Şimdi Ara

15” Macbook Pro Retina Late 2013 batarya şişmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3,5 yıldır kullanmakta olduğum Macbook Pro Retina 15” Late 2013 cihazımın bataryası şişti. İnternette araştırmalarım sonucu baya kişinin bu problemle karşılaştığını öğrendim. Apple destek ile telefonda çokça konuştuk, Apple Akasyada Genius randevusu alarak cihazı da gösterdim. Garantisi bittiğinden ötürü ücretli onarım denildi. Cihaz baya baya düzgün kullanıldı, batarya ömrünü en verimli seviyede tuttum diyebilirim. Şarj döngüsü 215 te henüz.

Sorularım şu ki;

-Yurtdışında bazı cihazların bataryası müşteri memnuniyeti adına Apple tarafından ücretsiz değiştiriliyor. Zira Türkiyede de çok fazla örneği var bunun. Apple ile baya bunun savaşını verdim ama yıldım doğrusu, para verip yaptırmak durumunda kalıyorum. Bataryada bence üretim hatası mevcut ki bu kadar sağlıklı kullanılan ve elden ele gezmeyen bu cihazın bataryasının şişmesi bana çok abuk geldi. Anormal karşılanabilecek bir durum mudur sizce de?

-Apple diye güvenip alıyoruz ama birkaç yıla batarya şişiyor, dünya para cihazlar bir de. Bu gibi bir durumda yasal haklarım varsa nelerdir, ne yapabilirim?

Teşekkürler şimdiden

• Dostum bence senin kullanımında sorun olabilir. Çünkü neredeyse 4 yılda sadece 200 devir aralığı çok az. Bu rakama göre cihazın ya çok yatmış, yada hep şarj aletiyle kullanmışsın. İki ihtimalde pilin şişmesi yada cihazın birden kapanmasını açıklanabilir.
    Maalesef bu şekilde sorunları çok gözlemliyorum. 2. elde değeri düşmemesi yada devir az olduğunda pil in daha iyi olacağı düşüncesi yüzünden böyle hatalar yapılabiliyor.
    Memnuniyet kapsamında değiştirmen çok zor, tavsiyem güvenilir bir satıcıdan sipariş verip pili kendin değiştirmen. Yada bilen birisine değiştirtmen.
    Wat yapan arkadaş eş dost varsa rica et getirsinler gelirken veya benim yaptığım gibi tak çalıştır olarak kullan fiyat güncellemeleri geldi Apple servise batarya ve ekran fiyatları aldı başını gitti. Teknoloji şans işidir bu tartışılmaz bi gerçek aldığın ürün Apple olsun Asus olsun farketmiyo her mac aynı çıkmıyo maalesef. Benimde aklımda Apple ve mac ayri bi yer edinmisti taaki mac sahibi olana kadar. Bu mu uğruna böbreklerin satıldığı kredilerin çekildiği macbook diyorum bazen.
  • Dostum bence senin kullanımında sorun olabilir. Çünkü neredeyse 4 yılda sadece 200 devir aralığı çok az. Bu rakama göre cihazın ya çok yatmış, yada hep şarj aletiyle kullanmışsın. İki ihtimalde pilin şişmesi yada cihazın birden kapanmasını açıklanabilir.
    Maalesef bu şekilde sorunları çok gözlemliyorum. 2. elde değeri düşmemesi yada devir az olduğunda pil in daha iyi olacağı düşüncesi yüzünden böyle hatalar yapılabiliyor.
    Memnuniyet kapsamında değiştirmen çok zor, tavsiyem güvenilir bir satıcıdan sipariş verip pili kendin değiştirmen. Yada bilen birisine değiştirtmen.
  • Elanorth kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için öncelikle.

Cihazı süreki şarjda, güç adaptörüne bağlı bırakmadım veya sürekli şarjda kullanmadım. Cihazın ilk sahibiyim ve sahip olduğum süreçte cihazı 4-5 günde bir mutlaka şarj ederek kullandım, seyyar bir kullanım neredeyse hiç olmadı sabitti diyebilirim. Lityum pillerin düşmanı full şarj durumunda çok uzun süreler kullanmak(1 hafta gibi) sıkıntı yarattığından ara ara güçten çekip kullanım oldu, bi bakıma her hafta pil kalibrasyonu yapmış oldum. Bu sebeple bilinçsiz bir biçimde kullanılmadı diyebilirim. Ayrıca fazla sıcaklık da pil şişmesine sebep oluyor, klimalı ortamda gayet havadar bir biçimde çalışıyor cihaz yani aşırı ısınma sorunu da olmadı ki birkaç ayda bir içini açıp hava akışına engel olacak kir toz vb şeyleri süreki temizliyorum.

Seramik bataryalara geçiş yapılsada şu pil şişme problemi ortadan kalksa ne güzel olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı problem bende de oldu 300 kusur devir sayısıyla batarya şişti şişti trackpadi falan havaya kaldırdı Apple servise yazdım 2011 oldugu icin ücretsiz değişim yapamayiz 2015 e kabul edebiliriz dediler. Açtım içini soktum bataryayi simdi sadece 220 de kullaniyorum uygun fiyata batarya bulursam alir takarim. Geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Yan sanayi piller 1000 Liradan aşağı değil, yurtdışından getirsen daha ucuz fakat gümrüğe takılma riski çok fazla. Apple yeni zamlar öncesi 1023 TL fiyat verdi altkasa ve pil komple değişim için, cihazı teslim etmek için götürdüm yeni fiyatı 1600 TL civarına çıkmış. Neyse ki ilk verdikleri fiyattan işlem yapmayı kabul ettiler ve değişim için bıraktım. İşin peşini bırakmayıp cihazdan sökülen bataryaların incelenmesi için her yolu deneyeceğim. Başımız ağrımasın yıllarca kullanalım diye Apple alıyoruz sonuçta. 2014 sonunda alınmış cihazın 4 yılı doldurmadan bataryadan patlak vermesi marka güvenini ciddi biçimde kırıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alicemylmz kullanıcısına yanıt
    Wat yapan arkadaş eş dost varsa rica et getirsinler gelirken veya benim yaptığım gibi tak çalıştır olarak kullan fiyat güncellemeleri geldi Apple servise batarya ve ekran fiyatları aldı başını gitti. Teknoloji şans işidir bu tartışılmaz bi gerçek aldığın ürün Apple olsun Asus olsun farketmiyo her mac aynı çıkmıyo maalesef. Benimde aklımda Apple ve mac ayri bi yer edinmisti taaki mac sahibi olana kadar. Bu mu uğruna böbreklerin satıldığı kredilerin çekildiği macbook diyorum bazen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MERHABA ARKADAŞLAR KONUYLA ALAKALI DURUMU VİDEOLU ANLATTIK İZLEYİP İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2015 Macbook pro pil şişmesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.