Şimdi Ara

150-160 Bin Arası Araç Tavsiyesi - Seat Ateca vs 3008 Seçimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
6.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    A3 konusunda ben de aynı düşüncelerdeyim. 140 bin fiyat aldım araçtırdığım bir kaç araçtan. 1 motor sıfıra 170 bin fiyat çekiyorlar zaten. 2. El dizel otomatik 140 civarı düşünülebilir. Koltukları bana da garip geldi, yarın bayiye gidince bakacağım.

Yeni a güzel görünüyor ama fiyat olarak maalesef yaklaşmamız mümkün değil. Eski kasada dediğiniz düşünce olacaktır, benzeri durumu 2 sene önce yeni kasa a3 geliyor diye eski kasayı almamıştım sıfır 95 bin TL’ye.

Cla test sürüşü yaptım 1-2 ay önce. Arka yaşam alanı gerçekten dar. Yılda 4-5 kez arka tam dolu ve bagaj dolu seyahat ediyoruz. Gözardı edilebilir gibi geldi bana ama temizini bulamıyorsunuz. Temiz 2016 makyajlı kasa olanı da 174-175 bin bandında.

Bmw 1.16 için 2017 model cam tavanlı, xenon far ve koltuk ısıtmalı, çelik jant olmayan bir araç için 168 bin fiyat aldım. Aynı şekilde bu opsiyonlar olmayan 2018 araca da 168 dediler. 2. El ilanlarını tam çözemedim 1’in. Paketler birbirine girmiş durumda.

Benzinli 3 ilanlarına göz attım 170 civarına çıkmak gerekiyor ama temizlik muamma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben olsam benzinli w205 alırdım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok yere 50 milyar çöp olacak. Astra ordaki çoğu araçtan daha iyi. Yerinde olsam f30 320i alırdım

• 156 bin 0 km - A3 (dinamik)
    168 Bin 0 km - bmw 116d (kapak jantlı resmen!)
    154 bin 0 km - Golf (highline)
    143 bin 7000 km a180 style 2017
    144 bin 4000 km 116 joy paket

Ciddi düşünce 3008 oldu.

140 nakit ufak bir kredi kullanacağım ama kafa karman çorman oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 21 Temmuz 2018; 23:48:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferrari091

ulan yeter be adam orda bmw audi mercedes yaziyor gelmissin amerikada bile satilmayacak kadar degersiz bir arabayi koyuyorsun ve diyorsun ki hepsinden daha iyi. Renault un diger markalardan daha iyi oldugunu kanitla bir daha yazmayacagim bir sey. Bu arada konuya ilgili olarak ben ya A3 ya da Bmw 1 alirdim ikisini de full almaya calisirim ozellikle 1 de M Plus paketi cok guzel duruyor bence.
    Ben bu reno trollünü defalarca foruma anlatmaya çalıştım hakkında bile konu açtım ama "Sözde" olgun abilerimiz ve çoluk çocuk sahibi büyük insanlar bile bu velede arka çıktı forumdan ayrılmasın trollüğünü seviyoruz dediler.

Çoluk çocukla çocuk olmayı seviyor bu bölüm anladığım kadarıyla eski tadı yok zaten artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Yatırım için araç almak

Alıntıları Göster
    Enflasyon ve döviz kurlarındaki artış göz ardı edilip kendinizi kandırarak; sadece aracın aldığınız zamanki fiyatı ve sonra satış rakamı mukayese edilirse... evet araç yatırımmış gibi gözükebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zvzv -- 21 Temmuz 2018; 23:35:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Yok yere 50 milyar çöp olacak. Astra ordaki çoğu araçtan daha iyi. Yerinde olsam f30 320i alırdım
    Bazen cep kaşınır, para batar...
    Genelde gençlik hastalığıdır...
    o para cepten çıkacak...
  • zvzv Z kullanıcısına yanıt
    3008 yoluna girdik bakalım. En azından suv tarafına geçtik diyeceğiz. C’den c’ye olmayacak. Hangi paket alınır onu araştırıyorum şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: zvzv

Bazen cep kaşınır, para batar...
    Genelde gençlik hastalığıdır...
    o para cepten çıkacak...

