Şimdi Ara

15 FARAD KAPASİTÖR VE DVR CİHAZI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. aracıma 4 kanal dvr cihazı bağlayarak araç içi kayıt kamera sistemi oluşturmak istiyorum. bu dvr cihazı normal iş yerlerinde kullanılan 12v dc adaptörlü cihazlardan. bazı sorularım olacak.

1. ilk olarak cihazı 15 faradlık bir kapasitöre bağlamak istiyorum. haliyle direkt adaptörü iptal edip kapasitörden gelen akımı dc girişe bağlamak istiyorum. sizce problem yaratırmı?
    2. 15 faradlık kapasitör tahmini olarak ne kadar kayıt yapabilir? 4 ayrı kamera ve dvr cihazını çalıştıracak sadece. lcd ekran sadece izlemek istediğimde açık olacak.
    3. kapasitörlerin çalışma prensibini pek bilmediğimden kontağa bağlamayı düşünüyorum. uzun süreli olarak araç çalışmadığında aküyü yemesin diye (1 ay tatil gibi)

araç park yerinde dururken bile kayıt yapmasını istediğim bu sistem ortalama 750-1000 tl ye mal olacak sanırım. yardımlarınızı bekliyorum

• Kapasitörler geçici elektrik depolayan, anlık dalgalanmaları tolere eden birimlerdir. Dediğin işi yapacak şeyin adı batarya oluyor. Sen bırak bu işi arabayı yakmadan. Elektrik bilgin sıfır ama nelere kalkışıyorsun.
  • sirf bu mantalite yuzunden bugunlerdeyiz. Bu kadar gerideyiz. Sen ne anlarsin eline yuzune bulastiracaksin birak elleme kurcalama yapma etme diyerek varabilecegimiz son noktadayiz. Fikirlere acigim fakat koreltici elestirilere degil. Gerekirse o araba yanar. Yanacaksada bu sistemi kurarken yansin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapasitör yerine, kontak açılınca şarj olan küçük bir akü daha iyi olacaktır. Kapasitörden çok daha ucuz ve sağlıklı olur.

Ayrıca boş kapasitöre birden bire elektrik verince "bir anda yüzlerce amper" çekmeye kalkar, bu da aracın elektrik sistemine zarar verir.. Ama küçük bir akü böyle bir şey yapmaz.. Kontak açılınca usul usul şarj olmaya başlar..

DVR direkt aküye bağlanınca problem olur mu bilmiyorum. Çünkü bu tür cihazlar hep SMPS ile çalıştıkları için sabit 12v kullanırlar. Aküden zaman zaman 14.5 volt geldiğinde (cihazın içinde bu voltajı 12'ye düşüren bir devre bulunmadığı için) cihaz zarar görebilir.. Veya görmeyebilir de.. Şans..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.