HP Omen 17-ck0007nt 4g8u6ea I7-11800h 16gb Ram 1tb Ssd 6gb Rtx3060 17.3 Inç Fhd 144hz Freedos Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL https://www.trendyol.com/hp/omen-17-ck0007nt-4g8u6ea-i7-11800h-16gb-ram-1tb-ssd-6gb-rtx3060-17-3-inc-fhd-144hz-freedos-p-24383775920500 e 17.3 kasa hp omen tercıh ederım şahsen . |
Silinebilir (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ekranı 1080p olan Legion 5 rtx 3060 lı modeli bizzat kullanıyorum. Ayrıca bendekinin işlemcisi Ryzen 5 5600H. Yukarıda bir arkadaş 2k besleyemez bu kart demiş. Legionlardaki ekran kartları tdp 130w oluyor yani bildiğin Max-P. Bios'da fabrika çıkışlı önerilen overclock ayarı var o kapalı geliyor açmanızı öneririm. Ben önerilen fabrika ayarı olduğu için kullanıyorum. 100 mhz daha yükseltiyor kartın gücünü. Ayrıca ben 2k harici monitörle kullanıyor ve 2k oyun oynayarak yayın açıyorum. Hiç sorun olmadı. Bak işlemcim de Ryzen 5 olmasına rağmen hiç sorun olmadı. Ayrıca soğutması Ef-sa-ne. Boşta 35 derecelerde çalışıyor resmen, soğutucu da kullanmıyorum.
-
Hocam sipariş verdim 2 günde 35 stoktan 7 stoğa düştü umarım hayırlı olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eylülde Legion 5 256gb ssdli 5600h ve full hd modeli 12 bin tl'ye alanlardanım (Hepsiburada). Aşırı memnunum bu makina gördüğüm en iyi soğutmalı laptop. Fanlar anırıyor yükselince evet ama ısınmıyor veya ısıdan dolayı performans düşmüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinci48 -- 19 Nisan 2022; 9:48:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3050ti mi sizin aldığınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 19 Nisan 2022; 10:12:0 > -
memnun olmayan kişi sayısı neredeyse yok 100 kişide 1 kişi anca çıkar
Legion serisi kalitedir
17,3' Lenovo Legion 5 17ARH05H 11.449 TL
https://forum.donanimhaber.com/17-3-lenovo-legion-5-17arh05h-11-449-tl-amd-4800h-rtx2060-300cd-m-144hz-ntsc-72--147438225
-
Hayır aynı 3060 max-p
3060 için 12 çok iyi fiyat gerçi 7 ay öncesi ama olsun
kasa kalın
legion slim 7 şu anda revaçta
insanlar ince ve hafif oyun bilgisayarına yöneliyor artık
hatta asus x13 ve z13 modellerine yönelerek 13" oyun PC yapmaya başladı.
legion 5 artık eskide kaldı ama siz ucuza düşürmüşsünüz
-
Uzun zamandır bu bilgisayarın fiyatı bu şekilde.
-
cihaz nisan 12 sinde yeni piyasaya girdi yakında 25-26 bin seviyesine gelir casper monsterle aynı fiyata satılmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 20 Nisan 2022; 1:25:0 > -
Yahu kim yöneliyor ince hafif cihazlara?
Cebimizde çok parayla gezsek ne ala da daha geçen Technopat Sosyal'de HP Omen 17 kapış kapış gitti. Adaptörü Mini PC boyutunda 1.2 KG kendisi 2.9 KG 17" laptopu sadece ben en az 5 kişi gördüm ürünü alan. 21600 TL'lik laptop.
Yurttayım laptop lazım enayi miyim deli gibi throttle yiyecek, hadi yemedi bu kasalar kadar performans vermeyecek ürün alayım.
Masaüstü demeyin 5600X, 3060 Ti masaüstü var ama elimde yok. Yok arkadaş yurttayım. Masaüstünü yurda getireyim, kütüphaneye de sırtlanır götürürüm.
Taşınabilir cihazların alınabilir maksiumumu Trendyol'da 16000'e satılan Rog Zephyrus G14'dür. Diğerlerinin ya fiyatı ya kendisi fantezi.
Ben yer yer saatlerce tam yükte CPU + GPU çalıştırıyorum. Slim 7 aşağı, slim 7 yukarı.
Bilmem kaç aydır Legion S7'nin ilanı var HB'de 30 yorum olmuş.
3 haftadır HB'de ilanı olan Legion 5'in 34 yorumu var.
Arkadaş kim alıyor bu ince hafif cihazları?
2 haftadır bilgisayar bkaıyorum sadece ben en az 20 tane Tulpar T7, Legion 5, HP Omen 17 RTX 3060 - RTX 3070 - RTX 3080 alan adam gördüm.
Sadece benim techonpat sosyladen çıkardığım veri bu.
Kim alıyor bu ince hafif cihazları?
Ben de bir ara bu akıma kapıldım, ince olsun hafif olsun diye de o cihazlar saf performans isteyen kimseye hitap etmiyor. Güzeller hoşlar ama en alası Rog G14 gerisini - performans isteyenler için - salla çöpe.
Öyle bir dünya yok. Macbook Pro 16 bile tam yükte 90 - 95 derece çalışıyor. Windows makinalar mı serin çalışacak. 14" değil 16" bizzat testlerde 90'ı geçiyor.
Aynen eskide kaldı. Herkesi kendinizle bir salmayın.
-
laptoplar için alınabilir. masaüstü için bu sene rtx 4000 serisi ve rx 7000 serisi gelecek ekran kartları ucuzlayacak. ayrıca amd nin bu sene sonu 5nm işlemci çıkartması bekleniyor. mobil kısım 1 sene ileri atar. laptop ihtiyacı olanlar alsın şimdiden yıl sonu dolar yükselmeye başlar.
-
Biraz risk ama ben sarı siteden yurt dışından getirilmiş kapalı kutu Razer 15 blade aldım 10750h ve 3060 var gayet de memnunum.
Bu fiyatlara bulunabiliyor eğer gerçekten kaliteli kasa istiyorsanız yonelebilirsiniz ancak konudaki PC de güzeldir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Monster Tulpar
HP Omen
Acer Nitro tavsiye etmediğim 3 modeldir.
Dünyadaki trendi bilmeyip yorum yapmayalım.
GS66 kalın mı ?
Zephyrus M15 kalın mı ?
ROG FLOW Z13 kalın mı ?
X1 Nano kalın mı ?
X13 Yoga kalın mı ?
Summit E16 kalın mı ?
Creator Z16 kalın mı ?
Bu bilgisayarları hiç duydun mu hayatında ?
Kimse kalın PC almak istemez.
Ben olsam ince alırım, rasyonel her tüketici ince alır.
Artık ince, hafif, kolay taşınabilir ve defter gibi boyutlarda şık bilgisayarlar makbul.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 26 Nisan 2022; 17:37:45 >
Bazı kafalar kalın, bazılarında ise direkt kafa yok.
Hepsini biliyorum ama en profesyonel ürün olan Creator Z16 2.2 KG, Legion 5 2.4 KG
Dünyadaki trend? Hangi trend o?
Creator Z16 dışında(hadi GS66'yı da eklersek ekleriz) bu cihazların termal olarak diğerleri ile yarışması mümkün değil.
Hele Z13'ün :D :D
Bu cihazlardan Creator Z16 dışında hiçbirrinin sürdürülebilir performans olarak bahsettiğim cihazlarla yarışma şansı yok.
Kafa basmıyorsa daha açık, daha sade anlatabilirim.
Summit E16'yı görür görmez cevap vermeyi bırakmam lazımdı ama duramıyorum işte.
Şu sayılan cihazlar arasından Creator Z16 (ve GS66) dışında hepsi butik cihazlar. Butik, bu kadar basit.
Performans isteyen birisi için 23000 TL'ye Max - P 130W ince hafif bir cihaz yok.
Rog G14'ün 90W 3060'lısı 28000 TL. Termal durumu ortada.
Dünyada bir trend yok, yöneliş yok. Hafif ince cihazlarda performans sunma çabası var. Düz performans isteyenler hala Legion 5 tipi cihazlara yöneliyor.
Ama diyorum ya RTX 3060 130W'lı Legion 5 konusuna Summit E16 yazan birine niye cevap veriyorsam, hata bende.
Sonradan ekliyorum aklıma geldi yazayım dedim.
