Şimdi Ara

1500 YTL'ye TV+Ses Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır kendime küçük çaplı bir görüntü ve ses sistemi oluşturmayı düşünüp araştırma yapıyordum. Aslında kapitalizmin boynuzlarına kendimi bırakıp kredi kartıyla Full HD bir Sony ile Onkyo ses sistemi oluşturup varımı yoğumu her ay bu sistemin taksitlerine yatırabilir, hayat standardımı bu boyutuyla 3 kalem yükseltip, diğer boyutlarda 5 kalem indirebilirdim. (bkz. Açlıktan ağzı kokan Hi-fi sahibi)

Kendi beklentimi, bütçemi, hayat standardımı göz önüne alarak kendime bir bütçe belirledim ve bu bütçeyle nakit olarak birşeyler satın almaya karar verdim. Biliyorum, görüntü ve ses sistemi (adı bile pahalı olduğunu belli ediyor) bu parayla olmaz, ama bana şunları sağlasın yeterli:

1- Digiturk'üm var. Kaliteli yayın alabileyim.
    2- Film izlemeyi severim (haftada 3-4, Divx/DVD), 5+1 film izleyebileyim..
    3- Bu sistemin haricinde PS2 satın alıyorum, onu da ses efektleri ile oynayabileyim.

- TV konusu:
    LCD TV olayına haliyle giremiyorum (muhtemelen 2-3 yıl sonra bu TV'yi satıp alacağım)
    Büyük ekran istiyor insan haliyle ama büyük ekran ve kaliteli bir şey oldukça pahalıya patlayacak. İki seçeneğe indirebildim eldeki seçenekleri.
    Yani ikinci el olayına çok girmek istemiyorum ama ikinci el ya da revizyonlu/refurbished bir Vestel 87 ekran-100 hz
    - ya da Philips'in 72 ekran 29PT9521 - Pixel Plus- 1080i CRT TV'si mantıklı görünüyor.
    Sehbalarıyla bu tür seçenekler 1.100 YTL civarına maloluyor.
    32pw9551 16:9 olan ise az farkla sınırı aşıyor-1700YTL@Carrefour (metrolar bir ara 1250'ye satmış sanırsam bunları ama artık yok..) Bir de widescreen atadan dededen görmedik, korkutuyor insanların hepsinin *ıçı yere yakın görünecek diye..

-Ses sistemi konusu:
    Bu da TV'den artacak paraya bağlı ama 400 YTL kadar artarsa bu ihtiyaçlarım doğrultusunda ne almalıyım.. Bir Logitech x-530 işimi görür mü, philips HTR5000'e mi kasayım yoksa bütçeyi iyice zorlayıp HDMI girişi değerlendirecek bir seçeneğe mi odaklanayım.(Philipsi aldığımı varsayıyorum) HDMI giriş/çıkış ve upscaling görüntü ve sesi ne derecede etkiler..

Valla artık o kadar bunaldım ki araştırmaktan, siz cevabı yazana kadar birşeyler alıp eve kurmuş olabilirim. Eğer benden tecrübe ve bilgilerinizi esirgemezseniz çok sevinirim.

Ancak lütfen, bence o paraya birşey olmaz, 1.000 YTL daha koy, az daha bekle vs gibi seçenekler sunmayın, bunları düşünmek istemiyorum. En azından bu kararı verdim ;) Hadi belki 250 YTL daha ;)
    Bir de her forum konusunda biten, 'Soniden şaşma deRim soni dünya maRkası bikeRe' tipi arkadaşlar bu konuya bulaşmasınlar

Hadi bakalım bu para sizin, yapın bana bi güzellik, git şunu şunu al deyin ben de gideyim alayım, kurtulayım, sizi de davet edeyim bir kahve içeriz

• 29PT9521 bu model sehpa ile beraber 1.100 ytl az sanki..nerde bu fiyata acaba?
    aynı mantıkta yolacıkmıstım araştırmalarabundan 8 ay önce...
    bütce sınırı + kaliteli görüntüye kaliteli lcd veya CRT ile ulaşabileceğimi düşündüğümden kararı CRT den yana vermek zorunda kaldım. samsungunslimfit 720p 32" modelinden baska progressivescan hdmi vsözelliği olan tv gelmemişti henüz. bir de 29PT9520 sadece pixel plusı olan philips vardı.ve fiyatı bu yeni 9521 modeli ile aynıydı!! neyseki 9521 i n geleceğini duymustum..ağlardım sonra..

sizin su andaki düşüncelerinize benzer şekilde düşünüyordum ama şartlarım farklıydı (
    (yukarda bahsetiginiz philipsler yoktu)
    buşartlar altında sectigim sistem ve memnuniyretimi yaziyim:
    görüntü konusunda hal yukardaki gibi olunca bütçce ibrem sese dogru kaydı.
    sıradan bir crt olan thomson 32WH412 GB 100hz modelini sehpadahil 12 taksit 900 YTL ye aldım.
    sese kayan ibre logitech Z5500- 12 taksit 700 ytlye döndü.

şu an 5+1 divx hastasıyım.thomson görüntü kalitesi (sıradan bir crt den 1 gram bile daha iyi değil) ama fiyat/ perf. süper. + bu secimim ileride bu tv yi bırakıp kendime lcd almak üzere beni daha götürecek. logitech ise sonuna kadar devam edebileceğim bir ses sistemi olarak (müzik dinlemekten aldıgınız zevke de bağlı) digital bağlantı ile (optik bendeki) süpper oldu.

Şu an yerinizde olsam ki öyle hissettim,
    32pw9551 modelini 4:3 modelin üstünde tutardım,,
    progressive taramayi hem dvd için hem de PS2 için...(thomsonnnn :((
    9521 yerine bu bence calısan biriyseniz haftada 3-4 divxdvd film cok değerli- 16:9 da izlenmeli. :) norrmal kanallarda rahatsız lık hissettmiyor alışıyorsunuz veya ekranı 4:3 ayarlayıp ( ozmn 82 degil 70 ekran ayarındabi ekran oluyor tabii)veya görüntünün üstünde altında kayıplar vererek 4:3 boyutunda izlyebilirsiniz.
    yine yerinizde olsam ses için ise yine ve yine logitech Z5500 alırdım...
    yaniii,, Z5500+9551 bence.fiyatı aştık mı? :D
    .benim için ise daha uzunsüre bekleyip lcdtv almak var ufukta.

• ha tabii yoksa o zmn bi de hdmi olan mesela vestel 6600 divx player vs ile bütceyi iyice askmak damı var? logitech x-530 olunca bu dert yinevar.
    HTR5000 dvd playerında hdmi var mı? yaben fiyatınızı cok mu astım..ama F/P oldu bence. hattaaf/P den cıktı P ye kaydı olay..
  • ee sonuç ne, ne aldınıs? merak :)
  • Üstad merhaba,

Ben araştırırken sadece Carrefour'da bulunan 32PW9551 modeli 1825 YTL civarı idi. Ben de bu nedenle 4:3 modele kaydım.. Biraz da 16:9 hadisesine hiç alışkın olmadığım için korkuyordum onu almaya..

Ve haftasonu Doğubank moğubank heryere baktıktan sonra Philips orijinal sehbalı 29PT9521 modelini 1.175 YTL'ye yine o taraflardaki Dikmen 'den (Philips Bayii) aldım.

Eve geldim kurdum. TV estetik açısından müthiş. Gerçekten son derece modern bir tasarımı var. Eve gelince insan farklı bir gözle bakıyor.. Çok fazla bağlantı seçeneği var, o da çok güzel. Pixel Plus'lı görüntü gerçekten harika.,

Ancaak, bir süre DVD izledikten sonra bende tahmin edebileceğiniz 4:3 pişmanlığı oluşmaya başladı. Keşke 16:9 olanı alsaydım dedim. Ertesi gün Carrefour'da gezinirken yine bir fiyata bakayım dediğimde 82 ekran wide screen modeli 1.300 civarına düştüğünü görünce inanın içimde bir yanardağ patladı, inanılmaz bir pişmanlık yaşadım.

Ancak belki de o fiyattan bile wide screen modeli alsaydım, Digiturk izlerken bu ne böyle diyecektim ( en azından kendimi böyle teselli ediyorum.)

Ses sistemi konusunda ise birşey yapmadım henüz.. Philips HTS3115'deki HDMI bağlantı özelliği sırf yeni bir teknoloji olduğu ve merak ettirdiği için beni kendine çekiyor. Bütçeyi aşsa bile belki alabilirim. Ya da yine Philips'in diğer amifili modelleri.. Ama söylediğiniz Logitech'i hiç düşünmemiştim bir bakayım ona da, ucuz satan bir yer biliyorsanız yazar mısınız? Bir de Philips kafamda çok 'yumuşak' bir görüntü yaratıyor, sesi de çok güçlü ve keskin değil yumuşak gibi hayal ediyorum. Sadece bir imaj değil mi bu, yani Philips ses sistemleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu arada, TV'yi geri verme gibi bir şansımız var mı ABD'deki gibi. Yani direkt para iadesi şeklinde ..

O kadar da kafayı vurmaya gerek yok ama insanın bu keşkeleri bitmiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkomenko -- 22 Ocak 2007; 10:54:07 >

• LG LH-T7652 ses sistemini şiddetle öneririm.. Milyarlık rakipleriyle rahatlıkla mücadele edecek 499 ytl'lik kaliteli bir ses sistemi.. Ben aldım ve çok memnunum...
  • Şunu belirtmek istiyorum.

Philips 32PW9551/12 modeli, yani TR piyasadaki tek 16:9, 1080i CRT TV (yanılıyor olabilirim) Philips'in büyük marketlerle yaptığı anlaşma sonucunda sadece Carrefour ve Metro'larda satışa sunulmuş.

Ancak anladığım kadarıyla bu iki market arasında inanılmaz bir fiyat farkı varmış. Şu anda artık Metro'larda tüplü Philips satılmıyor ancak fiyat listelerindeki fiyatı 1.100 YTL+ KDV(1300 YTL civarı) imiş. Carrefour'da ise 1875 YTL olarak piyasaya sunulmuş. Şu anda tek seçenek Carrefour ve uzunca bir süre 1875 YTL fiyatından sattılar. Bu fiyattan alanlar için ve benim gibi fiyat farkı yüzünden farklı bir TV alanlar için de kötü haber; Carrefour fiyatı birden bire tam 500 (hatta 500 küsur) YTL indirdi.. Fiyat ürünün asıl fiyatına (Metro'nun sattığı) döndü..

Aklıma bunun ya bir fiyatlandırma hatası olduğu - ki Carrefour gibi bir büyük marketin böyle birşey yapması küçük bir ihtimal ve ayıp- ya da bunun kasıtlı bir pazarlama tekniği olduğu. Yoksa bir ürünün fiyatı birden bire nasıl 500 milyon düşer yaa, yani 1800 YTL lik bir ürün bu, %30.. Inanılır gibi değil..
    Mesele ucuza satmaları mı, suç mu ucuza satmak, size yaranılmaz diyeceksiniz ama mesele o değil. Mesele bu kadar ucuza satabiliyorken o kadar pahalıya satmaları.. Bunun bir açıklaması olmalı. Hiç mantıklı değil.. Kalktık gittik daha az istediğimiz bir TV'yi aldık fiyatlandırmaları yüzünden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkomenko -- 22 Ocak 2007; 14:02:27 >

• selamlar tekrar,
    ben hala careefourdakifiyatı internetten 1300e düştügünü göremiyorum?
    yukarıda yazınızdaki kelimelinke donusmus orda da görünmüyo.
    ya LCD tv için beklemek üzere thomson alşdım ama beklemedenbunu mu alsam..yanına da hdmi vestel divx player.. elimdfe ayrıcaalşdıgım fullpin scart var..farkeder mi acaba.. en azından progressive scan i+ pp ile film izlerim..
    sizdenediniz mi hdmi yı dvd film ile?
  • 1300 ytl ye hangi carrefour da var arkadaşlar?birde bu carrefour ların şehir dışına satışı var mıdır acaba?
  • Birazda teknolojinin geleceğini düşünerek elindeki parayı 82 ekran bir lcd'ye yatırmanın ilerisi için daha karlı olacağı görüşündeyim ayrıca kullanım alanlarında daha fazla olacaktır tabi gene sen bilirsin
  • vestel dahil olmak üzere sıradan 32" 100hz 16:9 tvler bu fiyata,,
    pixelpluslı hdmi- ve progressive scanli philipsle aynı fiyata mı yani??
    burda bi terslik var..
  • Selamlar,

İş-güçten çok fazla yazamıyorum. Kızgınlıktan son iki rakama dikkat etmemiştim ama yine söylediğimde büyük bir yanlışlık yok. 1399 YTL imiş.

Acıbadem Carrefour'da Philips reyonunda 32PW9551/12, sehbasız olarak 1399 YTL. Trinkart diye Migros kart gibi birşey var, ondan alırsan ve Salı günü-Acıbademden alırsan %5 (yanlış hatırlamıyorsam) kartına para koyuyorlar, onu da sehba varsa indirim için kullanabilirsin. Ya da bir altın uçlu scart alırsın ;)

CRT TV devri bitiyor gerçekten, televizyon ararken bunu anladım. Artık, mağazalarda çok fazla yer tutmayan, nakliyesi vs si çok problem olmayan, dekoratif, yıllardır hantal hantal uyuyan televizyon sektörüne canlılık getiren LCD ler biraz da plazmalar çok daha revaçta. Fiyatlarının ve dolayısıyla kârının yüksekliği de bir etken diyebiliriz. O yüzden CRT TV'lerin fiyatları gün geçtikçe düşüyor bence.. Bu fiyat seviyelerindeki (2.000 YTL ye kadar) kusura bakmasın sahipleri ama reklam panosu olmaktan öteye gidemez sanıyorum. Ben bu tür bir CRT TV ile 3-4 yıl geçirip, 100 hz, full hd, HDMI 1.3 bir LCD nin uygun fiyata düşmesini beklerim. E bu arada bekar evine LCD TV de fazla, onu da unutmamak lazım ;) Bu bile fazla ya gerçi..

Sehba konusunda PM atan arkadaş için de Dikmen elektronikten Selçuk Beyle görüşmelerini tavsiye ederim. 0212-5135121 - Philips Bayii..

Carrefourlar şehirdışına satış yapmaz, gidip almanız lazım bildiğim kadarıyla..

• ok, + sehpa farkı ile belki..( bu arada 8 ay önce thomson 900ytl idi sehpa ile)

bir fikrimi söyliyim:
    lcd+plazma... kullanan cevrelerden performansları ile ilgili bilgileri yeni yeni toplamaya baslavagız,
    uzun dönemde- özellikle ömürleri konusundaki sonucları yeni yeni görmeye baslayacağız, kaldı ki bu ömür(+zamana bağlı görüntü kalitesi azalması) sonuclarını göreceğimiz bu tvler bu yılki nesil lcd ve plazmalardan olmayacak!
    onların da sonuclarını görmek bi 3 yılı daha alır :) ... belki sonra....
    bu nednele kaliteli crt favorim.

cenkomenko,
    ses sistemi ne oldu?

ben de iş nedeniyle cok fazla yazamaya fırsat bulamıyorum..Vestelde mühendisim.. :)
  • Abi eve TV'yi kurunca ev çok yıkık dökük kaldı televizyonun yanında.. Ben de önce eve üç beş parça yeni koltuk halı vs alayım havayı komple değiştireyim diye düşündüm.. E tabi ses sistemi olayı ertelenecek birazcık bu durumda..
    Ses sistemi konusunda da bu esnada biraz araştırmış, düşüncelerimi olgunlaştırmış olurum dedim.. Z5500 baya bir fan toplamış kendine, 2005 te satış rekorları kırmış sanırsam...
    Philips ses sistemleri hakkında görüş sormuştum ama arada kaynadı.. Ne dersiniz HTS3115, HTR3500 lere falan.. Çok mu yumuşak sesleri var dersiniz..
    Vestel'de mühendis ha.. Çok iyi yaa

Bu arada önceki yazımda bir kelimeyi atlayınca saçmalamışım, şöyle olucak:
    Bu fiyat seviyelerindeki (2.000 YTL ye kadar) LCD'ler, sahipleri kusura bakmasın ama reklam panosu olmaktan öteye gidemez sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkomenko -- 25 Ocak 2007; 16:19:44 >

• bu philips modellerini bilmiyorum, zaten ben ses sistemini inceleyeli cok zaman oldu..,. sırf digital sesin dvd playerın arkasından ses sisteminin anfisine kadar olan 1 metrelik mesafeyi de digital dosya verisi olarak kayıpsız gidebilmesi için aldımm :)
    için ( coaxial veya optik bağlantılı) aldım onu.
    subwooferı aynı zamanda anfisi ve decoderı.

tv olayını hala düşünüyorum.,,ama ilk amaç digital ofoto makinesi fiyat/performans bakmak..
    bu elektronik dünyası insanı meteliksiz bırakıyorrr..
    NOT: vestelllllll alınnnnn :)

bi not daha: elimdeki 5600 VESTEL DIVX playerı satmak istiyorum daha yepyeniiiii,,
    nedenini çekinmeden yaziyim: 2cdlik-5+1 divx filmlerde altyazı sorunu var,,,
    ama BAŞKA Hİçbir sorunu yok!!! 60 ytl :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.