Şimdi Ara

150 cc cross ile....700 km (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
6.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkdaslar motorun resmi benim motosikleitm bolumunde mevcut hatta bide videosu var youtube da.burya koyayım ben link i.motor da ben sıkılmıyor yada yorulmuyorum.zorlu arazi kosullrında saatlerce kullanarak alıstırdım kendimi.motorum deposu 8 litre alıyor.hic tam dolu depo ile denemedim ama tahminin 320 km felan gider tum bakımlrı yapıldıktan sonra

işte link
    bizim klup

benim motor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efraim1982 -- 20 Ocak 2008; 22:54:51 >

• Edit: Yalnış anlama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ns -- 22 Ocak 2008; 19:31:40 >
  • quote:

efraim1982

evet arkdaslar motorun resmi benim motosikleitm bolumunde mevcut hatta bide videosu var youtube da.burya koyayım ben link i.motor da ben sıkılmıyor yada yorulmuyorum.zorlu arazi kosullrında saatlerce kullanarak alıstırdım kendimi.motorum deposu 8 litre alıyor.hic tam dolu depo ile denemedim ama tahminin 320 km felan gider tum bakımlrı yapıldıktan sonra

sen bence arkadaşlaın dediklerni yabana atma.700 km gideceksin diyelim.takribi ort.80 km ile gitsen 9 saat ama mola sürende çok olur.sen de harpten çıkmış gibi olacaksın.
  • DOSTUM ÖNCELLİKLE HAYIRLI YOLCULUKLAR DİLERİM VE ATLETİNİN ÜSTENE GAZETE KAĞIDI KOY YANİ GÖĞÜSÜNÜ GAZETE İLE KAPAT BUNUNDA FAYDASINI GÖRÜRSÜN KESİNLİKLE RÜGARI İÇİNE ALMAZ
    TEKRAR HAYIRLI YOLCULUKLAR AMAN DİKKATLİ OL MALUM TRAFİK HATA KABUL ETMEZ
    ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN SAĞ SALİM DÖNERSİN İNŞALLAH
  • tesekkurler barıs arkadasım,,insallah yaza kısmet olursa bakalım.ben o zaman kadar dağda bayırda motoru parcalamazsam.daha dun on far korumalıkgını ve yan granajı kırdım :)
  • Barıs 700 km yol kat edecek olan bir insan sanırım ceket almayı ihmal etmez. Gazete kagıdı belli bir probleme karsı bulunmus gecici bir çözümdür.
  • AMA YİNEDE RÜZGAR GEÇİRMEZ TABİKİ ÜSTÜNE MONTUNU GİYECEK BENDEN SADECE BİR TAVSİYE
    quote:

Orjinalden alıntı: Ns

Barıs 700 km yol kat edecek olan bir insan sanırım ceket almayı ihmal etmez. Gazete kagıdı belli bir probleme karsı bulunmus gecici bir çözümdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞ_AKARSU29 -- 22 Ocak 2008; 12:21:52 >
  • RİCA EDERİM DOSTUM AMAN DİKKATLİ OL HAYIRLISI OLUR İNŞALLAH
    quote:

Orjinalden alıntı: efraim1982

tesekkurler barıs arkadasım,,insallah yaza kısmet olursa bakalım.ben o zaman kadar dağda bayırda motoru parcalamazsam.daha dun on far korumalıkgını ve yan granajı kırdım :)
  • Motosiklet montları rüzgar gecirmez tercih sebeplerinden biriside budur.
  • ben de zongshen 200gy-a var. Aşağı yukarı denk motor seninki ile. Bence o kadar mesafeyi aynı günde katetmek büyük hata olur. O mesafe altındaki motor için çok çok uzun bir mesafe aynı gün katetmek için. En azından bir gece bir yerde konaklayarak kendini de motorunu da dinlendirsen iyi olur. tabii ki bizim motorlarımız uzun yol motoru değil fakat çok mola vererek, günde 200-300 km. sınırını aşmayarak ki bence bu sınır maksimum günde 250 km. olmalı bizim motorlar için. Altındaki motor ile bu şartlarda gidemeyeceğin yer yok. Bu tip motorlarda herşey mekanik işler elektronik parçalar azdır bu sebeple her tamirci elinde malzeme varsa tamir edebilir. Sen de öyle. Bol bol resim çek, gezini bizimle paylaş. En azından korumalı mont, eldiven ve dizlikler olmalı. kaskı yazmaya gerek bile duymuyorum.
  • Onur sana katılmıyorum bu gün herhangi bir cinli scooter bile 20 dk lık 4 mola ile 700km yol alır. Elbette devir saatini iyi kontrol etmesi gerekir.
  • Sevgili Ns, ne yazık ki bende sana katılmıyorum:)

Arkadaştaki motor cross-enduro melezi. lastikleri dişli. bu tip motorlarda en dandik scooterlara nazaran bile inanılmaz vibrasyon vardır. Ve ancak güvenli şekilde 70-80 km/sa ile yol alabilirler bu da 700 km. yolculuğun 12 saat civarı sürmesi demektir. Bu da vücudun malum yerlerini inanılmaz zorlar. Bundan daha tehlikelisi bir iki teker ile bu kadar yol aynı gün yapılmamalıdır dikkat çok dağılır. Otobüs yada kamyon sürücülerinin bile yasal olarak bu kadar saat yolda kalmasına izin verilmez.

