3 milyonluk evi 300.000 gösteren müteahhit dolu ortalık eğer 3 milyonluk evi 3 milyon göstermiş müteahhit bulursanız haber verin. |
15 Yıl Vadeli 0.69 ile konut kampanyası (9. sayfa)
-
-
4M üstü 0,99 oran görünüyor, kesin mi bu acaba?
-
arkadaşlar onlarca yıldır ikametim mersin'deydi ancak geçen ay istanbul'a aldırdım.
şimdi ben ne istanbul'dan ne de mersinden ev alamayacak mıyım? :D
çünkü son 1 yıl o şehirde ikamet zorunluluğu var. Acaba ne olur bu durumdakiler?
-
Dükkanı olan alabilir mi arkadaşlar?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mahalle arası müteahhitim 3milyona çakıp 300k kredi kullandırdığı daireyi 2.7 m peşinat ödeyerek alabilecek adamlar bugune kadar neyi bekledi acaba? Adamlar açık açık ilanlarda 3milyonluk eve max 300 k kredi kullandırılır yazıyor bizim maliye de anca bizim gibi olayı "izliyor" anlayan bana da anlatsın lütfen
-
Hocam bu daha görünen yüzü o fiyat tekrardan arttı adamlar ödeyecekleri vergiyi de bize yıkıyorlar
Sırf site içi bir yer olsun çocuklar rahat rahat oynasın diye bir yer bakıyordum baktığım tüm ilanlar en azı 500 bin arttırdı
Yazıklar olsun diyorum artık insanlarda tutulacak dal kalmadı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ülkenin yüzde 98i bu krediyi zaten alamayacak. Kalanında bir kaç bini alırsa alır. Herkes evin fiyatını arttırdığı ile kalacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul31 -- 6 Ocak 2023; 14:40:22 > -
dün olası kanal istanbul'a komşu bi projenin sayfasına numaramı bıraktım, yazmışlar kocaman yeni evim kampanyasına uygun evlerimiz diye. büyükçe bir inşaat firmasının. 1 saat sonra aradılar dedim nedir fiyatlar, 1+1'ler 4,5 milyondan başlıyor dedi, kaç m2 dedim 70m2 dedi. 2+1'ler 110m2 ve 5,2 milyondan başlıyor dedi. 20 ay sonra teslim imiş bir de proje. neyse dedim kapattım. sarı siteden projenin etrafındaki projelere baktım, az yukarısında ağaoğlu bir site yapmış, satılıklarına baktım 1+1 68m2 evler 2,2-2,3 milyon arası 10 tane ilan var. Ağaoğlu bina yaşı da 5-10 yaş arası imiş. kampanya gümbür gümbür geliyor maşallah.
-
Eğer cebinde alacağın evin %70i kadar peşinatın yoksa zor değerlendirilecek bir kampanyadır. mesaj attığım bütün müteahhitler evin %30una anca kredi imkanı sunuyor. ayın 16sında bu düzenbazlığa dur demezlerse bu krediye umutlanan insanların %95i hayal kırıklığına uğrayacak ne yazık ki.
akp döneminde müteahhit olmak gerekiyormuş gerçekten. adamlar istediği gibi vergi kaçırabiliyor, fiyat artırabiliyor. biraz arkan varsa sit alanlarını, askeri alanları inşaata açabiliyosun fılan. en şanslı meslek grubu olabilirler
-
oturduğumuz şehirden başka bir yerde alabiliyor muyuz?
-
ayrıntılar belli olsun düşünülebilir
devlet verdiği desteği sonradan faizle mi alacak mesela
ya da ben destek istemiyorum kredim belli olsun öderim diyebilecek miyiz
-
Toplam hane halkı gelirine neler dahil ?
Mevduat geliri dahil edilebilir mi, bazı sitelerde düzenli bursların da gelire dahil olduğu yazyordu, KYK bursu gelir sayılır mı ?
Birikmiş bir paramız var ama harcamak istemiyoruz hepsini, fakat kredi çekmek için gelirin %40'ını aylık taksit geçemez ibaresi bizi kısıtlıyor. Sadece emekli maaşı mevcut.
-
Şu an oturduğumuz bir ev var. Annem ve ben. Ama evimiz hala vefat eden babamın adına kayıtlı, yani ev doğrudan annemin degil. 3 kardeş ve anne gibi. Bu şekilde annem konut kredisinden faydalanabilir mi? Toki de başvurusunu kabul ettiler bu arada, kurada ismi çıkmadı ama başvurusu kabul edilmişti.
İkincisi, biz uygun fiyatlı bir ev bakıyoruz biraz para var elimizde 200 bin kadar. 1milyonluk bir ev olabilir maksimum. Kredi ödeme tablolarında belirtilen tutarlar yıl devlet desteksiz tutarlar mıdır?
Bankadan kredi bulmakta tanıdık ise yarar mı? Teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İstanbul'da azami geliri 80 bin, 2.bölgede 65 bin, 3.bölgede 45 bin lira olanlar kampanyandan yaralanacaklar. Böyle bir bilgi var haberlerde baya orta gelir grubunu kapsıyor gerçekten. (!)
Zaten gelirin %40 ı dediği için zengin ama kendi üstüne evi olmayanlara kredi sağlamak maksat.
Istanbulda en kotu 3+1 5 milyon TL lik kredi aylik taksidi 53000 TL. (4 mn üstü 0,99 olacak)
Bu durumda taksidin gelirin %40 i asmamasi icin aylik gelir 132 bin civari olmali . Bir sey mi kacirdim?
Anadoluda bir yerde evi olup şimdi satanlar , yani başka şehirdeki konutu satanlar da İstanbuldaki evi alabilecek mi? Farklı kaynaklarda farklı cevaplar söz konusu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi euc2007 -- 6 Ocak 2023; 16:8:22 >
Tapu masrafı, taşınma masrafı vb. derken en az 50 bin ayırın bu devirde yok artık demeyin beklenmedik masraflar çıkabilir.
150 bin peşinat, 850 bin kredi kullanmanız lazım. 1 milyona satılan evi müteahhit tapuda ne kadar gösterir orası bilinmez 300-500 bin gibi rakamlarda gösterirlerse peşinat yetmez.
Tam kredi kullanabilirseniz 850 bin tl'nin aylık ödemesi 9,000 TL'nin üstünde olacaktır.
İlk 3 yıl için bir bilgim yok.
Tanıdık işe yaramaz banka belli bir gelir altında kabul etmeyecektir. Tanıdık olayı ancak bankanın şartlarını sağlamanız halinde devreye girebilir, mesela şartları sağlamasına rağmen banka kredi vermeyebilir işte o durumda tanıdık size avantaj sağlayabilir.
Gelir tutmuyor, tanıdık var olmaz, çalışanın yetkisi varsa bile çok büyük risk olur o çalışan için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 6 Ocak 2023; 16:22:37 > -
Açıkçası arazi vs de var ama ben nedense arsa, tarla vs satmaya çok sıcak bakmıyorum. Ya da mevcut evi satıp daha düzgün bir ev de alabiliriz. Teşekkür ederim bilgilendirme için
Valla bir yarım saat şöyle inceledim doğru düzgün ucuz ev yok. Kime yaptılar bu kampanyayı anlayamadım. Öyle hesapladıkları gibi 1m TL'ye sıfır ev yok. Varsa da ilanların işaretlendikleri konumla alakası yok dağ başı gibi yerler.
-
Kampanyada hangi bankalar kredi verdiği yazmıyor.
Özel banka neden bu faiz oranına girsin ki?
Ben mi göremedim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X