Arkdaslar bu yaz 150 cc cross motoruma gerekli tum bakımlrı yapıp 700 km yol katetmeyi dusunuyorum.İstikamet ise Denizli -Kayseri arası.Ortalm 12 saati gozden cıkardım.Ne ypmamı onerirsiniz?Nelere dikkat etmeliyim,daha onceden boyle cılgınllıklar yapan vrdır.Sırf biraz degisiklik olsun.Kladıgı yerde bırekır otobuse biner devam ederim :)
kardeş kros la uzun yol nasul bilmiyorum. olmayacak bişey yok aslında. bu iş için en ideal motorlar bence fazer tipi motorlar.ama şunu da unutmayalım ümmet perkitan çin malı mondial skutırla yaz kış kaç defa türkiye turu yapmış bir insan. motosiklet.net te bunla ilgili forumlar ve yazılar var. ben internetten farklı zamanlarda bir ankaradan bir istanbuldan motor aldım ikisini de sürerek getirdik adanaya. oldukça eğlenceli oldu. aklında kesin böyle bi plan varsa korkmadan yap
Ben 700 km deyilde Cross apartmanın 5. katndan aşşagı merdiwenden inmeye bayılıyorum ama inince zelzele oluyor yerde. (Not:Basamaklar 25 basamak eyim 45')
BEN ARAZİYE CIKTIGGIM ZAMAN EN AZ 3-4 SAAT MOTORDAN İNMİYORUM.5-6 KİŞİCIKIP DOLASIYORUZ TEPELERDE ATLIYOR ZIPLIYORUZ.AMA DEDİĞİNİZ O MALUM BOLGE AGRILARI OLMUYOR.ACABA UUZN YOLDA SUREKLİ OTURUNCA MI OLUYOR BU AGRILAR
motorun 2 zamanlı mı? uzun yolda şişmesin?soğuyana kadar bekleme..
700km uzun bir yol degil biz 2500 km gittik avrupa turu kesinlikle cilgin degilsin ama cross kullanan bir arkadasim var demistiki yagmurlu havalarda asfaltta kullanirken paten gibi kayiyor diye ve uzun yolda giderken yolun ortasinda gitme herzaman yolun ya en sag yada sol tarafindan git yani anlatmak istedigim onunde bir araba oldugunu dusun ve onun devamli tekerlek izini takip etmeye calis ve belirli araliklarda mola vermeye calis ve en azindan korumali diz dirsek eldiven kask tak ne olur ne olmaz unutma acemiside oluyor profesyoneli de
Yaylaya çıkıp taşlı topraktan inmesi güzel oluyor örnek:papazın bahçesi
nerede bu papazın bahcesi cem ben bilmiyorum ama hiç yeşil alanlarda surmek nasip olmadı dun denizliye super kar yagdı 7 yıl aradan sonra bene bosluk bi araziye gidip biraz spin attım.patinaj cektirdim gercekten cok zevkli oluyor tavsiye ederim...
Bende zamanında Yamaha 125 DT vardı. 700 km değil ama 200km ye yakın bi yol kattetim bir seferde. O bile çok yorucu oluyor. 700 km için dinlenmen lazım mola vererek git. Sabah erken çıkmanı tavsiye ederim 4-5 gibi o zaman daha rahat gidersin. Vibrasyon çok yoruyor insanı gerçi modelden modele değişir ama. Birde enduro motor ile uzun yol yapmada en büyük problem oturma pozisyonu. Bu tip motorların oturma pozisyonları uzun yolculuklara müsait değil. Yanına alacağın eşya varsa sakın sırt çantasıyla sırtına asma. Bu seni çok yorar. Motorun arkasına sabitlenem lazım çantanı. Eldiven giymeyide unutma yaz olduğu için parmaksız olanları tercih edebilirsin. Lastik yaması pompa vb. birkaç alet almakta fayda var yanına. (yolda başına ne geleceği belli olmaz) Fotograf makinesini unutma hergün gitmez insan bu kadar yolu. Yolun açık olsun
quote:
Orjinalden alıntı: _Cem_hira_26
Ben 700 km deyilde Cross apartmanın 5. katndan aşşagı merdiwenden inmeye bayılıyorum ama inince zelzele oluyor yerde. (Not:Basamaklar 25 basamak eyim 45')
merdivenlerden motorla çıkıp sonra geri iniyosun yani
quote:
Orjinalden alıntı: _Cem_hira_26
Yaylaya çıkıp taşlı topraktan inmesi güzel oluyor örnek:papazın bahçesi
aa hemde ne harika oluyo motorlarımız çamur oluyor ama olsun değmekte n olursa olsun..
Ya bide uzun yolda sabit hızla giderken insan baya tozutmaya başlıyo ben baya yüksek sesle şarkı söylüyorum mesela bi mp3 fln kaskın bi yerinden kulaklık sokmaya çalış
KASKIN İÇİNE KULAKLIK SOKMAK KOLYDA..EN TEHLİKELİ SEY OLSA GEREK.ZATEN MOTOR GURULTULU BİDE KULAGI TIKARSAK SAGDAN SOLDAN GELEN KORNA VE UYARI SESLERİNİ HİÇ DUYAMAYIZ DEGİL Mİ AMA.MUTLAKA FOTOGRAF MAKİNEMİ YANIMA ALACAGIM.BU ARADA YAZA KALMADAN MOTORU 200 CC YAPIYORUZ. SİLİNDİRİ DEGİŞECEK
Bende bir motor alacagım cross da var secenekler arasında bi fotosu varsa koyabilirmisin ?
crosslada uzun yol çekimezki bæ
motorun resmini istemişin elbistan arkadasım...En soldaki benim ve en sondaduran motor benim cross sana tavsie ettiğim motorun resmi ise ikinci resimde ayrıca verdim ilgine...
quote:
Orjinalden alıntı: ReBeR
anladığım kadarıyla çin malı. ben ramzey ile 340 km gittim sorun çıkarmadı ama şans işi. ana yoollları takip ederek gidersen, yolda kalırsan kurtulman kolay olur. ama cross motorun kalitel ise gidersin ama bunu hatırlataym o motorlar üzerinde 1saatten fazla gidebilmek beceri . her bir saatte 10 dk mola vermen lazım yoksa oturma organını hissedemiyorsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme