Şimdi Ara

15. P. EĞT Tug / Amasya NELER YAŞADIM KONUDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dün itibarıyla yemin ettik ve şuan evdeyim çok şükür.

Öncelikle şuradan başlayayım anlatacaklarım amasya 15. piyade tugayı için geçerlidir.

Otobüste veya inince kendinize bir arkadaş edinmenizi tavsiye ederim. Yoksa birliğe katlırken önünüzdeki kişi veya arkadanızdaki kişi sizin badiniz olacak yani 19 günü bu kişiyle geçireceksiniz. Tanımaya çalışın pislik biri çıkarsa çekilmez olur zaten çok sıkıntılı geçiyor günler.

İlk gün otobüsten inince bi arkadaşla tanıştık kendisiyle beraber birliğe taksiyle gittik.
    Erkenden girersek 12. alaya düşeriz diye düşündük çünkü 22. alay gerçekten çok pis ve sıkıntılı tiplerden oluşuyor gerek komutanlar gerekse askerler.

9.30 gibi teslim olduk.
    Arama kısmında kalabalığı göreceksiniz uzaktan bi bakın askerler nası arama yapıyor kimisi detaylıca arıyor kimisi hiç bakmadan geçiyor.
    Ben baktım soldaki asker üstün körü arıyor geçiyor o sıraya geçtim arkadaşla. Sivil hattım telefonun içindeydi telefonu da açık unutmuşum ama bakmadı bile sivil mi değil mi diye siz yine de telefonu kapatın nolur nolmaz.

İçeriye girerken sarı yolu takip ediyorsunuz zaten sizi kayıt bölgesine götürüyor burayı 19 gün boyunca bir daha görmeyeceksiniz muhtemelen.
    İçeri girince badi olacağınız kiş ya önünüzde ya arkadanızda olacak 20 kişi 20 kişi mangalara ayrılıyorsunuz sıralyıolar zaten. Elinize kağıt verip hangi takım mangada olacağınız yazar.

Kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra 20 kişilik manganızı kısa dönem erlerden olan 1 manga komutanı aracılığıyla kıyafet alacağınız bölgeye götürüyorlar. kıyafetlerinizi alıyorsunuz botlarınızı deniyorsunuz kıyafetleri de üstüne bakıp veriyolar ama olmazsa sonradan değiştiriyolar yani ilk hafta pantolonla vs gezende gördüm değiştirme beklediği için merak etmeyin. 48-49 no ayakkabı da gördüm var yani.

İşte sonra otobüsle koğuşlar bölgesine götürüyolar 20 kişiyi biz TTZA(taktik tekerlekli zırhlı araçlar nişancı eğitim bölüğü) bölüğüne düştük maalesef en boktan bölük oluyor kendisi birçok cahil cühela sorunlu tiple beraberdik sürekli azar yiyoduk bu tipler yüzünden inşallah TTZA bölüğüne düşmezsiniz diyeyim.

koğuşlara gittik üstümüzü başımızı değiştirdik sivilleri sivil depoya indirdik botları bağladık falan ilk gün sıraya soktular öğleden sonra yürüş yaptırıp eğitim alanına doğru yürüttüler size tavsiyem öğleden sonra teslim olun işlemler yetişmese bile ertesi güne kalır biz ilk gün SAAT 10.30'da YATTIK. İşlemlerimizi yetiştiremediler çünkü nereye düştük böyle oluyor ilk gün.

Ben koğuşa geçince huzurlu oluyodum günün bittiğini botlarınızı çıkarttığınızda anlayabiliyorsunuz sadece. Koğuşlar sıkıntılı 22. alayda 70-80kişilik koğuşlarda yatıyorsunuz öksürük horlama osurma ve hapşırma maalesef eksik olmuyor. Kulaklık sokun çantanızın dibine koyup mp3 çalar da sokabilirsiniz çantanın dibine koyup sıkıntı olmuyor herkes dinliyor zaten.

Girişte 25-30 tane prizler var telefon ve mp3 şarj edebilmek için orda telefonunuzun başında bekleyerek şarj edin bizde 5-6 kişi bırakıp gitmiş çaldılar telefonlarını. Bedelliye geliyor telefon çalıyor lavuklar!

ilk haftamız Tugay tören alanına gitmekle geçti. Biraz uzak ve her yere uygun adımda gidiyosunuz. Ayaklarınızın altı bacaklarınız omuzlarınız bayağı ağrıyacak viks götürün yanınızda sürersiniz iyi geliyor öksürük tutacak illaki göğsünüze sürün yatarken kesiyor öksürüğü.