5800H RTX 3060 130W ekran kartlı, 2K renkleri düzgün bir panele sahip bu cihazın fiyatı 23000 TL
RTX 3060 Max - Q Creator Z16 35000+ TL
Temel matematik, basit fiyat perforrmans hesabı bilmeyen cahil adamlar kalkmış ahkam kesiyor.
Söylemeden cevap vereyim. Evet herşey dümdüz donanımdır herşey.
Sen donanım istemiyorsan git neyi alırsan al.
Bizim gibi donanım ihtiyacı olanlarda bu cihazları alır geçer.
Hayır oyun falan da oynamıyorum, donanım diyince oyun oynamayı anlayacak kadar bilgisizsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 23 Nisan 2022; 23:27:55 >
-
Merhaba. Slim 7 kampanya başlığı altında en fazla yazanlardan biri de bendim sanırım. Mümkün mertebe insanları bilgilendirmeye çalıştım. Sağolsun birileri benim firmaya ortak olduğumu, ürün stoklayıp yüksek fiyattan satmaya çalıştığımı falan düşününce hata ettiğimi anlayıp mesajlarımı silmeme vesile oldular.
Mesajlarım duruyor olsaydı, bu soruları pek sormanız gerekmezdi.
Konu şu; bilgisayar dünyası için teknolojinin gelişimi her zaman şununla ölçülür: Daha fazla işlem gücünü, daha az enerji harcayıp daha az ısı yayıp daha az yer kaplayarak sunan ürünü, daha uygun fiyatla sunmak.
Legion Slim 7 bu anlamda tam olarak teknolojinin gelişimini gösteren bir üründür. Bir anlamda niş bir üründür. Herkese hitap etmez. Çünkü herkes için notebook, sürekli taşımak gereken bir ürün değildir. Benim etrafımda da birçok kişi notebook alıp masaüstü şeklinde kullanıyor. Ancak siz gerçekten hem tasarımı çok iyi olsun, hem güçlü donanımları olsun hem de paket olarak özellikleri de güzel olsun derseniz, orada kesenin ağzını açmanız gerek. İşte Legion Slim 7 bunu sunuyor ve bunu nispeten uygun fiyatla sunuyor.
Birçok insanın ihtiyacını karşılayabilecek performansı, çok ince, hafif ve yeterli soğutmayı sağlayan bir tasarımla sunuyor. Ben başka notebooklar da kullandım; 5800h işlemcisinin 90w'a kadar çıkarabiliyorsa ve uzun süre 65w seviyesinde stabil şekilde soğutabiliyorsa, bence Legion Slim 7 gayet başarılı bir soğutmaya sahiptir bugün için. Benzer şekilde o incecik kasada 100w'lık 3060 uzun süre çalışıp 80c civarında kalabiliyorsa, bu başarılı bir tasarım anlamına gelir. Diğer özellikleriyle de (165hz Gsync %100 sRGB 1440p ekran, 16 gb ram, 2+2 usb + Kart okuyucu + Killer wifi + 1 tb ssd + RGB klavye + Parmak izi okuyucu + Kapaklı kamera vs) kompakt bir ürün olarak iyi bir seçenektir. Geçen ay kampanyalı fiyatı ile de müthiş bir seçenek olmuştur. Şuan değildir. Pek çok notebook gibi şuanki fiyatını hak etmemektedir. Benzer özelliklere sahip Legion 5, 23 bin lira iken, 28 bin lira olan Slim 7'ye ben de bakmam. Gerçi bu fiyattan Legion 5'e de pek bakmam. Ama Slim 7 sırf ince bir tasarım olması itibariyle alınmaz gibi bir düşünceye de varılmaz.
Siz saf güç istersiniz ve notebook ihtiyacınız vardır, taşımanız gerekir, e o zaman ağır ve kaba bir tasarımı olsa da o tip bir notebook bakarsınız. Ben notebooku ofisime de götürüyorum, her gün her yere taşıyorum, arada oyun da oynuyorum, mümkünse güncel oyunları oynatabilecek bir notebook olsun istiyorum. O zaman elbette hem güçlü hem de mümkün olduğu kadar az yer kaplayan ve hafif olan bir cihaz ararım. İşte Slim 7 tam da bu iş için var.
Şöyle bir soru sorayım, kağıt inceliğinde ve yalnızca 100 gram ağırlığında bir notebook yapabilse firmalar, sizce bunu nasıl tanıtırlar? Henüz oraya gelmeden bile yaptıkları en ufak iyileştirmeleri bile dünya değişmiş gibi tanıtıyorlar. Intel'in ultrabook girişimini hatırlayın. Amaç notebookları ince, hafif ve güçlü yapmaktı. Tam istendiği gibi olmadı ama o yol açıldı ve insanlar beğendi. Çünkü başta da söylediğim gibi teknolojinin amacı budur zaten. Ama fiyatlar yüksek. E biz de Türkiye'de yaşadığımıza göre, bizim için en büyük belirleyici fiyat. Fiyatlar eşit olsa elbette Legion Slim 7 gibi modeller ön plana çıkar. Tıpkı geçen ay olduğu gibi.
Eskiden tasarımlar çok kabaydı. Misal, birkaç yıl önce durum şuydu:
teknoseyir
MSI GT75 TITAN 8RG Intel Core i9 Laptop İncelemesihttps://teknoseyir.com/msi-gt75-titan-8rg-intel-core-i9-laptop-incelemesiPerformans mı istiyorsunuz? Buyurun performans! Ama bunu notebook diye çantasına atacak adamın beline kuvvet. Siz illa güç istiyorsanız yine kaba tasarımlara yönelirsiniz, anlarım. Ama Legion Slim 7 gibi modeller alternatifin de olabileceğini gösteriyor. Ha siz buna katılmazsınız, sizin bileceğiniz iş derim. Ama incelemelerini, özellikle de Legion 5 Pro gibi oldukça güzel notebooklarla karşılaştırıldığındaki durumunu bir görün derim.
Son olarak verdiğiniz örneklere takıldım. Ona da değineyim. Siz farklı forumlarda ve farklı satış sitelerinde Monster'ın, Acer'ın, HP'nin nispeten kaba tasarımlarının daha fazla tutulduğuna şahit olduğunuzu söylemişsiniz. Oyuncu bilgisayarlarını kim alıyor sizce? En çok sizin gibi öğrenciler, yaşı genç olan arkadaşlar. E onların da kriteri belli. Soğutması güçlü olsun, donanımı yüksek olsun, fiyatı uygun olsun. Bu insanlar için zaten ince kasa, üst seviye özellikler falan çok önemli değil ki. Kalabalık kitle bu olunca, satılan modeller de saydığınız gibi oluyor. Ama teknoloji de gelişiyor ve tasarımlar daha ince, daha hafif oluyor. Mesela yukarıdaki incelemeye konu MSI modelini almak ister misiniz şuan? :) Benzer şekilde Lenovo'nun yeni gaming modelleri daha ince, daha hafif ve daha güçlü soğutma tasarımlarıyla tanıtıldı. :) Yani işin gideceği yer belli. Başka bir örnek, ekran çerçevesinin incelmesi. Artık kalın çerçeveli ekran alır mısınız? Kısacası standartlar oluşuyor. İdeal tasarım da belli. Daha ince, daha hafif, daha serin, daha sessiz ve daha güçlü notebooklar üretmek esas amaç. Zamanla da bu gerçekleşiyor. Legion Slim 7 gibi modeller işte o yolda ilerlendiğini gösteriyor. Birkaç yıl sonra belki Slim 7'ye artık Slim demeyeceğiz bile. :) Çünkü bütün notebooklar o kadar Slim olacak. O zaman da mı yok ben bunu almam, bu tutulmaz diyeceksiniz? :)
Bugün fiyatına göre tercih ettiğimiz ürünlerin tasarımları elbette değişiyor ama belli bir standart da oluşmuş durumda. O yüzden tasarım ve özellikler, hitap ettiği kitle tarafından değerlendirilir ve alınır/satılır. Size hitap etmezse çok da kafaya takmazsınız. Hele bizim ülkede bunların üstünde durmak daha da güç. Çünkü paramız neye yetiyorsa onu almak zorundayız.
-
"Gerçi bu fiyattan Legion 5'e de pek bakmam. Ama Slim 7 sırf ince bir tasarım olması itibariyle alınmaz gibi bir düşünceye de varılmaz."
Benim tepkimin sebebi bu.
28500 TL ile 23000 TL arasındaki 5500 TL'lik fark benim gibiler için 3060 yerine 3070 almak için verilebilecek bir fark.
"Size hitap etmezse çok da kafaya takmazsınız. Hele bizim ülkede bunların üstünde durmak daha da güç. Çünkü paramız neye yetiyorsa onu almak zorundayız."
Nokta. Fiyat duyarlı bu ülkede incelik, hafiflik kaygısı gütmek inanılmaz komik.
Bütçesi bol alanlar için hava hoş.
Üstte dediğim gibi 5500 TL benim bulunduğum grup için 3060'dan 3070'e geçiş sebebi, başka bir özellik için verilebilecek bir para değil.
Legion 5 ile Slim 7 arasındaki 600 gramlık fark Legion 5'in sağladığı soğutma + 30W 3060 performansı yanında "benim gibiler için" hiçbir anlam(hadi hiçbir demeyelim çok fazla anlam ifade etmiyor diyelim) ifade etmiyor.
Alternatif olması için önce bütçeye hitap etmesi gerekiyor. S7'nin fiyatı iyi mi iyi ama yine dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. BEnim bulunduğum kullanıc kitlesi incelik hafiflik için 5500 TL veremez.
S7'yi 18000'e değil(ki kaçırdığıma üzüldüğüm bir cihazdı) 23000'e versinler yine düşüneyim.
S7 başlığındaki bütün yazılarınızı da okudum.
"Gerçi bu fiyattan Legion 5'e de pek bakmam." ama ben bakmak zorundayım çünkü güçlü bir laptopa yakın bir zamanda ihtiyacım var ve ayrıca aldığımda minumum 4 sene arkama bakmamak gerekiyor.
Dell 7567'yi 7700HQ ve 1050 Ti ile 2017 Eylül'de aldım ve şimdi yeni laptop almak zorundayım.
Niye? İntel'in 7700HQ ile attığıı kazık yüzünden.
"Daha ince, daha hafif, daha serin, daha sessiz ve daha güçlü notebooklar üretmek esas amaç. Zamanla da bu gerçekleşiyor. Legion Slim 7 gibi modeller işte o yolda ilerlendiğini gösteriyor. Birkaç yıl sonra belki Slim 7'ye artık Slim demeyeceğiz bile. :) Çünkü bütün notebooklar o kadar Slim olacak. O zaman da mı yok ben bunu almam, bu tutulmaz diyeceksiniz? :)"
Ben tutulmaz veya dünya buraya gitmiyor demiyorum. Bizim gibi 3. dünya ülkesi bile olmayan memleketlerde bu fiyatlarla mantıklı değil diyorum. Mecburen bunları seçiyoruz diyorum. Arkadaşımız gelmiş alınmaz diyor. Sunduğu alternatiflerin hemen hemen hepsi ya donanım olarak kıyaslanamaz bile ya da fiyat olarak absürt seviyede.
Ben de isterim 1500 dolarlık Legion 5 ile 1800- 1900 dolarlık(fiyatları attım) Legion S7 arasından S7'yi seçmeyi ama napalım hayatın gerçekleri.
Son olarak soruyorum, hadi Legion 5'e bu fiyata bakılmaz. Güçlü bir laptop arayışında olan birine ne önerirsiniz? Çünkü ben bu konuda artık kafayı yemek üzereyim.
20000 altı kaliteli bir ürün yok. Madem buraya kadar çıktım bari Legion 5'e çıkayım diyorum. Bol fiziksel port, iyi soğutma, iyi ekran, Power delivery gibi pastanın kreması misali özellikler. Ryzen işlemci ile görece iyi pil(duruma göre çok da önemli değil), çok kötü olmayan malzeme kalitesi. Var mı böyle cihaz. Ben bulamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 27 Nisan 2022; 2:3:41 >
-
Eylül ayında legion 5 ler 12k civarındayken 16k ya legion pro 5 almıştım, imkanı olan ekranı 500 nit parlak olanı alsın baya fark var. Monitöre bağlama gereği duymadım. Benim ekranda ışık sızmasından değişime gitti, yeni ekran çok güzel çıktı ama sabitleyemediler ekranı çerçeveye. Servise 5 kere git gel oldu hala ekran sallanıyor, yapamayacaklar gibi ama yine göndereceğim. Lenovo'nun müşteri ilişkileri iyi ama servisleri biraz tırt. Bu modelin ekranı 500nit olsaydı bunu alıp bendekini iadeye verecektim ama 300 nit gözüküyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkorn -- 27 Nisan 2022; 8:57:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X