Şimdi Ara

150.000 TL Bütçeye Sıfır Araç Tavsiyesi - SUV mu Sedan mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
9.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sıfır araç alacağız, aracın satın alınması çok büyük ihtimalle 2016 yılında olacak. İkinci eldeki güzel araçları tavsiye etmenizin bana bir faydası olmayacaktır. Araç otomatik şanzıman ve dizel olacak. Türkiye'deki vergi sistemi sebebiyle motor hacminin 1600cc altında olması şart. Bütçe 150.000 TL ancak daha ucuz da olabilir, bu maksimum bütçe.

SUV veya sedan olacak ama SUV olması daha büyük ihtimal. Ben sedanlara sıcak baksam da ailem SUV almak için daha hevesli. SUV alırsak sedan gibi kullanılacak, araziye girmeyecek.

Aracın genel olarak geniş iç hacim ve bagaj sunması bizim için önemli. Özellikle arka koltuktaki yaşam alanı da geniş olmalı. 198cm boydayım ve arabanın her koltuğunda diz ve baş mesafesi anlamında rahat edebilmeliyim.

Ses yalıtımı konusunda da araç memnuniyet vermeli.

Ayrıca araç 7-8 sene kullanılacak, hatta 10 seneye kadar kullanılabilir. En az 5 yıl kullanılacağını düşünebilirsiniz.

Henüz araçları bayilere gidip araçları test etmedim. İnternetten incelediğim kadarıyla biliyorum.

Sedan olarak Skoda Superb'e sıcak bakıyorum. 1.6 TDI DSG Prestige ve birkaç opsiyon ile 130.000 TL civarına mal oluyor. Skoda marka imajı olarak düşük olsa da Superb çok ilgimi çeken bir araç.
    Passat da güzel ama Superb varken Passat için 20.000TL fark vermek mantıklı gelmiyor. Bunların yanında emisyon skandalından dolayı VW grubuna çok yaklaşmak istemiyorum.

Mercedes-Benz C200 de olabilir ancak düşük donanım bütçeye uyuyor ve C serisi hacim anlamında dar gibi geliyor. Yeterli hacim sunar diyorsanız C200 de düşünülebilir.
    BMW 3 serisinde 1600cc altı dizel motor olmadığı için o da listeden çıkıyor. Tabi BMW'nin 3 silindirli 1.5 litrelik yeni dizel motoru 2016'da bu modele gelirse, 3 serisi de seçenekler arasına girebilir.

Ford Mondeo hakkında ise pek fikrim yok.

Aslında 2016 yılında çıkacak yeni E serisi, yeni 5 serisi ve S90 ilgimi çekiyor ama 1600CC dizel motor olur mu bilmiyorum ve bütçeyi ciddi anlamda yükseltmek gerekiyor. Tabi o zamana kadar euro düşer ve araç fiyatları düşerse daha ciddi düşünülebilir. Bu araçları büyük heyecanla beklesem de bütçe anlamında bu fiyatlara çıkmamız şimdilik zor gözüküyor.

Compact Crossover, Crossover, SUV, Compact SUV farklarını tam bilmiyorum. Bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim. Şimdilik hepsine SUV diyorum.

SUV olarak Honda CR-V 1.6 Executive+ ilgimi çekiyor.
    Bunun dışında 2016'da çıkacak olan yeni Tiguan'ı 1.6 dizel motor seçeneğiyle satışa sunulması umuduyla bekliyorum. Daha büyük 7 koltuklu Tiguan XL modeli de makul gözüküyor ama Türkiye'ye gelir mi belli değil. Tiguan tasarımını da CR-V'den daha başarılı buluyorum.

X-Trail de bir seçenek ancak CR-V daha başarılı gibi geliyor.

CR-V, Superb, C200 ve yeni çıkacak olan Tiguan alınma olasılığı en yüksek araçlar.

Tavsiyelerinizi, fikirlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

• 10 yıl kullanma durumu ile alacaksanız performansı vesaire beklentisini biraz düşürüp C200 alın derim alt limit donanımlıyı 135 e alsanız 5-10 yıl sonra en kötü ihtimal ile 80-90 bin lira arasına satabilirsiniz diğer saydıklarınız için aynı durum pek geçerli olmayabilir değer kaybı açısından.

Tiguan ı görmeden yorum yapmak istemem,zaten Voswosa genel anlamda yorum yapmamak lazım Porsche ve Audi yi de oyunlarına alet ederek iyice gözümden düştü.

CR-V suvlar arasında bu bütçeye en mantıklı seçim gibi duruyor,seçim şansı pek yok zaten bu bütçe ile ne yazık ki,belki subaru da bir şeyler olabilir,pejo 3008,5008 e belki bakılabilir dizel otomatik olarak daha ucuza kapatılabilir mesele.

SüperB ise fiyat olarak diğerlerine göre daha makul ama bir o kadar da dolu diyebileceğimiz iyi bir araç belki Volvo ya da bakılabilir.Zaten otomatik-dizel 1.6 olarak başka seçim pek akla gelmiyor zaten diğer markaları,508,latitude,mondeo,fluence vesaireyi her türlü alabileceğiniz için o markaları saymıyorum geriye Skoda ve volvo kalıyor birde C200.

Şimdiden güle güle kullanın diyelim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

•  150.000 TL Bütçeye Sıfır Araç Tavsiyesi - SUV mu Sedan mı?

Tasarım olarak Tiguan güzel duruyor. Hacim konusunda şu anki kasa zaten başarılı yeni kasa daha iyi olacaktır.

Volvo S60 bütçeye uygun ancak hacim konusunda başarısız, o yüzden onu eledim.

Mondeo hakkında pek fikrim yok o da olabilir. 508, Latitude vb modellerin düşündüğüm modeller kadar kaliteli olduğunu düşünmüyorum.

SUV olarak CR-V'ye bir rakip yok mu?

• Bütçeyi biraz zorlayabilirseniz C200d Avantgarde donanım en mantıklı seçenek görünüyor. Baz donanım alırsanız sonradan pişman olabilirsiniz. 7-8 sene kullanacağınız otomobilin sıkılmamanız için biraz donanımlı olması gerekli bence. Hiç değilse 17"jantlar ve LED farlar olması lazım. Avantgarde ile birlikte iç mekanda pek çok yere krom süslemeler geliyor. Yarı deri koltuklar ise daha lüks bir hissiyat veriyor.

Süspansiyonu ise konforlu olarak seçmenizi öneririm.
  • Var ama motor hacmi,dizel-otomatik ve bütçe konusunda tüm isteklerinize karşılık veremeyebilir.Zaten range rover,bmw vesaire suvlarının fiyatları ortada 200 bini gözden çıkarmak lazım,geriye çok fazla alternatif kalmıyor,mercedes gla 180 var dizel otomatik lakin oda 160 bin lira falandı galiba ve a180 in biraz yükseltilmmiş haline herkes sıcak bakmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw kisa zamanda 3.16 d cikarma planlari var.

C 200 d iyi secenek ve omurluk olabilir.

Ancak bu konuda f p araci bence yok o bütçeye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barış26 kullanıcısına yanıt
    Hocam baz donanım hiç bir modelde alınmaz bana kalırsa. Dediğin gibi en azından Avantgarde alınır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kimse söylemeden:
    3.20ied+m paket ve olmazsa olmaz estoril mavi alınır güzelce binilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GLA arka koltuk diz mesafesi olarak zayıf. Ayrıca genel olarak küçük bir araç.
  • Benzinli düşünürseniz e180 bakabilirsiniz. Dizel olarak ise öncelik C200 gibi görünüyor. Karar aşamasını geçtikten sonra türkiyedeki tüm bayileri arayın illa ki avantajlı birşey çıkıyor.

• juke sero kullanıcısına yanıt
    Hocam 1600CC altı dizel motorun X3'e de gelme ihtimali var mı sence?

Daha ucuz da olabilir, tüm bütçeyi harcamak zorunda değiliz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Owaki

Kimse söylemeden:
    3.20ied+m paket ve olmazsa olmaz estoril mavi alınır güzelce binilir

Benzine %65-70 vergi ödemesek binilir tabi ama dizel bakıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAXSTAR

Benzinli düşünürseniz e180 bakabilirsiniz. Dizel olarak ise öncelik C200 gibi görünüyor. Karar aşamasını geçtikten sonra türkiyedeki tüm bayileri arayın illa ki avantajlı birşey çıkıyor.

Hocam E180 EditionE 192.000 lira. Bütçeyi aşıyor ciddi anlamda. Uzun süre kullanılacak bir araç olacağı için baz donanım olmamalı. Ayrıca E serisi 2016'da yeni kasayla gelecek diye biliyorum. Alınacaksa yeni kasayı beklemek gerekir bence.

Herkes C200 diyor ama iç hacim sizce yeterli mi? Arka koltuğa sığabilir miyim? (Boy 198cm ) Suberb yerine neden C200 tercih edilmeli?

• Emisyon skandalına konu motorun aynısı superbde de var, o Yüzden önemli değil VW veya Skoda olması.

Siz dönüp dolaşıp CRV alırsınız yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkvan -- 8 Kasım 2015; 22:18:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

quote:

Benzinli düşünürseniz e180 bakabilirsiniz. Dizel olarak ise öncelik C200 gibi görünüyor. Karar aşamasını geçtikten sonra türkiyedeki tüm bayileri arayın illa ki avantajlı birşey çıkıyor.

Hocam E180 EditionE 192.000 lira. Bütçeyi aşıyor ciddi anlamda. Uzun süre kullanılacak bir araç olacağı için baz donanım olmamalı. Ayrıca E serisi 2016'da yeni kasayla gelecek diye biliyorum. Alınacaksa yeni kasayı beklemek gerekir bence.

Herkes C200 diyor ama iç hacim sizce yeterli mi? Arka koltuğa sığabilir miyim? (Boy 198cm ) Suberb yerine neden C200 tercih edilmeli?

Doğrudur, e serisinin kasası değişecek. Hacim konusunda denemeden anlayamazsınız sizin boyunuza göre dar gelebilir fakat normal standartlarda biri için sıkıntı yaratmayacaktır. Bana kalırsa 100.000 civarı fiyatlardan sonra premium markalara kayılmalı. Siz aracı satmak için değil kullanmak için aldığınız için aman piyasası yok diye bir derdiniz olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Emisyon skandalına konu motorun aynısı superbde de var, o Yüzden önemli değil VW veya Skoda olması.

Siz dönüp dolaşıp CRV alırsınız yine

Emisyon skandalına konu olan EA189 tip motoru sadece euro 5 diye biliyorum. Şu anda kullanılan Euro 6 motorlarda bir kandırmaca yok gibi gözüküyor.

Superb sunduğu donanıma göre uygun fiyatlı olmasıyla cezbediyor. CR-V'ye karar vermeden önce yeni Tiguan'ı da beklemeye değer görüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

quote:

Doğrudur, e serisinin kasası değişecek. Hacim konusunda denemeden anlayamazsınız sizin boyunuza göre dar gelebilir fakat normal standartlarda biri için sıkıntı yaratmayacaktır. Bana kalırsa 100.000 civarı fiyatlardan sonra premium markalara kayılmalı. Siz aracı satmak için değil kullanmak için aldığınız için aman piyasası yok diye bir derdiniz olmasın.

Hocam C200'e bir baktım. Avantgarde üzerine panaromik sunroof vs birkaç opsiyon ekledim. Fiyat 180.000 oldu. Yani C200 zor gözüküyor.

Geniş hacim aradığım için 100-150bin civarına premiumlarda araç yok gibi. SUVlara bakarsak zaten hiç yok. X1 var, ona dizel otomatik gelir mi bilmiyorum, hacim olarak da zayıftır herhalde pek araştırmadım.

• Boyunuz 1.98 ise Passat veya Superb bakabiilirsiniz. Onların da otomatikleri malum 7 ileri kuru DSG. Uzun vadede mutlaka sorun çıkartıyor.
    D segment Premiumlar size küçük gelecektir. E segmenti ise bütçeyi aşar. Seçenekleriniz biraz kısıtlı.
    CRV veya X-Trail gibi araçlar uygun olabilir.
  • Volvo S60
  • Bmw bu ne yapacağı belli olmaz. Ancak bu kasa 160 hp den asagisini almak iyi olmaz bence. Bu seviyede crv var.

Valla dizel olmasa miss gibi e180 var veya 5.20i.

Valla bizimde bu bütçe var ve cok araştırdım. Bu paranin en iyi hakkini veren sırasıyla

E180
    520

Almanya fiyatlarina bakin anlarsiniz.

Ayrica e180 elite paket 155 civarina var. Ha yeni kasa değiştirecek o doğru. Ancak yeni kasa alana kadar gidin c180 alin daha iyi.

Bu arada bmw 3.20 ed burada kazik fiyata gidiyor. % 10 indirim en az olmali ki ancak f p olur. Zaten akli sira uyaniklik yapip bir sürü sacma kampanya yapiyorlar.

Çok arastirdim performance harici en iyi araç e 180.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.