Şimdi Ara

150.000 TL Bütçeye Sıfır Araç Tavsiyesi - SUV mu Sedan mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
2
Favori
9.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MrKemal17

quote:

Orijinalden alıntı: Owaki

Kimse söylemeden:
    3.20ied+m paket ve olmazsa olmaz estoril mavi alınır güzelce binilir

Benzine %65-70 vergi ödemesek binilir tabi ama dizel bakıyoruz.

İroni yaptım hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Subaru outback eğer pazarlıkla indirim yaparak 155 e falan denk getirebilirseniz muazzam bi alternatif olur, aracı araştırın derim..
  • 150 bin verip ne 2. El alırım ne boş ne de benzinli araba...

Suv olarak Honda crv rakipsiz kim ne derse desin.
    İç hacim olarak diğerlerine göre daha iyi.
    Hem 4 çeker hem az yakar hem de performansı o ağırlığa göre çok iyi.

Sedan olarak insignia ve talisman (yeni kasa gelirse tabi) veya beklemem dersen superb.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suv olarak dediğiniz gibi X-Trail ve CR-V kriterlerinize en uygun araçlar. İkisini de bayide inceledim ve test sürüşü yaptım. Benim kendi kanaatim X-Trail malzeme kalitesi olarak CR-V'den üstün olsa da Honda'nın 5 yıl garantisi, 160HP motoru, 4X4 olması ve ZF9 şanzımanı CR-V almak için yeterli sebepler. Zaten bence X-Trail'in 130HP motor ve xtronik şanzumanın etkisiyle motor çok zorlanıyor kasayı kaldırmakta. Yüksek hızlarda ara hızlanmalar çok isteksiz. Aralarındaki fiyat farkı CR-V'nin özelliklerine bakıldığında verilebilecek bir para.

Sedan otomobil konusuna geldiğimizde ise S60'a sığma ihtimaliniz yok çünkü hem bagajı hemde iç hacmi gerçekten çok az keza 3 serisi de öyle. C serisini incelemedim o yüzden bilemiyorum. Superb bizimde ilgi alanımızdaydı taki emisyon skandalı patlayana kadar. Çünkü VW, Seat, Audi ve Skoda'da kullanılan 1.6 dizel motorlar aynı. Ne kadar Euro 6 normlarında yeni motor kullanıyorlar da olsa ben güvenip almazdım çünkü şimdi benzinli motorlarında ve 3.0 dizel motorlarda da emisyon hilesi olduğu ortaya çıktı. Ayrıca DSG şanzumanın da arıza çıkartacağı kesin yani alacağınız Superb'i 10 yıl sorunsuz kullanamazsınız. Sedan araç olarak bizim ailecek baktıklarımız Renault Talisman ve Peugeot 508. Insignia'da güzel bir seçenek fakat testlerdeki fazla yakıt tüketimi ve 2017 yılında kasasının değişecek olması yüzünden biz Insignia'yı eledik. 508'i Allure donanımı ile düşünüyoruz ve yüksek donanımlı olması, tam otomatik sorunsuz olduğu iddia edilen şanzumanı, 120HP'lik Euro 6 normanlarına sahip BlueHDi motoru ile bizim tercih sebebimiz çünkü bu motorun çok az yaktığı iddia ediliyor. Diğer seçenek olan Talisman ise 1.6 160HP ve EDC ikilisiyle gönlümüzü çaldı fakat burada ne kadar fiyattan geleceği çok önemli. Renault'un kullandığı EDC şanzıman da uzun süredir kullanılan ve kolay kolay arıza yapmayan bir şanzıman keza motorları da dayanıklı. Tabi Talisman'da kullanılacak olan motor şanzıman ikilisi yeni bir teknoloji olacaktır muhakkak ama bu konularda ben şahsen Renault'a güveniyorum. Araç Türkiye'ye geldikten sonra bayide inceleyip bir kanaate varmak daha sağlıklı olacaktır tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiper-Man -- 9 Kasım 2015; 12:28:12 >

• Hocam boy konusuna değiniceğim bi sitede superb nin diz mesafesini göstermek için diz ve koltuk arasına küçük bir sehpa koymuşlardı baya gülmüştüm.Araç gerçekten çok geniş yeni tiguan hakkında yazmışsınız xl olanı türkiyeye gelmeyecek onu söyleyeyim.Birde araç büyüdü bagajı 610 litreye çıktı ve inanılmaz karizmatik olmuş ben çok beğendim görsel olarak.
  • SUV olarak CR-V, yeni kasa X1 veya yeni kasa Tiguan değerlendirilebilir. Onun dışında Subaru Levorg'u önyargısız bir şekilde ayrıntılı incelemenizde fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust06

150 bin verip ne 2. El alırım ne boş ne de benzinli araba...

Sedan olarak insignia ve talisman (yeni kasa gelirse tabi) veya beklemem dersen superb.

xtraille hondayı karşılaştırırsak hangisini önerirsin.xtrailin bej iç tasarmı çok hoşuma gidiyo.hacim, işçilik,yakıt vs vs şöyle en genelinden hangisi daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stefansalvatore

quote:

xtraille hondayı karşılaştırırsak hangisini önerirsin.xtrailin bej iç tasarmı çok hoşuma gidiyo.hacim, işçilik,yakıt vs vs şöyle en genelinden hangisi daha iyidir.

İkisini de inceledim, test sürüşü yaptım. CR-V aldım memnunum. Premium donanımlısını tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

quote:

Orijinalden alıntı: Owaki

Kimse söylemeden:
    3.20ied+m paket ve olmazsa olmaz estoril mavi alınır güzelce binilir

Benzine %65-70 vergi ödemesek binilir tabi ama dizel bakıyoruz.

Sakin kullanımda da 30-35 krs arası yakar ben de 3.16 i kullanıcısıyim..araçtan memnun olacağınızı düşünüyorum..
    SUV derseniz CRV yı ayrı tutmak lazım.. Yeni 4*4 ler hem yakıt hem genişlik hem de performans olarak çok iyi.. 150 bine ben olsam bmw audi mercedes 3 lusunden ayrılmam ama SUV alacak olsam ilk tercihin CRV olurdu..
    X traili acikcasi denemedim fakat nissan qashqai başarısı ortada.. Dış gorunum olarak çok sık olmuş sitede bir komsumuzda var epey dikkat cekiyor fakat bir içine binip denemek lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkifKarabulut -- 9 Kasım 2015; 15:03:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kayaer07

quote:

quote:

İkisini de inceledim, test sürüşü yaptım. CR-V aldım memnunum. Premium donanımlısını tavsiye ederim.

2015 model mi aldınız

• quote:

2015 model mi aldınız

2015 model 21 Ağustos'ta zam yemeden teslim aldık.
  • arabaya dizel otomatik diye dünyanın parasını bağlamayın.O araçların ederi taş çatlasın 90 100 bin tl dir.Tiguan da yüksek rakamdan gelecek dizel otomatik olarak artı dsg denilen belayı kullanmaya devam ediyor vw.Baktığınız superbde de aynı şanzıman belası mevcut.
    Sizin alacağınız araç powershiftli benzinli kuga modelidir.Hem boyunuza uygun hem iç mekanı geniş hem de 4x4 olmasıyla gerçek bir Suv olarak değerlendirilebilir.Ayrıca 5 bin tl ye lpg de takılabiliyor sorunsuz olarak ve çok iyi bir performansı var.Hoş dizel alacağım diye 130 140 bin tl para verecek birisinin cebine koyacağı 30 40 bin liralık farkı bankaya yatırsa benzin parasını çıkarır ayrı konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış26

Boyunuz 1.98 ise Passat veya Superb bakabiilirsiniz. Onların da otomatikleri malum 7 ileri kuru DSG. Uzun vadede mutlaka sorun çıkartıyor.
    D segment Premiumlar size küçük gelecektir. E segmenti ise bütçeyi aşar. Seçenekleriniz biraz kısıtlı.
    CRV veya X-Trail gibi araçlar uygun olabilir.

DSG şanzıman biraz dikkatli kullandığında pek sorun çıkarmıyor diyenler de var. Bizim aracın bakımı her zaman yetkili serviste yapılır. Bu durumda sorun çıkarsa iyi niyet garantisinden yararlanılıyor galiba, tam olarak sistemin nasıl işlediğini de bilmiyorum. Binlerce kişi de Dsg'den şikayetçi, yani her türlü bir risk var.

CR-V veya X-trail dışında bu bütçeye -dizel otomatik- başka SUV var mı hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amphioxus IV

Volvo S60

Hocam S60 hacim olarak C segmenti gibi. O yüzden liste dışı kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

Bmw bu ne yapacağı belli olmaz. Ancak bu kasa 160 hp den asagisini almak iyi olmaz bence. Bu seviyede crv var.

Valla dizel olmasa miss gibi e180 var veya 5.20i.

Valla bizimde bu bütçe var ve cok araştırdım. Bu paranin en iyi hakkini veren sırasıyla

E180
    520

Almanya fiyatlarina bakin anlarsiniz.

Ayrica e180 elite paket 155 civarina var. Ha yeni kasa değiştirecek o doğru. Ancak yeni kasa alana kadar gidin c180 alin daha iyi.

Bu arada bmw 3.20 ed burada kazik fiyata gidiyor. % 10 indirim en az olmali ki ancak f p olur. Zaten akli sira uyaniklik yapip bir sürü sacma kampanya yapiyorlar.

Çok arastirdim performance harici en iyi araç e 180.

E serisi ve 5 serisini çok beğeniyorum ancak bu araçlardan biri alınacak olursa kesinlikle yeni kasayı beklerim. Fiyat konusunda kafamızdaki bütçeye göre biraz sıkıntı var bu modellerde.

• 10 sene kullanacaksan sana iki tane tavsiyem olur
    1 ) Garantisi en uzun araç olsun
    2 ) Şanzıman konusunda aklında soru işareti olmasin

• quote:

Orijinalden alıntı: akdogan911

Subaru outback eğer pazarlıkla indirim yaparak 155 e falan denk getirebilirseniz muazzam bi alternatif olur, aracı araştırın derim..

