Şimdi Ara

150.000 TL Bütçeye Sıfır Araç Tavsiyesi - SUV mu Sedan mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
9.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kayaer07

SUV olarak CR-V, yeni kasa X1 veya yeni kasa Tiguan değerlendirilebilir. Onun dışında Subaru Levorg'u önyargısız bir şekilde ayrıntılı incelemenizde fayda var.

CR-V'nin BMW tarafındaki karşılığı X3 oluyor sanırım. X1 küçük gelir gibi bir düşüncem var, sizce küçük mü? Dizel otomatiği de şimdilik yok.

Levorg D segmenti bile değil. Ayrıca dizel olmamasından dolayı liste dışı kalıyor.
  • Subaru Forester 2.0 Dizel

otomatik
    4 çeker
    boxer dizel motor gücü ideal motor
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

arabaya dizel otomatik diye dünyanın parasını bağlamayın.O araçların ederi taş çatlasın 90 100 bin tl dir.Tiguan da yüksek rakamdan gelecek dizel otomatik olarak artı dsg denilen belayı kullanmaya devam ediyor vw.Baktığınız superbde de aynı şanzıman belası mevcut.
    Sizin alacağınız araç powershiftli benzinli kuga modelidir.Hem boyunuza uygun hem iç mekanı geniş hem de 4x4 olmasıyla gerçek bir Suv olarak değerlendirilebilir.Ayrıca 5 bin tl ye lpg de takılabiliyor sorunsuz olarak ve çok iyi bir performansı var.Hoş dizel alacağım diye 130 140 bin tl para verecek birisinin cebine koyacağı 30 40 bin liralık farkı bankaya yatırsa benzin parasını çıkarır ayrı konu.

Tiguan'ın en dolusunun dizel otomatik seçeneği 140000 TLyi geçmez diye tahmin ediyorum. Euro bu haldeyken bu fiyatlara yüksek diyemeyiz. Eur bazında değerlendirirsek çok yüksek diyemeyiz. Amarok'ta ZF şanzıman kullanıyorlar, Tiguan'a da keşke gelse. Viskoz kavrama DSG gelirse de sorun olmaz diye düşünüyorum.

Dizel farkı için mesela Superb'te 10000 TL fark ödüyoruz. Enparada 6 aylık vadeli hesapta 10000 liranın 100 lira bile getirisi yok. LPG kullanılmayacak, LPG uyumluluğunun bir avantajı yok benim için. Benzinli SUV alacak olsam Tuscon'a daha sıcak bakardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

10 sene kullanacaksan sana iki tane tavsiyem olur
    1 ) Garantisi en uzun araç olsun
    2 ) Şanzıman konusunda aklında soru işareti olmasin

Direkt CR-V al diyorsun yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

Subaru Forester 2.0 Dizel

otomatik
    4 çeker
    boxer dizel motor gücü ideal motor

%124 vergi ödeyemem. O yüzden 1600CC altı motor olmak zorunda.
  • 150 bine 1.6 lt araba...
    Kübanın yolunu tuttuk bakalim hayirlisi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.0 motor diye foresterı listeden direkt silmeyin bence. Ben bahsi geçen suv ların hepsini test ettim. Foresterdaki sürüş dinamiği ve keyfi hiçbirinde yok buna emin olun...Hatta outbackte yüklü bayi indirimleri alan var forumda. Outback zaten bu suv ların hepsinin üzerinde...

• quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

10 sene kullanacaksan sana iki tane tavsiyem olur
    1 ) Garantisi en uzun araç olsun
    2 ) Şanzıman konusunda aklında soru işareti olmasin

Direkt CR-V al diyorsun yani

5 tane arabam oldu
    3 tanesi sıfır vw
    Bir Renault
    Bir kartal
    Ama hepsi manüel
    Vw benden çok sevemezsin ama ben ÖTV siz araç aldım manüel aldım bir dsg farkı na param yetmedi 2. Olarak korktum dsg den
    Volvo Renault Vw çift kavrama kullanıyor korkutuyor esas sorun garanti sureleri serviste kim daha kolay işlem yapıyor ona bak kolay değil 10 yıl evlilikler bile bu kadar surmuyor
    Evet CRV

• Crv orantısız tipi yüzünden çok müşteri kaybediyor biri de benim zaten...Ayrıca 140 küsür bin tl yi Honda markasına vermek benim pek içime sinmedi açıkçası...

• Hocam bir tanıtım videosunda görmüştüm.
  • bu paraya denk gelen bütün arabalari 1 hafta kiralarim
    Kafanizda soru işareti kalmaz.

Ilk olarak crv ve xtrail daha sonra sedanlari denerdim.

Sahsen bu paralar çok ciddi Mevlâ. Ya bmw veya merco alırım.

• ben suv düşünürseniz diye söyledim dostum.dsg sorununu çözdüğünü açıklayana kadar vag grubundan otomatik almanın bir mantığı yok ki tiguanda yine aynı kuru kavrama dsg gelecek.siz dizel bakıyorum diyorsunuz dizel otomatik superbi şehir içinde 7 litrenin altına düşüremezsiniz o kasayla.kuga da 10 litre yakıyor.Aradaki benzin dizel farkı 20 25 lira bir rakama tekabül ediyor 100km için.1000km de 250 lira eder,10000km de 2500 tl eder.Benzinliyi 300 liraya bakıma sokarken dizeli 700 liraya sokmak da cabası.90 bine aldığınız kugayla 130 150 bin tl verdiğiniz dizel otomatik araç arasındaki farkı kısaca anlatabilmişimdir herhalde.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trust06

150 bin verip ne 2. El alırım ne boş ne de benzinli araba...

Suv olarak Honda crv rakipsiz kim ne derse desin.
    İç hacim olarak diğerlerine göre daha iyi.
    Hem 4 çeker hem az yakar hem de performansı o ağırlığa göre çok iyi.

Sedan olarak insignia ve talisman (yeni kasa gelirse tabi) veya beklemem dersen superb.

Beklemeden alınacak CR-V ve Superb var zaten ama ikisinin de can sıkıcı kısımları var. İnsignia arka koltuk baş ve diz mesafesi konusunda yetersiz gibi, ayrıca ön konsol tasarımı da hoş gözükmüyor. Talismanı araştırmadım, Suberb'den daha mı iyi sence?

Talisman ın 160 hp dizelini getirirlerse uygun fiyata superb yerine tercih edilir. Performansı da daha iyi olur superb e göre. Ama bence yılın 2. Yarısına anca yetişir.
    Birden tüm modeller gelmeyebilir.

• vw dsg malesef sorunlu .iş biraz şansa kalmış.
  • Aracın fiyatına bakmanızı tavsiye ederim. 1.600 cc alında yoğunlaşan pazar çoğunluğunun nasıl kazıkladığıdaha iyi anlarsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkkan79

2.0 motor diye foresterı listeden direkt silmeyin bence. Ben bahsi geçen suv ların hepsini test ettim. Foresterdaki sürüş dinamiği ve keyfi hiçbirinde yok buna emin olun...Hatta outbackte yüklü bayi indirimleri alan var forumda. Outback zaten bu suv ların hepsinin üzerinde...

Fahir Talib Forester'ın çok rüzgar sesi aldığını söylüyor. Uzun yolculuklarda çok rahatsız edici oluyor.
  • quote:

Crv orantısız tipi yüzünden çok müşteri kaybediyor biri de benim zaten...Ayrıca 140 küsür bin tl yi Honda markasına vermek benim pek içime sinmedi açıkçası...

Aynen hocam, tasarım sübjektif bir unsur ama genel olarak çok beğenilmeyen bir tasarıma sahip olduğunu düşünüyorum. Hem iç hem dış tasarımını rakiplerinin gerisinde buluyorum. Motor, şanzıman genel olarak sorunsuzluk anlamında başarılı bir model, tasarımını da beğensem hiç düşünmeye gerek yok aslında.
  • quote:

quote:

2.0 motor diye foresterı listeden direkt silmeyin bence. Ben bahsi geçen suv ların hepsini test ettim. Foresterdaki sürüş dinamiği ve keyfi hiçbirinde yok buna emin olun...Hatta outbackte yüklü bayi indirimleri alan var forumda. Outback zaten bu suv ların hepsinin üzerinde...

Fahir Talib Forester'ın çok rüzgar sesi aldığını söylüyor. Uzun yolculuklarda çok rahatsız edici oluyor.

Yüksek hızlarda rüzgar sesi mpv crossover veya suv larda genel bir sorun galiba. Büyük yan aynalar neden oluyor diye biliyorum. 5008 kullanıcısıyım 120 km/ saatten sonra az da olsa bir rüzgar sesi geliyor.

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=106103784&p=1

Şurda görüşlerimi yazmıştım faydası olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Owaki

Kimse söylemeden:
    3.20ied+m paket ve olmazsa olmaz estoril mavi alınır güzelce binilir

alternatif x3 düşünülür.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.