Şimdi Ara

15 Yıl Vadeli 0.69 ile konut kampanyası (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.725
Cevap
365
Favori
911.619
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu %40 olayını genişletmeleri lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kriger kullanıcısına yanıt

Yahu sanane wv fiyatlarından sen taksitleri ödeyebiliyor musun ona bak. Ödeyebiliyorsan kaçırma. Bedeva para dağıtıyorlar. Sana para verip git ev al diyorlar ilk 3 yıl da ödemelerini kolaylıyorlar. 3 yıl sonra e maaşın ev fiyatları ne olur? Bunu dünüşünerek hareket et. Diyorsanki maaşım artmaz fiyatlar düşer alma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt

Umarım unutmam. Geldiği zaman kesinlikle paylaşırım. Aklınıza gelirse ve ben paylasmadiysam haberdar ediniz.

• kansavkaplan kullanıcısına yanıt

Rayiç bedeli müteahhit mi belirliyor banka mı bankanın atadığı bilirkişi mi? Böyle bir durumu yaşadıysanız cimere ihbar edin müteaahitin.... Anladınız siz onu. Nerede öyle beleş köfte.

• İlteriş Kutluk Kağan kullanıcısına yanıt

Anne baba ile yaşamak aynı evde mernis üzerinden kayıtlı olmak demek. Bu durumda resmi olarak evde kim yaşıyorsa total gelirleri dikkate alınır. Diye düşünüyorum açıkçası.

Yazin ayni durumu yasadim.Bir ev begendik.Borc harc bir miktar para topladik.Emlakciya ben bu kadar kredi cekecegim.Emlakci,rayiç bedelinden dolayi o eve o kadar kredi cikmayacagini soyledi.Var mi bu durumu aşmanin bir yolu?Resmi olarak bir sey yapabilir miyim?

• Jagenhagar kullanıcısına yanıt

Hocam bankalar vermiyor diyorlardı ne kadar bir tutar çektiniz ? ve hangi bankadan çektiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapsekilitayfur -- 5 Ocak 2023; 9:7:0 >
  • lapsekilitayfur kullanıcısına yanıt
    820 Halkbank

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Aynı problemi yaşadım, geçen sene ev fiyatları ikiye katlamamışken, bunun bir çözümü yok hatta çözüm için müteahhit/emlakçı'ya "tamam sana gelir vergisi çıkıyorsa söyle ne kadar çıkıyor 30-40-100 çıksın öderim ben dedim" ona da ben şimdi bu apartmandan yahut bu bölgeden bu şu dönemde 10 tane ev sattım, hepsini 300 den sattı gösterdim sana bunu 1 milyondan satarsam resmi olarak anlaşılır diğer evlere de gelir vergisi çıkar, yapamam bunu da o rayiçten satmam lazım" dedi. Neyse ev de alamadık içimizde patladı.

Diğer çözüm tabii evi sahibinden almak, sahibinden 0 aratacaksınız atıyorum toprak sahibi müteahhite vermiş apartman bitti/bitecek, toprak sahibine düşen kısmı adam gayet banka rayicinden olması gerekenden satabiliyor.

Bir diğer çözüm sitede ilanı görür görmez yapıştırın bir otomatik mesaj, bankadan kredi çekerek almayı düşünüyorum kredi limiti var mıdır ? Şeklinde sorun artık hangisinde yoksa onu alabilirsiniz. O yüzden evi begenerek değil şarta uyan evi almış olursunuz.

Bu durum bildiğin dolandırıcılık, devletten vergi kaçırma ama herkes bunu biliyor ve kimse bir şey yapmıyor. Ve maalesef başta devlet, denetleyiciler sonra bu müteahhit şerefsizleri vergi vermemek için seni beni de vergi kaçırmaya mahkum etmeye calısıyor cunku biliyor elin kolun bağlı. 3 milyona ev alacam 500ü bankadan ama 2.5i elden nakit vereceğim. Ben aldığım maaştan çatır çatır gelir vergisi zırt vergiisi zort vergisi verirken bu adilerin devletten vergi kaçırmasına bu kadar göz yumulmasına katlanamıyorum. Bol şans arkadaşım aynı durumdayız

• şimdi arkadaşlar ben mi yanlış hesap yapıyorum burada bir mantık hatası mı var ? Hadi verdiler diyelim 5 milyon krediyi. hane geliri 80k yı geçmeyecek diyor. ödeme tutarı hane gelirinin %40'ını aşmayacak. 80k'nın %40 ı 32 k yapıyor. 5 milyon krediyi 0,69 dan alsak ve 15 yıl olsa. aylık ödemesi 48k. tutturabilen var mı :)

• recep054gs kullanıcısına yanıt

İlk 3 yilda teşfik var hocam zaten ödemenin yarisini devlet karsilayacak (ilerde ödenmek şartiyla ) ondan 32 bine geçmez , 3 yildan sonrada maas artacak dolayisi ile %40 ıda ödemeyi karşılar..

• merhaba_2233 M kullanıcısına yanıt

okuyunca mantıkı geldi hocam. ev fiyatlarını niye düşünüyorum ki doğru

• Kriger kullanıcısına yanıt

gemisini kurtaran kaptan. kampanya ayağına herhangi bir kampanyada zaten fiyatlar şişecek, şişmeye yer arıyor. kampanya kime vurursa o evet ya güzel kampanyaydı diyor (doğal olarak). Kampanyanın vurmadığı kişilerse zaten az olan umudunu iyice kaybediyor. KYK borçları silindi, faizle ödeyenler ödemiş oldu, ödemeyenler kurtardı, EYT çıktı 99 öncesi kurtardı, sonrası 10küsür yıl daha bekleyecek. 0.99 kampanyası ilk başta başvuran azınlık kullandı, fiyatlar şişti ve kullanamayanlar kaybetti. Son olarak 0.69 yani bunu baba oğluna vermez.

Örnekle 1.5 milyonluk ev için 1 milyon krediyi 10 yıl vade 1.99 dan çekeceğine

aynı evi 2 milyon yapsın sen 1.5 milyon krediyi 0.69 dan 15 yıl vade ile alırsın yine sana daha kârlı:). O yüzden eğer imkanın niyetin varsa bas geç hocam inş hayırlısı olur hakkınızda

Kyk borçları değil faizleri silindi yalnız , ayrıca aylık 20k ödeyecek gücün varsa girmelisin tabiki buna da, sonuçta yüksek gelirliler için bir kampanya yapmışlar o kadar uğraşıp. Ha millet alıştı zaten bu pahalılığa, zamlara, sen bakma burda şikayet edenlere,yarın yine gidip bunlara oy verecekler sonuçta..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar ,
    Bu kampanya da istediğimiz evi alabiliyor muyuz, yoksa TOKİ filan mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hay ağzına sağlık hocam. Aynı süreci ben de yaşadım. Çoğu müteahhit rayiç bedeli vergiyi az vermek için düşük gösteriyor. Faturalanmasini düşük yapıyor. Böyle olunca foyaları meydana çıkmasın diye yüksek kredi kullanılmasına müsaade etmiyorlar.Bu sebeple ben de evler yükselmeden önce evimi alamadım. Bizim insanımız niye bu çakallıklara müsade ediyor? Düşük fatura ile ev aldığında bir aksilik olsa tekrar parasını almada da sorun yaşayacak bu çok açık.

• benim anladığım her sıfır evde alınamıyor satıcı müteahhitin sisteme dahil olmak için sözleşme imzalaması lazım anladığım kadarıyla

• Hangi müteahhit 1 milyon kredi çekilmesini isteyecek merak ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'da sıfır 1+1 site dairesi nerde bulabilirim kampanya ya uygun. Maaş 23k

• 15 Yıl Vadeli 0.69 ile konut kampanyası

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.