Herkese merhaba, Bundan ta 8 -8.5 yıl önce, yine bu forumdaki arkadaşlarında tavsiyeleri ile bir sistem toplamıştım ve yıllardır bu sistemi büyük bir memnuniyetle kullandım. Artık yenileme zamanı diyerekten tekrar bu forumu inceliyorum bir süredir. Daha önce bir kaç yerde yazan ve belirtilen sistemleri Akakce'den güvenilir satıcıları seçmeye çalışarak buldum ve listeledim. Hatta bir de Excel yarattım. AMD mi Intel mi hangisi ile ilerleyeceğime henüz karar veremediğimden ikisi içinde daha önceki önerilere göre belirlemeye çalıştım. Sarı olan kısım MSI indirimi.
Bir de genel bir sorum olacak. Diyelim 144 Hz monitör aldım kullanıyorum, ikinci monitör olarak mevcut 60Hz'liklerden birini kullanabilir miyim paralelde, yoksa sorun mu yaşarım farklı Hz'ler sebebiyle? Simdiden yorumlarınız için tesekkur ederim. Saygilar < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerozoran -- 25 Aralık 2020; 22:2:37 > |
15000 civarı (Monitör hariç) Sistem topladım - AMD/Intel Yorumlarınızı Rica ederim
-
-
Aynı ücrete fazladan çekirdekler intelin elini güçlendiriyor 10700kf li sistem daha mantıklı olacaktır ayrıca cooler master td500 lü model ile bu fiyat ise çok daha iyi bir seçenek haline gelir.
Monitör olarak kesene uygun 2k 144hz bir modele yönelebilirsin çift monitör için ise benzer hz değerlerinde olmadığı için ana monitör düşük olanın hızına düşecektir istikrarsız bir durum oluşur önermiyorum
-
önerim 5600X li sistem
-
İntel sistemi 10850k lı olarak kurun.
Para iadesi ile 15k bütçe içinde kalmış olursunuz
6ya 12 yada 8e 16 yerine 10a 20 canavar gibi işlemciniz olur. Arkanıza bakmazsınız.
Ayrıca stok olarak denk performans veriyorlar. All core overclock sonrası fark yine intel tarafına kayıyor. (10 senelik oyunlardan bahsetmiyorum)
2. Monitör kaç desteklerse o kadar olur. Kafanıza takmayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok teşekkürler yorumlar için.
Bende biraz AMD'den yana kaydim gibi. MSI'in kampanyasi iyi guzelde ayni yerden almak zorunda olunca indirimin bir kısmı onu cover etmeye gidiyor... Bir sürü benchmark videosu da izledim Ryzen 5600X oyun performanslari iyi gözüküyor.
Son durum asagidaki gibi. Ekran kartini Palit GameRock'a çevirdim, soğutucu performansi değerlendirmesini de düşünerekten.
Kasada emin olamadim, internetten 1-2 yerden okuduğum yorumlarda kasanın ATX anakartlar için çok sıkışık kaldığından ve özellikle PSU alanının aşırı darlığından bahsedilmiş. Palit GameRock'ta dana gibi olunca farklı bir kasaya mı yönelsem diye düşünüyorum. Cooler Master Masterbox TD500 960 TL civarında... Sizin başka önerileriniz olur mu kasa konusunda?
Çok teşekkürler.
-
İkisi de çok iyi olmuş. Çift ekran kullanıyorsanız 10850k'nın dahili gpusu da fayda sağlayacaktır. 5600x de 3 bine fena değil, onu da tercih edebilirsiniz. Psu, anakartlar falan şahane. Bütçe 10850k'ya yeterse 5600x'e her türlü tercih edilir, 10700kf ve 5600x aynı fiyata gelirse her ikisi de eşit aşağı yukarı, hangi işte kullanacağınıza göre değişir, 8-16 olması gelecekte avantaj olabilir 10700kf'nin. 5600x'in anakartında da wi-fi avantajı var. Ama 10700kf şu anda 3 bin civarı olduğu için kampanyayla çok daha ucuza geliyor olması lazım.
-
neredeyse 2 kat çekirdek ve izleği kenara atıyorsunuz. denk butcede :)
kullanacak olan sızsınız. karar size ait tabiki :)
-
@acura07 Hocam şimdi tekrar kontrol ettim. En uygun CPU+anakart kombinasyonuna incehesap sitesinden erişebiliyorum (MSI kampanyasının geçerli olduğu yerler arasında).
Onunla hazırladığımda sistemi aşağıdaki gibi bir noktaya ulaşıyorum. Bütçemi 1k TL kadar aşıyor. Daha monitör de alacağımdan abartmayım dedim.
Gözden kaçırdığım bir nokta varsa lütfen uyarınız. Simdiden tesekkurler.
-
bu psuya yönelin.. daha kaliteli bileşenler mevcutmuş.
ramler bu olur 580 tl.
https://www.amazon.com.tr/PATRIOT-3200mhz-PVS48G320C6-288pin-So%C4%9Futuculu/dp/B07N3XZ97B/
samsung evo yerıne daha uygun m2 ssd alınabılır. 200 lira civarı oradan kalır.
butçenizine çok yaklaşılmıs olur bu sekılde de.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X