23 yaşındayım. ilk arabam olacak 4 senedir ehliyetim var. 15 bin ytl ye kadar bütçem var. 2. el olacak
ama arabada aradığım bağzı kriterler var.
1- motoru 1.6 lt ye kadar benzinli modeller tercih ediyorum. 1,4 1,2 olabilir. az yakmasıda önemli. 1.8 2,0 ve üstü kesinlikle düşünmüyorum.
2-arabaya 700 800 gün kadar binicem. yani 2 sene civarı. şu anda ögrenciyim askerden gelince arabayı satmayı planlıyorum. bu sebepten değerini koruması ve satılabilitesi yüksek olması lazım.
3-parça sıkıntısı çekmekte istemiyorum sanayiye götürünce en az 10 ustadan 5 i anlasın arabanın dilinden. parçası çok pahalı olmamalı.
bu 3 kriterin dışında araba hem şehir için hem şehirlerarası kullanılıcak. yolada gelmesi lazım az buçuk. ben sakin sessiz bi adamım. arbayı üzmeden kullanırım. gazdan çok frene basarım lakin. hantal araba çok sevmem. son hızı düşükte olsa seri araba herzaman tercihimdir.
son 2 husustan birtanesi arabanın temiz olması (büyük bir kaza yapmamış olması ve minimum miktarda boya çizik değişeninin olması yada hiç olmaması) diğeride. arabada hidrolik direksiyon merkezi kilit abs airbag vs vs gibi zımbırtıları seviyor olmam.
yine eşdeğer olarak peugeot 306,megane 1 gibi arabalar.
sizin bilgi ve görüşlerinizi almak istedim. neler tercih edebilirm ? eksik fazla yönleri ? gelen cevaplara teşekkür ediyorum şimdiden.
99-00 model focus yada astra bulabilirsin. şu anda piyasada değerinde satılabilen ve kolay elden çıkan iki araba. ayrıca iki arabada sorunsuz ve konforlu araçlar.
Bu şartlarda sana önerim wv polo 2000 - 2001 kasa comfortline versiyonu olur. Gerçekten çok hoş güzel ve sağlam bir araç tavsiye ederim
focus astra ve polo gerçekten kayda değer arabalar. fakat yedek parça fiyatları ve değerini koruması yönünden nasıllar. 2 sene sonra satmayı planlıyorum. 15 e aldığımız arabayı 2 sene sonra 10 a satarsak hiçbir manası kalmaz. ilk arabam olacak evet ama ömür boyu binmeyeceğim. okul bitince 0 km almayı planlıyorum allah kısmet ederse tabiki. beni 2 sene idare edebilecek ve sonra satarken beni üzmicek bişi lazım.
şahin doğan mı alsam ne yapsam öffffff. 2.5 haftadır araştırıyorum. canım sıkıldı artık bu işten hiçbirşeye karar veremiyorum. 4 4 lük araba bulmak imkansız illa eksik bi yönü oluyor fakat bana en uygun araba hangisi.
1.2 16v Renault Clio modelini araştır derim. 15 civarına bulmuştum bir tane. 4 airbag, klima ABS dolu sayılırdı araç 2004 modeldi.
Önerebileceğim en uygun araçlardan birisi Palio diyebilirim. Öğrenci işi. İstediğin fiyata 2004-2005 model aralığında dizel Palio çok sayıda var. Dizel olduğu için satışı kolay. İstemezsen 1,2 ve 1,4 motorlu olanlar da bir hayli fazla. Yedek parça içinse fazla yoruma gerk yok. Tofaş-Fiat Türkiye'nin en kapsamlı yedek parça-servis ağına sahip markalarından birisi. Özetle; piyasası olan bir model. Aşağıda adresi vereyim. Dolaşmak sana kalmış.
lpg li 1600 motor palio öneririm kardeşim parça ucuz hemen hemen her usta anlar görüntüsüde güzel tabi güzellik görecelir bana göre güzel hemde 10-11 milyara temizini alırsın
2003 2004 1.2 renolara bi bakıcam. 15 civarı olabilirmi diye.
paliolara ise benim beyendiğim bi araba değil malesef. ama aklımda bikerede olsa binip denemek var. körü körüne hayır demektense.
aslında hidrolik direksiyonu olan her araba bana lüks gelicek. 4 senedir bindiğim arabalar şöyle.
98 toros STW __ şirket arabası 93 ısuzu KB 2500 Dizel Açık kasa kamyonet.___ şirket arabası 96 UNO SX ___ annemin arabası halende buna binmekteyim.
bunlardaki konforu düşünürsek. uno çok atak arabaydı gerçi azda yakıyor. onlardan mı alsam tekrar ne yapsam. unoda 15 bin km fln yaptım rahat. arabayı tanıyorum artık.
98 model 1.6 Toyota Corolla o fiyata temiz bulunabilir.
2000 2001 astra focus 40 50 bınde kmde bulabılırsın o fıyatlara.masraf cıkarmazlar sanırım serviste baktırırsn. haıyırlı olsun şimdiden
arkadaşlarında dediği gibi polo focus veya astra... 206,c2 vs de olabilir
bende 2000 model 1.6 astra var ama sen ogrencıysen bunun yakıtı sana dokunur kardes. focus içinde aynı sey gecerlı bunlar km de 300-350 bin arası yakıo fazla yani ama 1.4 polo senın için ideal olacaktır .cogu krıterıne de uyuyor.
15 e satmazsında 14e satarsın arkadaşım. söylediğim arabalar ikinci elinden çok fazla değer kaybetmeyen arabalar.
quote:
Orjinalden alıntı: CaesaR
focus astra ve polo gerçekten kayda değer arabalar. fakat yedek parça fiyatları ve değerini koruması yönünden nasıllar. 2 sene sonra satmayı planlıyorum. 15 e aldığımız arabayı 2 sene sonra 10 a satarsak hiçbir manası kalmaz. ilk arabam olacak evet ama ömür boyu binmeyeceğim. okul bitince 0 km almayı planlıyorum allah kısmet ederse tabiki. beni 2 sene idare edebilecek ve sonra satarken beni üzmicek bişi lazım.
şahin doğan mı alsam ne yapsam öffffff. 2.5 haftadır araştırıyorum. canım sıkıldı artık bu işten hiçbirşeye karar veremiyorum. 4 4 lük araba bulmak imkansız illa eksik bi yönü oluyor fakat bana en uygun araba hangisi.
senin seylediğin paranın alında olabilir ama aldığın fiyate hatta kara bile satabilirsin 92 model renault broadway
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme