Herkese merhaba,
Bundan ta 8 -8.5 yıl önce, yine bu forumdaki arkadaşlarında tavsiyeleri ile bir sistem toplamıştım ve yıllardır bu sistemi büyük bir memnuniyetle kullandım. Artık yenileme zamanı diyerekten tekrar bu forumu inceliyorum bir süredir.
Daha önce bir kaç yerde yazan ve belirtilen sistemleri Akakce'den güvenilir satıcıları seçmeye çalışarak buldum ve listeledim. Hatta bir de Excel yarattım.
AMD mi Intel mi hangisi ile ilerleyeceğime henüz karar veremediğimden ikisi içinde daha önceki önerilere göre belirlemeye çalıştım. Sarı olan kısım MSI indirimi.
- Öncelikle CPU Benchmark testlerinden görebildiğim kadarıyla Ryzen 5 5600X oldukça başarılı skorlara sahip görünüyor. Intel muadillere göre ufak bir farkta olsa önde gibi. Enerji tüketimi de düşük. Bu fiyatları da dikkate aldığınızda AMD rotasını önerir misiniz?
- Bulduğum iki kasa önerisi: MSI MAG FORGE 100R (560 TL) ve Cooler Master Masterbox TD500 (919 TL) ama farklı seçeneklere de açığım. Biraz kişisel bir tercih olduğunun farkındayım ama özellikle hava aerodinamiği anlamında sorunsuz, kolay temizlenebilen bir kasa önerilerinize de açığım.
- 8 sene öncesinden topladığım parçalardan PSU'yu kullanabilir miyim sizce? PSU'yu 750W 80+ sertifikalı almıştım, Cooler Master HAF 912 kasaya dahildi. Bu kasayı kullanabilir miyim peki, anakartın sığmaması vs ihtimali olur mu, yeni mimarilerle vs?
- 250 GB Samsung SSD'm mevcut sistemde var bunu da kullanabilirim aslında. Ama anladığım kadarıyla 500GB+ öneriliyor SSD kullanımları artık, performans için. Belki bir sonraki upgrade'e öteleyebilirim bunu ama.
- Bu sisteme uygun bir monitör önerebilir misiniz? Ben normalde çift monitör kullanıyorum. Aslında 15000 civarında kalma hedefim var bütçe olarak yani bazı tarafları da kısabilirim belki ama çokta seversem aşarımda :)..
Bir de genel bir sorum olacak. Diyelim 144 Hz monitör aldım kullanıyorum, ikinci monitör olarak mevcut 60Hz'liklerden birini kullanabilir miyim paralelde, yoksa sorun mu yaşarım farklı Hz'ler sebebiyle?
Simdiden yorumlarınız için tesekkur ederim.
Saygilar
2. Monitör tavsiyesi (400TL max)
|
Yeni bilgisayar - Windows 7 kurma sorunu
|
KASA+MONITOR Oyuncu PCsi - 2600 TL Vatandan
3000 TL (KASA+MONITOR) Oyuncu PCsi
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 18
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 507 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware