hocam güzel fırsatta ev fiyatlarını görmüyor musunuz allah aşkına. her defasında bu tip gelişmelerde fiyatlar daha da artıyor üstelik |
15 Yıl Vadeli 0.69 ile konut kampanyası (5. sayfa)
-
-
sen kimsenin umrunda değilsin, müteahhit kurtarma operasyonu. piyasayı kendi haline bırakıp yasa dışı türkiyede bulunanları defetseler düzene girer de ama nerdeee
-
"Aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek aptallıktır." demişler... Her faiz indiriminde ev fiyatlarının en az %25 arttığını bile bile tekrar faiz indirimine gitmek aptallıktan başka bir şey değildir. Neyse Sarı sitede ev fiyatları bu akşama kadar yine en az %25 artmıştır, birkaç güne bu artış %50'yi bulur. Dünyanın IQ ortalamasını tek başına düşürmeyi başaran bir ülkeyiz.
-
Önceki mesajımda belirttiğim sebeplerden epeydir ümidi kesmiştim şimdi baktım da bizim sitede 3 milyon 150 bin olmuş 3+1 ev 660'dı taşındığımda 2 sene önce
hangi krediyle ne evi alabiliriz ki bu saatten sonra.. Tapu harcı 3-5 bin çıkardı evler 3 haneli rakamlardayken onu ödememek için ev sahibi alıcı savaşı olurdu
şimdi genelde tamamını alıcıya kitliyolar yani 120 bin mesela değil mi 3 milyonluk evde tapu harcı?
emlakçıya da %4 versek alıcıyız ya.. Toplamda 250 bin civarı sadece "ıvır zıvıra" gidiyor..
Bırak bu fiyatlarla/şartlarla ev almayı evi bana hediye etseler evi zar zor üstüme alırım nerdeyse, şaka gibi :))
-
seçim malzemesi ama detaylar baya saçma
bir de yapılandırma niye gelmiyor
-
ısabet yorum.
-
Bu etkilemez, şartları o anlamda güzel hazırlamışlsr. Piyasa etki etmeyecek düşündüğünüz gibi.
Gayrimenkul Danışmanıyim, zaten bu kredi çıkacak fiystlsr fırlayacak korkusu ile aralıkta stoklar bitti epey, 2.5 teklif aldığımız daireyi 2m750bine sattık. Durgunluk dönemini bitirdi, fiyat arttı olarak anlamayın..
Sıfır projeler iş yapar. Elimde var inşaat halinde, doğru düzgün talep yoktu muhtemelen 2 ay içinde 20 daireyi de satarım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5 milyon TL'nin aylık ödemesi yaklaşık 50.000 TL yapıyor. Gösterilen aylık gelirin %40'ına kadar aylık ödeme yapılabilir diyor. Yani 125.000 TL aylık geliri olan ancak 5 milyon TL kredi çekebilir. Öte yandan İstanbul'da 80.000 TL üstü geliri olanlar yararlanamayacak denilmiş. Yani en fazla 3 milyon civarı kredi çekilebilir gibi hesapladım. Kendiyle çelişen 2 kural koymuşlar.
Aylık böyle 80.000 geliri olan bir insanın muhtemelen evi de vardır iyi kötü diye düşünüyorum. Faydalanabilecek kesim özellikle İstanbul'da çok sınırlı olacak fiyatlar almış başını gitmiş.
-
Belirli bir beklenti oluşturdular. Millet aralıkta nasılsa fiyatlar artacak diye ev almaya koştu. Sonuç şimdi hüsran. O yüzden 2. el evlere de kredi kampanyası yapında, aldığımız evlerinde fiyatları artsın diyenler var.
-
Peki 2. Bölge için 65 bin lira hane geliri sınırı var , bu nasil hesaplanacak ben sabit gelirli biri degilim bazi ay 30 bin kazanirim bazi ay 100 bin neye göre hesaplanacak yoksa son 12 aya falan mi bakilacak bende bunu anlayamadim ..
Ortalama iki kişi 30 bin tl gelirimiz var. Bu tabloya göre ne kadarlık bir kredi kullanımı oluyo kafam karıştı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O inşaatlara da müteahhitler kredi çektirmiyorlar var mı öyle tamamına kredi çektirenler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şöyle bir problem var.
0.69dan %10 peşin %90 kredili konut alınabilir deniyor FAKAT
İnşaat firmaları evlerin rayiç bedellerini çok düşük göstermişler.
Melesa 2milyona satılan evin tapuda rayiç bedeli 300 bin lira.
Bu sebeple de gidip 2milyon üzerinden krediye başvurup 1.8m kredi çekemiyorsunuz ÇÜNKÜ
Siz bu krediyi çektiğiniz zaman ev sahibine kısa zamanda çok büyük karla ev sattığı için vergi çıkıyor.
Bu sebeple 2milyona ev satanların çoğu en fazla 500-600 kredi çektiriyor.
EEE ne anladım ben bu işten,zaten 1.5milyon nakitim olsa her yerden ev alırım bu kampanyaya ihtiyacım olmaz ki...
Bu konuyu ben mi yanlış biliyorum başka bi açığı yöntemi çaresi var mı bilen varsa söylesin.
Ayda 20bin lira kredi bile ödeyebilecek gelirim var fakat 1milyon peşinat verebilecek nakitim yok.
Yani peşinatı az yüksek kredili ev almak istiyorum ama alamıyorum...
-
üzerine konut olmayacak deniyor var fakat satmak istiyorum 1 ay içerisinde. başvuru zamanında konutsuz olmak sorun yaratmaz diye düşünüyorum.
anne ve baba üzerine ev olmayacak deniyor var fakat benim evim barkım ayrı, bunda da sorun olmaz sanırım.
1 sene içerisinde ''almak istediğim ilde ev satmış olmamak gerekiyor'' bu kural da benim için sorun yaratmıyor çünkü ben farklı bir ilde satıp başka ilde almayı düşünüyorum.
1 yıl ikamet deniyor , alacağım il 3. bölgede olduğundan bu şart da aranmıyor.
Kurallar bana karışık geldi şahsen. Bunları detaylı şekilde yazdım, belki bildiğim yanlış bir şey vardır diye.
-
-
Sevgili dostlar merhaba,
Bildiğiniz üzere, 1. bölge için 80 bin, 2. bölge için 65 bin azami hane halkı geliri şartı var. Burada konuyu iyi bilenler varsa sormak isterim. Bekar ve anne, babasıyla yaşayan bordrolu çalışan ve kendi üzerine ev olmayan biri bu kampanyadan faydalanmak istediğinde, hane halkı geliri olarak sadece kendi geliri mi dikkate alınır, yoksa babasının geliri de dahil edilir mi hesaplamaya?
-
Kendi geliri olur bence hocam. Anne baba 18 yaşından sonra etkilememesi lazım
18 yaş sonrası hane halkından bağımsız oluyorsun hocam ancak teyide muhtaç bir bilgidir. En azından TOKİ'de böyle.
-
Yaş 30 üzeri. Net bilgiyi nereden edinebiliriz acaba. Bazı yerlerde hane halkı gelirinde evde yaşayan herkesin geliri dahil olur deniyor, hatta akrabalık bağı bulunmasa bile. Bazı yerlerde sadece kendisi + eşi + velayeti altındaki çocuklar dikkate alınır diyor.
-
Hocam selamlar, evet google'da arattığımda TOKİ'nin kampanyalarında hane halkı olarak kastedilen şeyin, sadece eş ve çocukları kapsadığını açıkça gördüm, belirtmişler zaten. Ancak bu TOKİ'ye özel bir durum olabilir mi acaba. Bugün açıklanan kredi kampanyasında hane halkı geliri olarak tüm bireylerin gelirlerini mi dikkate alırlar emin olamıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X