1600CC üzeri araç mümkün değil, devletten öyle bir kazık yiyemem. Zaten başlangıç fiyatı 175000TL.
  • quote:

Beklemeden alınacak CR-V ve Superb var zaten ama ikisinin de can sıkıcı kısımları var. İnsignia arka koltuk baş ve diz mesafesi konusunda yetersiz gibi, ayrıca ön konsol tasarımı da hoş gözükmüyor. Talismanı araştırmadım, Suberb'den daha mı iyi sence?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hıpermen

Suv olarak dediğiniz gibi X-Trail ve CR-V kriterlerinize en uygun araçlar. İkisini de bayide inceledim ve test sürüşü yaptım. Benim kendi kanaatim X-Trail malzeme kalitesi olarak CR-V'den üstün olsa da Honda'nın 5 yıl garantisi, 160HP motoru, 4X4 olması ve ZF9 şanzımanı CR-V almak için yeterli sebepler. Zaten bence X-Trail'in 130HP motor ve xtronik şanzumanın etkisiyle motor çok zorlanıyor kasayı kaldırmakta. Yüksek hızlarda ara hızlanmalar çok isteksiz. Aralarındaki fiyat farkı CR-V'nin özelliklerine bakıldığında verilebilecek bir para.

Sedan otomobil konusuna geldiğimizde ise S60'a sığma ihtimaliniz yok çünkü hem bagajı hemde iç hacmi gerçekten çok az keza 3 serisi de öyle. C serisini incelemedim o yüzden bilemiyorum. Superb bizimde ilgi alanımızdaydı taki emisyon skandalı patlayana kadar. Çünkü VW, Seat, Audi ve Skoda'da kullanılan 1.6 dizel motorlar aynı. Ne kadar Euro 6 normlarında yeni motor kullanıyorlar da olsa ben güvenip almazdım çünkü şimdi benzinli motorlarında ve 3.0 dizel motorlarda da emisyon hilesi olduğu ortaya çıktı. Ayrıca DSG şanzumanın da arıza çıkartacağı kesin yani alacağınız Superb'i 10 yıl sorunsuz kullanamazsınız. Sedan araç olarak bizim ailecek baktıklarımız Renault Talisman ve Peugeot 508. Insignia'da güzel bir seçenek fakat testlerdeki fazla yakıt tüketimi ve 2017 yılında kasasının değişecek olması yüzünden biz Insignia'yı eledik. 508'i Allure donanımı ile düşünüyoruz ve yüksek donanımlı olması, tam otomatik sorunsuz olduğu iddia edilen şanzumanı, 120HP'lik Euro 6 normanlarına sahip BlueHDi motoru ile bizim tercih sebebimiz çünkü bu motorun çok az yaktığı iddia ediliyor. Diğer seçenek olan Talisman ise 1.6 160HP ve EDC ikilisiyle gönlümüzü çaldı fakat burada ne kadar fiyattan geleceği çok önemli. Renault'un kullandığı EDC şanzıman da uzun süredir kullanılan ve kolay kolay arıza yapmayan bir şanzıman keza motorları da dayanıklı. Tabi Talisman'da kullanılacak olan motor şanzıman ikilisi yeni bir teknoloji olacaktır muhakkak ama bu konularda ben şahsen Renault'a güveniyorum. Araç Türkiye'ye geldikten sonra bayide inceleyip bir kanaate varmak daha sağlıklı olacaktır tabi.

Superbin en büyük dezavantajı motor ve şanzımanın sorun çıkarma şüphesi. Euro 6 motorlarda hile olmadığını düşünsem de Dsg de ayrı konu.

CR-V sorunsuzluk anlamında en başarılı seçenek gibi duruyor ancak multimedya ekranı sonradan takılmış gibi duruyor, genel iç ve dış tasarım olarak modern/çekici hissettirmiyor. CR-V genel olarak asıl yapması gerekeni iyi yapıyor ama ıvır zıvırlarla kullanıcısını özel hissettirmiyor, en azından şimdiki ön yargım bu şekilde. Uzun yıllar kullanılacak bir araç olacağından mantık arabası diyebiliriz.

Ses yalıtımı ve direksiyon hissi konusunda CR-V ve X-trail'i kıyaslayabilir misiniz hocam?

Bir de ECON tuşu tam olarak ne işe yarıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: timmydncn

Hocam boy konusuna değiniceğim bi sitede superb nin diz mesafesini göstermek için diz ve koltuk arasına küçük bir sehpa koymuşlardı baya gülmüştüm.Araç gerçekten çok geniş yeni tiguan hakkında yazmışsınız xl olanı türkiyeye gelmeyecek onu söyleyeyim.Birde araç büyüdü bagajı 610 litreye çıktı ve inanılmaz karizmatik olmuş ben çok beğendim görsel olarak.

Aynen hocam, suberb geniş hacim konusunda kendi fiyat segmentinde rakipsiz. Hatta arka koltuk diz mesafesi konusunda BMW 7, S Class'a rakip bence. Tiguan XL modelinin gelmeyeceği kesin mi, bir açıklama var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.