Alıntıları Göster
    Malesef öyle 50 milyarda az para değil ilerde çoluğa çocuğa biseyler bırakmak daha iyi olur

Ben bunun psikolojik olduğunu düşünüyorum. Dizel otomatik fetişi ve o ekranda 6lt ortalamayı görmek için fazladan 50 bin vererek mutlu oluyorlar. Bu dediigmi yaşadıktan sonra o fazladan verilen para 5 binmiş gibi hissetiriyor galiba

• quote:

Malesef öyle 50 milyarda az para değil ilerde çoluğa çocuğa biseyler bırakmak daha iyi olur

Ben bunun psikolojik olduğunu düşünüyorum. Dizel otomatik fetişi ve o ekranda 6lt ortalamayı görmek için fazladan 50 bin vererek mutlu oluyorlar. Bu dediigmi yaşadıktan sonra o fazladan verilen para 5 binmiş gibi hissetiriyor galiba

Alıntıları Göster
    Para ve keyif konu sahibi arkadaşın, burada sadece kişisel fikrimizi belirttik, bunun ötesinde bize bk ymk düşer...

• quote:

Orijinalden alıntı: zvzv

Para ve keyif konu sahibi arkadaşın, burada sadece kişisel fikrimizi belirttik, bunun ötesinde bize bk ymk düşer...

Alıntıları Göster
    Evet kendi kararı ama astraya da acıdım valla

• quote:

Alıntıları Göster
    Dostum işi farklı boyutlara çekeriz de, çok uzatmak istemiyorum. Yaş 29, iyi bir bankada orta seviye yönetici olarak görev yapıyorum, eşim avukat ve gelirimizin İstanbul ortalamasına göre yeterli olduğunu düşünüyorum. Tabi ki muazzam bir gelirimiz yok ama bir çok insana göre iyi kazanıyoruz. Allah'a şükür evimi evlenmeden önce almıştım 2015'te ve şuanda 28 taksiti kaldı ayda 1.700 gibi bir ödemem var. Gelirim doğrultusunda, ayda 3250 lira kredi ödemeyi kendime normal görüyorum. Aracımın kredisi bu ay bitmişti temmuz 5'te son taksiti ödemiştim ve 0.49'tan çekmiştim zamanında 28 Bin TL. 2016 Temmuz sonu astra alırken elimde 58 bin TL vardı, düğünden gelen takılardı. 28 kredi, 22 bin aracın değer artışından gelen, yaklaşık 2 yılda kredi ödemelerine rağmen biriktirdiğim 27-28 bin TL'yi ortaya koyarsak elimde 140 bin lira para oluyor.

Diyebilirsin ki arabaya yatırmak mantıklı mı? Çoluk çocuk henüz yok ve yaklaşık 2-3 yıl daha düşünmüyoruz, kariyer sebebiyle. Dizel otomatik durumu da alırken pahalı alınıyor, satarken pahalı satılıyor. Eğer krediye girilecekse düşündürücü bir durum ama uzun vadede zarar ettirmediğini düşünüyorum. Örneğin 20 fazlaya aldın 20 fazlaya sattın. Arabaya keyif için bindiğim bilmem kaç km'de sürekli benzinliğe gitmek istemiyorum. Psikolojik olarak rahatsız ediyor. Daha önce bir kez benzinli aracım vardı, sonra 3 kez dizel kullandım 2 manuel 1 otomatik, baştan fazlayı veririm, sonra da fazlaya satarım.

Farklı yatırımlar yapılabilir tabi, altın, dolar, borsa vs. peki bunları yapmadığımızı kim söyledi? Bugün araca krediyle beraber 160-170 bin bağlayıp, 5-6 ay sonra gelen temettümü tekrar kenara atacağım ve onunla yatırıma devam edeceğim. Belki 2-3 sene sonra bu aracı da satıp evimi yenileyeceğim. Bunlar tamamen kişisel tercihler. Eğer amaç a noktasından b noktasına gitmekse 2015 yılında sattığım punto evo aracım gayette bunu yapıyordu, fazlasına gerek yoktu. Ama afedersin it gibi çalışıp biraz da keyfini sürmek istediği zamanlar oluyor insanların...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 22 Temmuz 2018; 0:46:20 >

• Aynı yollardan geçmiş (mesleğe bankacı olarak başlamış) ve şu anda kendi işimi yapan sizden +13 yaş fazla dünya deneyimi olan biri olarak; bu kafaya kesinlikle katılmadığımı yazayım bu benim kişisel görüşüm...

Yaş gençken insan farklı düşünebiliyor, büyük olasılıkla sizde max 5-6 sene sizde sonra bu kafada/görüşte olmayacaksınız... Şu ortamda yeni aracınızı satıp üzerine kredi çekip Mercedes almak...? Sanırım güvenceleriniz ve kendinize güveniniz çok çok iyi...

E klass bir yıldız sahibiyim ve araç mevcut nakit varlığımın (dikkat, hazırda cash nakit olmayan gayrmenkul vb. varlıkları dikkate bile almıyorum) %20 si bile değil... ve ne düşünüyorum bliyormusunuz... bu araba bana fazla lüks ve masraflı...!

En baştan yazdım, para ve zevk size ait... biz sadece kendi kişisel düşüncelerimiz belirtyoruz... ve ayrıca genç yaşlarda nsan farklı düşünüyor, yada yaş aldıkça düşünce şekl farklılaşıyor dyelm...

• Ben zaten gelirine bişey demedim. Yukarıda da yazdım bizim toplumda var 1 2lt daha az yaksın, ismi daha havalı olsun, 2.eli olsun diye fazladan para veriyorlar. Eskiden bu 20 30 binken şimdi 60 70 bin oldu

Bu arada hocam ne aldığın önemli al satci değilsen araçtan kar edemezsin. O saydığın araçların hiç biri astradan üstün değil. Içine bindiğinde seni çok ta memnun etmez, kazancın olmaz yani. Alacaksan da buna değsin. Mesela yeni insignia, c200d veya a6 gibi

• Selamlar, 160a çıkılabiliyorsa model yılından feragat edip şöyle bir şey düşünürdüm;

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sahibinden-orijinal-dusuk-km-f30-3.20d-517653002/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-pahali-tabi-sebebi-var-sadece-30.000-km-comfort-technology-583499387/detay

Yakıtı çoğu 1.6 dizel araçlar ile aynı hatta bazılarından daha ekonomik. E5te 80 sabit gidince 3.5 lt’nin bile altında yakıyor. Performansı C segment 1.6 dizellerden kıyaslanmayacak kadar yüksek seviyede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstraction -- 22 Temmuz 2018; 12:0:57 >

• Almak istediğiniz araçlar ın hepsi eski araçlar.. yeni golf seneye geliyor,a serisinin kasası değişti bile, bmw 1 de farklı değil son aylarını yaşıyor bunlara v40 da dahil.. geçen gün a3 ün de kasa değiştireceğini gördüm.8p kasasını makyajla 13 yıl sürdürmüştü adamlar şimdi 6 cı senede değiştiriyorlar.

• O fiyatlara excellence insignia veya icon talisman alınır 2. El.

• 22.07.2018 Ekleme:

Bugün araç bayilerini dolaştım ve araçları inceledim. 2 araç arasında kaldım.
    Peugeut 3008 Active Sportpack 2018 Model - 2.500 KM'de 156.000 TL (Bayiden satılık, birisi alıp sonra takas etmiş)
    Seat Ateca 2018 - Dizel Maneul Style Paket - Cam tavanlı bir araç 149.900 TL.

Seat'ın fiyatının fırsat olup olmadığına emin olamıyorum. Liste fiyatından bakarsak 176.000 TL çıkıyor.

Ateca için ötv alt dilimde kalan son araç denildi. O yüzden kafamı kurcalıyor. İkisi arasında kararsız kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 22 Temmuz 2018; 20:24:0 >
  • Son suv kararından sonra görüş belirtebilecek var mı?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.