Şimdi Ara

1500-2000 tl sistem tavsiyesi ACİLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1500-2000 tl arası oyun bilgisayarı toplamak istiyorum.Pc parçalarından anladığım pek söylenemez o yüzden sizden yardımlarınızı bekliyorum.İstediğim özellikler şu şekilde; güncel oyunları high ayarlarda 1080p de açsın parçalar uyumlu olsun biraz uzun soluklu olsun çünkü 2 sene kadar parçalar için yatırım yapamıcam.2. el mi sıfır mı alsam diye çok tereddütte kaldım biliyorsunuz doların durumu malum.2. el alıyordum herşeyde anlastık fakat satacak arkadas bir anda satmaktan vazgecti bende bu bana bir uyarı olsa gerek diyerek sıfır parçalara yöneldim.Yorum yapan yada tavsiyede bulunan arkadaslar gerekçeleriyle birlikte yazarsa benide parçalar konusunda aydınlatmış olur :) Bilinçli arkadasların yorum yapması ümidiyle yardımlarınızı bekliyorum :)

Not: Monitör Dahil Değildir

• 01 - R9 370 . http://www.teknofiyat.com/?search=r7+370

02 - Intel Core i3 4160 Soket 1150 3.6GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci

03 - MSI H81M PRO-VD Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz USB 3.0 DVI&VGA Anakart (Kasa ön panel USB 3.0 portu)

04 - GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

05 - XIGMATEK ASGARD 381 PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA

06 - 1TB Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk (WD Caviar Blue veya SEAGATE)
  • Inventus - 1969,67TL

1 adet Anakart MSI H81M PRO-VD INTEL H81, DDR3, LGA1150, SATA6Gb/s, USB3.0, D-SUB, DVI microATX 211,19TL
    1 adet İşlemci INTEL Core i3-4170 3.70GHz, 4MB L3, çift kanal DDR3, 22nm, LGA1150 408,75TL
    1 adet Bellek KINGSTON HX316C9SR/8 HyperX Savage Red 8GB (1x8GB) DDR3-1600MHz Cas9 1.5V 163,49TL
    1 adet Dahili sabitdisk WESTERNDIGITAL WD10EZEX Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA 6.0Gb/s 188,70TL
    1 adet Ekran kartı GALAX GTX 950 EX OC WHITE 2GB GTX950 OC, 2GB/128bit GDDR5, 2xDVI, HDMI, DisplayPort 715,37TL
    1 adet Kasa ZALMAN ZM-Z1 USB3.0 Güç Kaynaksız 125,50TL
    1 adet Güç kaynağı CORSAIR CP-9020096-EU VS Serisi VS450 450W 80+ 156,67TL
  • Önerileriniz için teşekkür ederim fakat belirttiğim gibi neden bu parçaları kullanmalıyım mesela neden i5 üzerine bi parça değilde i3 üzerine işlemci tercih ettik..normalde bende yapıyorum bu şekilde sizden biraz daha ayrıntılı anlatmanızı rica ediyorum...Tekrar teşekkr ederim vakit ayırdıgınız için.
  • Mesela şöyle ddr 4 şeklinde sistem topladım 300 tl daha üzerine koyup bi dahaki ay satın alabilirim eksileri ve artıları nelerdir ?
     1500-2000 tl sistem tavsiyesi ACİLL
  • Bütçeniz yetmediği için 4460 yerine 4170 koydum. 4170 sisteme koyduğum ekran kartına darboğaz yapmaz, hatta 2 üst modeline daha darboğaz yapmaz çoğu oyunda.
    GTX 950, R7 370'e göre daha az ısınan, daha düşük güç tüketimi olan, oyunlarda daha iyi performans sunan bir ekran kartı.
    Sisteme koyduğum PSU rahatlıkla bu işlemciyi ve ekran kartını besleyebilir.
    RAM olarak Kingston/Corsair/Gskill 1x8GB 1600Mhz bir RAM alabilirsiniz. 8GB gayet yeterli, tek modül tercih etmemin sebebi ise ileride artırmak ihtiyacı duyabilirsiniz diye. Çünkü anakartın 2 tane slotu var.
    Bütçeniz düşük olduğundan kasa Z1, biraz daha yüksek bütçe olsa Z3 Plus daha iyi bir tercih olurdu.
    Daha sormak istediğiniz bir şey varsa Cevap/Alıntı butonlarını kullanarak sorabilirsiniz.

Sizin seçtiğiniz sistemde anakart seçimi hatalı. Z170 chipset overclock için ve bütçenize göre zaten bir hayli pahalı ve gereksiz. Everest marka PSU kesinlikle almayın.

• Merhaba iyi gunler

Sistem topluyorsunuz galiba elimde 2 yil garantili sifir wd caviar blue 1tb 7200rpm 64mb bulunmaktadir. 160 tl'ye birakirim. Paraniz cebinizde kalir. isterseniz Sanalpazar uzerinden satisi gerceklestiririz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FairLighty -- 18 Kasım 2015; 9:46:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4000 tl laptop önerisi
    5 yıl önce açıldı
    3400 TL Sistem Tavsiyesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Merhaba iyi gunler

Sistem topluyorsunuz galiba elimde 2 yil garantili sifir wd caviar blue 1tb 7200rpm 64mb bulunmaktadir. 160 tl'ye birakirim. Paraniz cebinizde kalir. isterseniz Sanalpazar uzerinden satisi gerceklestiririz

Ben değil diğer arkadaş topluyor abi yanlış geldin sen
  • Meniz kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayin. Gozumden kacmis

• quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

Bütçeniz yetmediği için 4460 yerine 4170 koydum. 4170 sisteme koyduğum ekran kartına darboğaz yapmaz, hatta 2 üst modeline daha darboğaz yapmaz çoğu oyunda.
    GTX 950, R7 370'e göre daha az ısınan, daha düşük güç tüketimi olan, oyunlarda daha iyi performans sunan bir ekran kartı.
    RAM olarak Kingston/Corsair/Gskill 1x8GB 1600Mhz bir RAM alabilirsiniz. 8GB gayet yeterli, tek modül tercih etmemin sebebi ise ileride artırmak ihtiyacı duyabilirsiniz diye. Çünkü anakartın 2 tane slotu var.
    Bütçeniz düşük olduğundan kasa Z1, biraz daha yüksek bütçe olsa Z3 Plus daha iyi bir tercih olurdu.
    Daha sormak istediğiniz bir şey varsa Cevap/Alıntı butonlarını kullanarak sorabilirsiniz.

Sizin seçtiğiniz sistemde anakart seçimi hatalı. Z170 chipset overclock için ve bütçenize göre zaten bir hayli pahalı ve gereksiz. Everest marka PSU kesinlikle almayın.

Hocam ilgi alakan için teşekkür ederim...kafamda ddr4 sistem toplamak var aslında...ekran kartı içinde dediğim gibi pek fazla bilgi sahibi olmadıgım için 256 bit 2 gb dx 12 destekli olsun istiyorum...kafamdaki aslında ileriye yönelik bir pc toplamak anakart tercih sebebi o yüzdendir...mesela 1 yıl sonra sadece daha iyi bir işlemci gerekirse extradan ram takarım diye düşünüyorum...artı ve eksilerimi söylerseniz beni bilinçlendirmiş olursunuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malik89 -- 18 Kasım 2015; 19:01:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Merhaba iyi gunler

Hocam sen bana numaranı özelden yada burdan ver iletişime geçelim
  • I3 4170
    Msi h81m pro vd
    Wd caviar blue 1tb
    Zalman z3 600w
    G-skill ripjawsx 2x4gb 1600mhz
    Sapphire r7 370

• quote:

Orijinalden alıntı: Malik89

quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

Bütçeniz yetmediği için 4460 yerine 4170 koydum. 4170 sisteme koyduğum ekran kartına darboğaz yapmaz, hatta 2 üst modeline daha darboğaz yapmaz çoğu oyunda.

Hocam ilgi alakan için teşekkür ederim...kafamda ddr4 sistem toplamak var aslında...ekran kartı içinde dediğim gibi pek fazla bilgi sahibi olmadıgım için 256 bit 2 gb dx 12 destekli olsun istiyorum...kafamdaki aslında ileriye yönelik bir pc toplamak anakart tercih sebebi o yüzdendir...mesela 1 yıl sonra sadece daha iyi bir işlemci gerekirse extradan ram takarım diye düşünüyorum...artı ve eksilerimi söylerseniz beni bilinçlendirmiş olursunuz :)

Yeni nesil toplamak istiyorsanız anakartı H110M PRO-VD, işlemciyi i3-6100, RAM olarak da 1x8GB 2133 Mhz DDR4 RAM alabilirsiniz.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7478
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7472
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7213

İleride RAM sıkıntısı yaşarsanız 1 tane daha 8GB RAM takabilirsiniz. İşlemci darboğazı olursa 1151 soket başka bir işlemci takabilirsiniz.
    Size tavsiye ettiğim ekran kartı dx12 destekli. Bitine piresine takılmayın, bırakın mimarisiyle üreticisi ilgilensin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.