< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
15 Yıl Vadeli 0.69 ile konut kampanyası (7. sayfa)
-
-
Orta direk bulabilirlerse versinler krediyi. Tabi vergi kaçırmayan müteahhit de bulmaları lazım.
Bunun yerine inşaatı bitiren müteahhit 6-12 ay içinde evleri satması gerekir diye kanun/kural/kararname çıkartsınlar. Evler gerçek değerinde satılmaya başlansın. Bankaların böyle bir kuralı var mesela. İcra yolu ile aldıkları taşınmazları 1 yıl içinde ellerinden çıkartmak zorundalar. 1 yıl içinde satılmayan evler (belirlenen tutarda) kiraya verilmek zorunda diye de ek yapılabilir.
Bir de fahiş arsa tutarları var. Açsınlar devlet arazilerini imara, altyapılarını yapıp belirledikleri fiyattan satışa sunsunlar. Bölge bölge 1-2-3 kat gibi sınır getirip müstakil bölgesinde yüksek kata izin verilmesin. 400m2-500m2 arsaları kura ile satışa çıkartsınlar.
Yapmak isteseler yapılacak/yapılabilecek çok şey var.
İyi ki 6 sene önce almışım evimi. Kredi borcu da bitti çok şükür.
Evi olmayanlara Allah yardım etsin.
-
Sokağındaki sıfır dairenin fiyatının arttığını gören ev sahibi kendi evinin fiyatını da ona göre ayarlayacak... Mesela kendi dairesi 1 milyon ederken aynı sokakta yapılan yeni inşaattaki dairenin 3 milyon ettiğini görünce otomatik olarak kendi dairesini de 2 milyon sayacak... Bizim insanımız malum kendi balkonu komşusunun balkonundan 10 santim daha büyükse hemen fiyat arttırır.
-
İnşaat maliyeti, demir, çimento, işçi yevmiyesi her yerde aynı fiyat.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam uçuyorsun maşallah. 100 bin maaş demek...
istediğin ev
-
Ben iki ay önce ev aldım SGK çalışanıyim ziraat bankası bu şekilde kabul etti hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ayin 16 sinda bankalar netleştirir bu işi hane halkı %40 asmazz diyor yani banka krediyi verdiğinde iki asgari ücret li aylık 6800 ile taksite baslar yıllara göre artan gelirle taksit de artar son 8 yıl ödemede yapılan 3 yillik taksit indirimi taksitlere eklenir tekrar ödenir ıvır zıvır i çok nakit 500 bin TL olana kıyak bir çalışma
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal0067 -- 5 Ocak 2023; 17:42:13 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bugün biraz internette araştırmaya çalıştım bu hane halkı azami geliri hesaplamasında, 18 yaşından büyük, çalışan, bekar ve anne babasıyla yaşayan birey için örneğin babasının maaşı da dahil edilir mi konusunda.
İki türlü de fikir beyan eden yerler var, kimisi 18 yaşından büyük, geliri olan birey olduğun için anne/baba'nın geliri seni bağlamaz diyor, kimisi de evdekilerin tüm gelirleri toplanarak hesaplanır diyor. Aramızda bu konuyu net bilen bir arkadaşımız var mıdır acaba? Ayın 16'sındaki detayları beklemeden cevabını bulmam lazım.
Sevgiler.
-
Arkadaşlar merhaba. Bu yüzde 40 kuralına devletin verdiği destek dahil mi? Yani maasimin yuzde 40'ı 10bin yapıyor ama ben ornek veriyorum 13 çeksem ve devlet bunun 4'unu karşılasa oluyor mu sizce? Yoksa el mahkum 10k cekicem ve devlet bunun bir kısmını mi verecek?
Önemli bir konu var sıfır daire alacağımız zaman satıcı müteahhit veya inşaat firmasının projeye dahil olması falan gerekiyor mu
Rayiç bedel ile dairenin fiyatları arasında uçurum var! Krediye uygun sıfır daire bulmak büyük sorun.
-
Mücbir sebeplerden tayini çıkam devlet memurlarında yine 1 yıl süre mi aranacak , bu durumda olanlar muaf tutulmalı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba bu kampanya devam ediyor mu bilginiz var mı? Bu kampanyada da sıfır konut için mi kredi çekilebiliyor yoksa 2. el evler içinde geçerli midir?
-
İstediğimiz ev değil. Kriterlere uygun daire denilmiş. Ne demekse
Habertürkwww.haberturk.comYeni Evim Projesi'nde faiz yüzde 0.69https://m.haberturk.com/son-dakika-haberi-orta-gelirliye-konut-kampanyasinin-detaylari-belli-oluyor-3553160-ekonomi?page=4
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Büyük inşaat şirketlerinden bulunur anca
Bursada bu kampanyaya uygun daire nasıl bulabiliriz? Önerisi olan var mı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
son 1 yılda konut satmamış değil de , alacağı ilden satış yapmaması değil mi hocam? hazine maliye bakanlığı sitesindeki pdf’de böyle yazıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kiraya verebiliyor muyuz öyle bir kısıtlama yok demi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X