Hobi için yapılacak bir geziyi işkenceye dönüştürmeye ne gerek var. Güvenli bir şekilde bir gece bir yerde dinlenip diğersi gün rahat rahat devam eder yoluna.

Burada konu gidilebilir mi değil. . Tabii ki gidilebilir ama bu bir rekor denemesi değil ki ne gerek var risk almaya. .

Biz burda arkadaşa gaz verirsek gidersin arkadaşım scootercılar bile gider diye.. . Bu arkadaş yolculuğun sonuna doğru uyuşmuş acı içindeki malum yeri ve son derece düşük konsantrasyonu ile bir hata yapıp da kaza yaparsa vicdan azabı duymaz mıyız?

• Ya dişli lastik vibrasyon yapmıyor ben KX125'i sıfır lastikleriyle sürdüm asfaltta, debriyajı çektiğimde hiç de vibrasyon yapmadı. Yani bu titreşimler lastikten değil motordan kaynaklanıyor diye düşünüyorum..
  • lastikle de ilgisi var azçok fakat dişli lastiklerin en büyük dezavantajı yol tutuşu. Tamam bizim lastikler çamurda karda ağır arazi şartlarında iyi tutuyor ama uzun yolda asfaltla maksimum temas edecek lastikler lazım. bkz. racing lastikleri. Cümlemde pek anlaşılmamış sanırım. Düzeltme için teşekkür.
  • Onur , cok uzun zamandan beridir enduro kullanıyorum. Cross tecrübem sınırlıdır. Ama enduro ile cok uzun sayılabilecek yolda kat ettim. 700 km herhangi bir motor!(motor diyorum çünkü sen ilk mesajından sonra insan saglıgını da dahil etmişsin konuya) için cok bir rakam degil. Her motorsikletin belli bir vibrasyonu olacaktır. Yalnız Cross larda söylediginin aksine bu vibrasyonu azaltmak için belli önlemler alınmıstır. Mesela Pirelli MT40 lastikle hiç bir sorun olmayacagına inanıyorum(markası sanırım buydu) Bunun yanında saat 5 am gibi yola cıksa en gec 8 - 9 gibi orada olur bu süre mola yapmaya da yeterlidir motoru dinlendirmeye de .
  • Eşdeğer bir motor kullanıcısı olarak ve tecrübelerime de dayanarak düşük cc li standart lastikli bir cross(arkadaşın sahip olduğu gibi) için ben halen 700 km. nin aynı günde çok yorucu ve tehlikeli olacağını düşünüyorum. Ek olarak arkadaşın mesajından da uzun yol deneyimi olmadığı sonucunu çıkartıyorum. Zaten hepimiz aynı fikirde olsaydık forum diye bir şey olmazdı değil mi?:)

Bu arada senin kullandığın motor nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur911 -- 29 Ocak 2008; 0:04:08 >
  • uff 700 km çok yaw.biz geçen yaz çanakkaeleye gitmiştik(bandırmadan (160 km)) kıçımız çıkmıştı resmen.yok ya tam bi işkence olmuştu.160 km 4 saate falan gitmiştik dinlene dinlene yinede çok yrucu bi yolculuktu.ki bide cross motor scooter dan daha rahatsız olur gibime geliyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AR474 -- 29 Ocak 2008; 0:25:26 >
  • Ben cross haric hemen hemen her motor da iyi denebilecek kadar tecrübe sahibiyim. Serviste işlettik bir süre, su anda döküntü bir f650 var, yakın zaman öncesine kadar transalp kullanıyordum ancak servis ve parca konusu burada oldukca problemli.
    Sen ne kullanıyorsun ?
  • Valla hiçbir motorla uzun yol yapmadım ama Ramzey GY200 ile 60km yol yaptığım gün baya bacaklarım ağrımıştı, belki çok kasıldığımdandır diyorum çünkü ilk trafiğe çıkışımdı ama düşünüyorum KX125 ile pistte ondan kaç kat daha fazla kasıldığım halde ağrı olmuyor, ama tabi sürüş zamanı da az oluyor pistte, vibrasyon uzun zamanda bacak ağrısı yapabiliyor gibi bi yorum çıkardım ben, onun dışında kıçımda bir problem olmadı olacak gibi de görünmüyordu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ns

Ben cross haric hemen hemen her motor da iyi denebilecek kadar tecrübe sahibiyim. Serviste işlettik bir süre, su anda döküntü bir f650 var, yakın zaman öncesine kadar transalp kullanıyordum ancak servis ve parca konusu burada oldukca problemli.
    Sen ne kullanıyorsun ?

Bende zongshen 200gy-a var.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.