İlaç falan sokun ama göstermeyin gizliden için PASTİL mutlaka alın 2-3 kutu arkadaşlarınız falan da istiyor size kalmaaz falan sıkıntı yaşarsınız çok rahatlatıyor boğazınızı.

2. haftamızda hep silahlarla eğitim yaptık sağa dön sola dön tüfek as bilmem ne. Atış için eğitimler gösterildi. Silah bayağı omuz ağrıtıyor taşırken. 6 kg falan öyle hevesli olmayın söveceksiniz yani bol bol. Atış günü cumaydı bizim cuma atış yaptık askerlik bitti bizim için sonra yürüş falan yaptık. Atışlarda komutları iyi dinleyin azar yemeyin.

3. haftada tören provası oluyor cuma zaten tören oluyor.

notlar:
    * O kadar mal insanla karşılaşacaksınız ki sabretmeyi öğrenin.
    * Suları otomatlardan alıyorsunuz 50 kuruş otomat kartları 5 tl coca cola makinesinden yüklüyorsunuz parayı.
    * Kantinler var köfte hamburger tost vs satılıyor ama pek lezzetsiz bişey yani.
    * mutfaklarda kediler geziyor hijyen yok bulaşıklar düzgün yıkanmıyor.
    * tuvaletleri manga manga yıkıyorduk sabahları sizde öyle yapacaksınız. Genelde girilecek gibi ben normalde dışarda girmem hiç ama orda mecbur kullandım. Ama kesinlikle tuvalet için 10'lu selpaklardan ve ıslak mendillerden alın.
    * akşamları sıcak su var genelde.
    * Kahvaltılarda krem peynir bal reçel çokokrem kaşar sucuklu yumurta zeytin meyve suyu ceviz fındık vs çıkıyor hepsi aynı anda değil ama 2-3 tanesi bir.
    * Çay kazanları var 1 kere içtim ağzımda yara çıktı tavsiye etmem pek demir bardakla veriyolar hijyen yok zaten.
    * Ben çok kötü zamanda gittim kar kış -15'i gördük amoklavin alın antibiyotik ateşiniz çıkarsa yatmadan alın 1 tane.
    * Kesinlikle gitmeden asker yeşili boyunluk eldiven ve şapka alın. Siyah lacivert olmasın.
    * Donunuza falan bakmıyolar çorap ve don renkli olabilir ama içinizde yeşil fanila olacak.
    * haftaiçi sabah 6'da hafta sonu 7'de kalkacaksınız pazar gün bile yatakları yapacak mıntıka yapacak öyle istirahate geçeceksiniz.
    * Kitap alırsanız akşam yada haftasonu okursunuz.
    * Bizde tvler dışardaydı çıkarsak donuyoduk izlemedik hiç.
    * Ayaklarınızı akşamları yıkayın soğuk suyla çok rahatlıyor.
    * 2-3 günde bi don değiştirebilirsiniz.
    * Herkese güvenmeyin 1-2 arkadaşınız olsun temiz olsun.
    * Sabah 6'dan akşam 5'e kadar kıçınız çok az yer görecek beklemeye hazır olun. Hep bekleyeceksiniz.
    * Telefonu molalarda kullanın. İçtimada ve eğitimde kullanmayın. Komutanların gözüne baka baka konuşmayın.

şimdilik aklıma gelen bunlar sormak istediğiniz şeyler olursa sorun cevaplayayım.

AYRICA: Kilo sorunu olanlar için söylüyorum muayenede doktora 3 kg az söylemiştim askerde de tartmadılar vs zaten. Muayene de olmuyorsunuz. O yüzden kilo sorunu olan çok aşırı olmadıkça tabi bence bozuntuya vermesin gidin paşa paşa yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokens -- 19 Ocak 2019; 13:57:45 >

• Verdigin bilgiler icin tesekkür ederim dostum. Nasipse bende Agustos ayinda gidecegim. Kuzen ile ayni tarih ve ayni yerdeyiz. Evet, gecen bir arkadasim daha söyledi hemen girmeyin 12.alaya düsmeye calisin diye. Biz bikac kisi toplandik baktik alay siralamasina göre siraya girip 12.alaya düstük dedi.

Baris manco"nun askerlik yaptigi yerin amasya oldugunu hatta daglar,daglar sarkisini burada yazdigini söylemisti :) bilmiyorum ne denli dogru....

Hava konusunda sansliyim sanirim.
  • mtrkmn61 M kullanıcısına yanıt
    Dağlar dağlar şarkısı malatyada bir konser donusu sonrası otobuste yazmış :)

Aslında 12. alaya nasıl düşüp düşmeyeceğin tamamen muamma. Çünkü biz de arkadaşla erkenden gidip 12. alaya düşeriz dedik ama bizim için çok kötü oldu. sabah 10'da girdik akşam 10.30'da işlemimiz bitti yattık düşün yani. 22. alay denk geldi bir de en berbat bölüm TTZA :)

Ama gittiğinde sıraya gireceksiniz ya çift sayıya düşmeye bakın yani 1-2,3-4,5-6 olmaya calının gidip mesela 6-7 olursanız badi olamazsınız alt üst yatamazsınız ona dikkat edin öndekiyle falan konuşup rica edip ayarlarsınız zaten.

Hava konusunda kesinlikle şanslısın ama 22. alaya düşersen eğer emin ol yazın sürürdürürler dostum
    Kar çamur diye bizi süründürmediler ama yazın olsanız 50 kere sürünmüştünüz falan dediler sürekli belki korkutma amaçlıdır bilemiyorum. Bir de yazın sıcak olacak ter kokusu, sinek, böcek vs uyunmaz da sizi de o zorlayacak muhtemelen ama o zamanda sinek böcek losyonu falan almayı unutma.

Çök kalk uygun adımla geçti askerlik hala dizlerim ağrıyor :

Ama özledim gerçekten bidaha para versen o kadar kişiyle aynı ortamda olamayacaksın bir de öyle düşün çok mal insan var 40 yaşında 30 yaşında ama hala adam olamamış tipler var. Ama çekiyosun işte son günün gelmesini bekliyorsun akşam botları çıkarıp koğuşa geçmekse en sevdiğin şey olacak. :)

Çok şükür bitirdim geldim ben darısı başına :)

• Hocam 12.Alay'da 29 aralık - 18 ocak arası görevimi yaptım. Bilginiz olsun 12.alay hayal ettiğiniz gibi değildi 12. veya 22. alaya düşmek sizin taktik yaparak seçebileceğiniz birşey değil.Tamamen şans. -15-16 derece sıcaklıklarda 12.Alay 1.Tabur 1.Bölük komutanı izin vermiyor diye 3-4 gün bere , eldiven , boyunluk takamadık biz. Ellerimiz , ayaklarımız soğuktan uyuşuyordu. Kulaklarımız acıyordu. Ama bölük komutanı izin vermiyor diye yazlık keplerle duruyorduk sabahtan akşama kadar. Ta ki revire giden insanlar tugay komutanı ile karşılaşana kadar bu düzen böyle gitti. Amasya'da askerlik ilkbahar veya yaz mevsiminde yapılacaksa hiçbir sorun teşkil etmeyecektir diye düşünüyorum. En kötü dönemde o dondurucu soğuklarda hastalıktan kırıldık geberdik resmen. Bir Allah'ın kuluda acımadı.

• togiksk T kullanıcısına yanıt
    Ya 12. alayda yapan arkadaşlar var onlar da çok rahatlardı.
    Ama şöyle bir şey gözlemledim internette yazılanlara göre, celpler geldikçe daha da katı davranmaya başlıyolar.

Bayağı eziyolar zaten amasyada diğer yerlere göre. 16 kişilik koğuşta kalmış bi arkadaş çanakkalede biz 80 kişiydik yav.
    İlk hafta ben de keple durdum hep berem yok diye kulağımın donmasını bilirim :D

Zaten komutanların egoları okşansın diye var askerlik. Adam o yağmurlarda 2-3 tur attırdı bizim TTZA'ya berelerimiz montlarımız ıslandı hiç umurlarında bile olmadı vallahi.

Ama yazın gidenleri de sürürdürürler orda o ayrı. Bir de sıcağı var ter kokusu sineği böceği ot yolması falan var.
    Yazın da çekilmez orası
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.