Bomboş bir kampanya zaten toplum gerçeklerinden olağanüstü uzak faydalanabilecek kesim o kadar kısıtlı ki.... 2. el konutları da eklerler yakında o zaman 2. el piyasası da yükselir. Özel bankalar yok. Bu işin nirvanası 2020 yılındaki pandemi kampanyası idi. Emekli maaşı ile bile ev sahibi olunabildi. (Biz Ankaradan metroya 5 dakika mesafede eryamanın dibinde %100 kredi kullanarak 0 peşinat ev aldık emekli maaşı ile 1 yıl ödemesiz. 3+1 taksitimiz 1,100 tl.) Şimdi aynı evi almak için ödememiz gereken taksit +9,000 TL. (Bu arada evde kendimiz oturuyoruz yatırım için vb almadık kiracıydık.) Şimdiki kampanya ya bakıyorum korkunç rakamlar. |
15 Yıl Vadeli 0.69 ile konut kampanyası (10. sayfa)
-
-
Hocam sitede derken hangi sitede ev satış fiyatları ilanla açıklanacak?
-
16 ocakta açıklanacak bekliyoruz
-
Emekli maaşınız yüksek miydi peki?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla ben hiçbir şey anlamadım hazine bakanlığı bugünkü paylaşımında da son bir yıl içinde ikamet ettiği ilde konut alıp satmamak diye paylaşım yaptı yine
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Orta gelir aralığı nedir?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
umarım bakanlığın ilanı geçerli olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AslanAvda -- 6 Ocak 2023; 18:4:18 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Geçende açıkladılar böyle birşey ama bankaya gidene kredi sınırı çıktı yada hiç çıkmadı.
Sorun kampanya değil kredi verilmesi.
arkadaşlar detaylar 16 ocakta mı açıklanacak
-
31 ekim tarihinde favorilerime eklediğim evdeki dalgalanmaya bakın. böyle insanlar oldukça işimiz zor. 2 ayda 2 kat fiyat nedir ya.
-
Amacı satmak değil. İstediği fiyatı da versen daha fazlasını isteyecektir.
-
ilave olarak zaten bu kampanyadanda yararlanmadığına eminim. ikiz ev yapmış. 1 tanesinde kendi oturuyor. diğerini satıyor. bizim ülkemizde faiz düşsede fırsatçılar oldukça ev sahibi olmamız zor olacak
-
Faizlerin arttığı günü artık beklemek gerekiyor. O günden sonra elinde parası olup, az bir miktar kredi çekebilecek olanlar, düşecek olan fiyatlardan evini alır. Şu an 15 sene borca girmek pek mantıklı gelmiyor. Yarın ne olacağı belli değil. İşsiz kalınırsa ödenen parayla beraber evde gider.
-
Kampanyaya uygun Sıfır ev bulabilmek imkansız. Müteahhitler hep satış tutarını düşük gösteriyor. Şimdi ikinci el evler için de bir kampanya yapılacakmış. Onu bekliyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yapacakları işin içine edeyim. Ev 2 milyon gidiyorum diyorum bende 200 bin var adam diyor ki eve kredi 700 bin çekersin. Müteahhitler yüzünden kredi nereye çekelim. Hayır benim 1.3 milyon param olsa çoktan ev alırdım niye bekleyeyim.
Resmen 3 gündür sövmediğim müteahhit kalmadı
-
Herkesin problem aynı.
Rayiç bedellerin düşüklüğünden çıkacak vergi yüzünden 2 milyonluk eve 500-600 kredi çektiriyor ev sahipleri.
%90ına kredi çekme işleri falan hikaye %50sine çekerseniz dua edin.
%90ına kredi için evin değerini doğru gösteren şerefli bir müteahhit bulup evi almanız gerekiyor.Onlar da 1500lük eve 2 milyon istiyorlar ordan farkı çakıyorlar.
Devletin bu rayiç bedel üzerinden çıkan vergi işine bi düzenleme getirmesi gerek, ya müteahhitler bu kadar düşük fiyat yazmamalı ya da vergi olayı kaldırılmalı.
-
Annemin üzerine aldık. Emekli maaşı 2200 TL idi yanlış hatırlamıyorsam yarısına kadar taksite uygun kredi çıkıyordu.
-
Olayı biraz araştırdım, anladığım kadarıyla 16sında açacakları site bir nevi sahibinden tarzı bir site olacak ve müteahhitler evlerini o siteye koyacak. Devlet kontrolünde bir site olacağı için muhtemelen evleri sattıkları fiyat civarlarında kredi imkanları sunulacak. Yani ev 3m iken tutup da bu eve 500bin kredi kullandırabiliriz tarzı bir durum olmayacak.
Müteahhitlere sümen altı para yediriyorlar. Satılacak konutların bir kısmını da kendi aralarında al-sat yapıp para döndürüyorlar. Kampanya filan işin şovu. İcraat ayağına soygun yapılıyor.
Herkes tüketici/taşıt/konut kredisini binbir güçlük olmadan aynı oranda alabilmesini sağlayın öncelikle.
inş öyle olur hocam ama bu sefer de birden fazla kişi aynı evi isterse ne olacak o geldi aklıma :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X