Bildirim
1500 TL CİVARINDA PC
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Amd Phenom X4 9xx serisinden BE modeli [938 am3 pinli olanlar]
Asus M4A87TD/USB3 AMD 870G, DDR3 PCI EXPRESS 16X, SOCKET 938 AM3 ANAKART
Hi level 4 GB 1600MHZ DDR3 RAM
Gigabyte Hd 5850 ekran kartı
WD 1 TB 7200RPM 32MB HDD
Samsun dvd writer reader
Aerocool Vx-9 460 watt kasa ya da estetik kalsn dersen Aerocool 550watt vx s kasa
Vatan bilgisayardan arastırip fiyatları toplayabilirsin ama 1500 geçceğini zanenetmiyorum eğer geçiyorsa Asus gTX 460 1GB 256BİT GDDR5 ekran kartını alabilirsinız geçmiyorsa
aerocool vx 9 pro 600watt kasayı tercih edeblrsnz... -
Monitör dahil mi? -
monitör ve dvd writer dahil değildir mevcuttur onlar elimde.
bu arada amd olması tercihtir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cashish -- 25 Ağustos 2010; 23:16:51 > -
Kasanın ön tarafında 12cm'lik fan yuvası mevcut, oraya bir tane fan alıp içeriye üfleyecek şekilde takın ya da taktırın, toplamasını bu firma yapıyor alırken onu da ilave edin önemli.
F/P olarak başka kasa yok malesef bunun da böyle bir eksikliği var ama halledilebilir bir eksiklik, diğer bileşenleri düşürmek istemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 25 Ağustos 2010; 23:28:49 > -
AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache İşlemci
GIGABYTE 890GPA-UD3H AMD 890GX+SB850 AM3 DDR3 1866(O/C) Anakart
SAPPHIRE HD5770 Vapor-X GDDR5 1GB 128Bit ATI 11 Ekran Kartı
TEAM 4GB (2x2GB) Elite Serisi DDR3 1333Mhz CL9-9-9-24 DUAL Ram
WD 3.5" 1TB Caviar Green SATA 2.0 64MB Cache
AEROCOOL PGS SERIES VX-E PRO 600W MidT ATX SİYAH OYUNCU KASASI
benim kullandığım sistem tavsiye ederim ben 1600TL aldım normalde 1700 falan galiba tam bilmiyorum güzel sistem kasada dediğin gibi afilli bir kasa resimlerine falan baka bilirsin sistem imzamdada mevcut -
quote:
Orijinalden alıntı: mcatakan
benim kullandığım sistem tavsiye ederim ben 1600TL aldım normalde 1700 falan galiba tam bilmiyorum güzel sistem kasada dediğin gibi afilli bir kasa resimlerine falan baka bilirsin sistem imzamdada mevcut
anakart bende gigabyte istiyorum açıkcası peki anakartının 2. PCI Express girişi x16 mı ?? -
quote:
Orijinalden alıntı: Cashish
quote:
Orijinalden alıntı: mcatakan
benim kullandığım sistem tavsiye ederim ben 1600TL aldım normalde 1700 falan galiba tam bilmiyorum güzel sistem kasada dediğin gibi afilli bir kasa resimlerine falan baka bilirsin sistem imzamdada mevcut
anakart bende gigabyte istiyorum açıkcası peki anakartının 2. PCI Express girişi x16 mı ??
ewet 2 pcı express de x16 sitesine girdiğinde görürsün zaten sitesinide vereyim anakarın
http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-890gpa-ud3h_20.html
-
Arkadaşlar, 16x-16x C.Fire desteği için anakartı FX yongası almanız lazım, bilmeden iş yapmayın lütfen, sonra üzülürsünüz.
2 x PCI Express x16 yuva (x8 hızında çalışır)
Ayrıca çoklu ekran kartı uygulamalarında gerçek güç veren psu ve soğutması iyi olan bir kasa da şarttır.
W.D'in C.Green ve C.Blue diskleri alınmaz, yerine C.Black alınır.
Ayrıca o kasa gerçek 600w değil PEAK değeridir, sürekli 500w verir.
Oyun performansı önemli ise neden anakart ve işlemciye yatırım yapıyorsunuz, anakart ya da işlemci mi oyun oynatıyor yoksa ekran kartı mı, X4 kullanan halen adam akıllı bir iki uygulama varken (kaç yıl oldu çıkalı daha tam anlamıyla bile kullanamıyoruz) X6 neden alıyorsunuz boşuna, sanki 1-2 sene de X4'ler çöp mü olacak, en az 5-10 sene daha gider boş yere paranızı getirisi olmayan bileşenlere yatırmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 26 Ağustos 2010; 0:00:01 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-X
Arkadaşlar, 16x-16x C.Fire desteği için anakartı FX yongası almanız lazım, bilmeden iş yapmayın lütfen, sonra üzülürsünüz.
2 x PCI Express x16 yuva (x8 hızında çalışır)
Ayrıca çoklu ekran kartı uygulamalarında gerçek güç veren psu ve soğutması iyi olan bir kasa da şarttır.
W.D'in C.Green ve C.Blue diskleri alınmaz, yerine C.Black alınır.
Ayrıca o kasa gerçek 600w değil PEAK değeridir, sürekli 500w verir.
Oyun performansı önemli ise neden anakart ve işlemciye yatırım yapıyorsunuz, anakart ya da işlemci mi oyun oynatıyor yoksa ekran kartı mı, X4 kullanan halen adam akıllı bir iki uygulama varken (kaç yıl oldu çıkalı daha tam anlamıyla bile kullanamıyoruz) X6 neden alıyorsunuz boşuna, sanki 1-2 sene de X4'ler çöp mü olacak, en az 5-10 sene daha gider boş yere paranızı getirisi olmayan bileşenlere yatırmayın.
o anakartın sadece birsin x16 yuvasını x8 hızında çalışıyor
arkadaş hemen 2. bir ekran kartı alacak değil ya ekran kartını aldığında psuyu değiştirir ayrıca o kasanın soğutması gayet güzeldir ve görünümü gayet hoştur tavsiye ederim
x6 ileriye dönük bir yatırımdır ve sadece senden duydum x6 almayın x4 alın diyen birini hdd cavair green yazdım cavair black alabilir arasındaki fiyat farkı 30 tl ayrıca x6 ya getirisi olmayan diyen ilk seni görüyorum garip herkesin fikri kendine
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcatakan -- 26 Ağustos 2010; 1:16:44 >
-
caviar green anca depo olarak kullanılır
x6nın hangi oyunda getirisi olduğunu söyleyin ( default hızlarda 955ten bile geri 1055t )
bahsi geçen kasa 500w görüntüsü güzel olabilir ancak içindeki sistem görüntüsüyle çalışmıyor
gigabytenin ilk sb850 için çıkarttığı ilk anakart, ram seçen, ultra durable olmasına rağmen kıytırık diye adlandırılan msi anakarttan bile sıcak çalışan bir anakart -
1.500 TL bütçesi olan biri gidip senin gibi X6 alırsa, HD5770 kullanmak zorunda kalır.
Eğer bütçesi 2.000 TL olur yazarız X6 1055T + HD5850 tamam olur... Oyun ön planda ise, ekran kartına önem verilir, sonuçta yazılan işlemci de o ekran kartını da sınırlayacak bir işlemci olmayacağına göre mesele kalmıyor.
Neden oyundan girdim %70-80 oyun için kullanıyorlar pc'yi bu da basit zaten, arkadaşta bunu zaten belirtmiş tercih yine kendsinindir tabi.
Şahsen C2D E6750'den geçtim (3.8ghz) Quad Q9400'e (3.8ghz) yemin ediyorum yer yer E6750'yi arıyorum halen, nedeni de gayet basit...
Söylediğim şey çok basit, X4 işlemciler çıkalı kaç sene oldu ? kaç tane uygulama destek veriyor ?
X6 çıkalı ne kadar oldu, kim bilir kaç sene sonra kaç tane destekleyen uygulama çıkıcak ?
Arkadaşım boş yorum yapmayın, anlamıyorsunuz konuşmayın, X4 ya da X6 destekli bir yazılım kullanmazsan sen X2 işlemci kullanıyor gibi olursun o işlemcinin tam performansını alamazsın bu yüzden X4 mü X6 mı farkı kalmaz, yani iki tane pc olsun X4 ve X6'lı aynı işlemleri yapın, fark anlamazsınız...
X4'lere bak X6'lara bak oyun testleri: Amd X4 965 bile X6'yı geçmiş.
http://www.anandtech.com/show/3674/amds-sixcore-phenom-ii-x6-1090t-1055t-reviewed/9
Bu şuna benziyor 1333mhz ile 1600mhz arasındaki farkı anlarım demek oluyor, ya da 5-10 fps 'lik farkı anlarım gibi oluyor.. Böyle yapmayın X6'ya kötü demedim sadece bu bütçe için gereksizdir, bu kadar basit bana neyin ne olduğunu öğretmeye çalışma lütfen!
64mb cache 'e aldanıp performansı düşük bir disk almışsın sonra da tavsiye veriyorsun bravo yani...
Arkadaşın sorusu gayet açık;
peki anakartının 2. PCI Express girişi x16 mı ??
Verdiğin cevap;
ewet 2 pcı express de x16
Buradan şu çıkar; 2 tane vga alan biri c.f yaptığında 16x-16x destekli olduğunu sanır, uyarıyorum gelmişsin bana ahkam kesiyorsun...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 26 Ağustos 2010; 1:38:02 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-X
1.500 TL bütçesi olan biri gidip senin gibi X6 alırsa, HD5770 kullanmak zorunda kalır.
Eğer bütçesi 2.000 TL olur yazarız X6 1055T + HD5850 tamam olur... Oyun ön planda ise, ekran kartına önem verilir, sonuçta yazılan işlemci de o ekran kartını da sınırlayacak bir işlemci olmayacağına göre mesele kalmıyor.
Neden oyundan girdim %70-80 oyun için kullanıyorlar pc'yi bu da basit zaten, arkadaşta bunu zaten belirtmiş tercih yine kendsinindir tabi.
Şahsen C2D E6750'den geçtim (3.8ghz) Quad Q9400'e (3.8ghz) yemin ediyorum yer yer E6750'yi arıyorum halen, nedeni de gayet basit...
Söylediğim şey çok basit, X4 işlemciler çıkalı kaç sene oldu ? kaç tane uygulama destek veriyor ?
X6 çıkalı ne kadar oldu, kim bilir kaç sene sonra kaç tane destekleyen uygulama çıkıcak ?
Arkadaşım boş yorum yapmayın, anlamıyorsunuz konuşmayın, X4 ya da X6 destekli bir yazılım kullanmazsan sen X2 işlemci kullanıyor gibi olursun o işlemcinin tam performansını alamazsın bu yüzden X4 mü X6 mı farkı kalmaz, yani iki tane pc olsun X4 ve X6'lı aynı işlemleri yapın, fark anlamazsınız...
X4'lere bak X6'lara bak oyun testleri: Amd X4 965 bile X6'yı geçmiş.
http://www.anandtech.com/show/3674/amds-sixcore-phenom-ii-x6-1090t-1055t-reviewed/9
Bu şuna benziyor 1333mhz ile 1600mhz arasındaki farkı anlarım demek oluyor, ya da 5-10 fps 'lik farkı anlarım gibi oluyor.. Böyle yapmayın X6'ya kötü demedim sadece bu bütçe için gereksizdir, bu kadar basit bana neyin ne olduğunu öğretmeye çalışma lütfen!
64mb cache 'e aldanıp performansı düşük bir disk almışsın sonra da tavsiye veriyorsun bravo yani...
Arkadaşın sorusu gayet açık;
peki anakartının 2. PCI Express girişi x16 mı ??
Verdiğin cevap;
ewet 2 pcı express de x16
Buradan şu çıkar; 2 tane vga alan biri c.f yaptığında 16x-16x destekli olduğunu sanır, uyarıyorum gelmişsin bana ahkam kesiyorsun...
Sayın LEON-X yakından takipcinim ve tam anlamıyla katılıyorum söylediklerine.Sanırım arada bir yanlış anlaşılma oldu ve uzadı konu.
Tekrar düzeltip toparlamam gerekirse
1500 TL civarında oyun sistemi toparlayalım.anakart zaten AM-3 destekli olcağından ekonomik olmak kaydı ile X4 tercihimdir, ilerde sistem yavaş kaldığında upgrade yapılabilir.O yüzden şuanda limitim dahilinde en yüksek performansı verebilecek bir ürün ortaya çıkartalım.Benim tercihim Gigabyte anakartı üzerine çalışma yapmaktı. SLI'lı bir sistem kurmak nekadar mantıklı bilemiyorum ama bunuda sizlere danışarak yapmayı düşünüyorum.
Saygılarımla.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X