Şimdi Ara

159 TL(kargosuz) Keenetic Lite N300 2x5dBi CloudVPN WPA3 Router/Genişletici/Access Point/Fiber Modem (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
14
Favori
21.106
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Türkiye şartlarında o aleti (ONT) yi kaldırmak manasız pahalı çözüm.
    Ayrıca ileride viva giga ultra alırsın diyorum. geçici süre önermişim bu çözümü.

Bu cihazı extender olarak kullanmak mantıklı.

Telefon ile konuştuğum 1-2 kişi oldu. Aynı şekilde 2 cihaz önerdim. Kendi kullandığım şekilde. Ama bütçe el vermiyorsa geçici olarak böyle kullanın dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Mayıs 2020; 21:56:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

Türkiye şartlarında o aleti (ONT) yi kaldırmak manasız pahalı çözüm.
    Ayrıca ileride viva giga ultra alırsın diyorum. geçici süre önermişim bu çözümü.

Bu cihazı extender olarak kullanmak mantıklı.

Telefon ile konuştuğum 1-2 kişi oldu. Aynı şekilde 2 cihaz önerdim. Kendi kullandığım şekilde. Ama bütçe el vermiyorsa geçici olarak böyle kullanın dedim.

Su olmaz mi ?

• jujuuu kullanıcısına yanıt
    Ont kaldırmak için mi?
    Sfp portuna modül alman lazım. Tr de bulamadım sanırım bulsam 500 600 tl ye mal olucak. Çalışıp çalışmayacağı da aşikar.

2 gün araştırdım en sonunda ont cihazını dolabımın arkasında gizleyerek kullanma kararı aldım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sfp portuna sanırım bunu almamız gerekiyor. 2 tane Giga alırım daha iyi ;)

• Slm,
    T.telekom modeme bagladıgım zyzel nbg418 universal repeater modda zyzelin kapsama alanına geldigimde otomatik geçiş yapmıyor ve tek ssid adı olmasına ragmen hala modeme baglı kalıyor ve telin wifisini kapatıp açmadan bağlanmıcagını öğrendim yani sıkıntılı bi durum.

Çözüm olarak mesh sistemini düşündüm
    Keenetic omni dls + start n300 ikilisi geçiş yapabiliyormuş.
    Peki buna 2. start alıp baglasak startan starta mesh olurmu
  • Ont'yi neden kaldırmak istiyorsunuz ki. O kadar aptal bir cihaz ki tek yaptığı iş zaten fiber ethernet dönüşümü yapmak. Manasız.

Keenetic Start'ın işlemcisi biraz zayıf gibi duruyor. Çoklu cihazda problem yaşatabilir, birde vpn istemciden performans alamazsınız. Ama kullanan sayısı belli, internetin hızı felanda belli ise bu fiyata 2-3 tane yapıştırılır gibi.

Alternatif çözüm wifi özellikli powerline.

Otomatik geçiş ise roaming agressiviness ile alakalı. Yani bu network stack'te tanımlı, cihazı geliştirenler network stack'te nasıl bir algoritma kullandılarsa ona mahkumsunuz. Zaten repeater tarzı uygulamalar çok stabil olmuyor. Mesh network yada powerline en mantıklısı.
  • muratberk kullanıcısına yanıt
    Olur. Kararlı çalışır. Farklı markalarla geçiş sağlaması kullandığın telefonun insiyatifine kalıyor. Ama Keeneticteki yazılımsal destek bunun önüne geçiyor. Sinyal seviyen ve kullanım alışkanlığına göre geçişleri hızlıca yapıyor.

Evimde daha sekme olmadi geçişleri yaparken.

• incubus İ kullanıcısına yanıt
    Yazini anladim da ilk cumledeki sorunu yani neden sasirdigini cozemedim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Olur. Kararlı çalışır. Farklı markalarla geçiş sağlaması kullandığın telefonun insiyatifine kalıyor. Ama Keeneticteki yazılımsal destek bunun önüne geçiyor. Sinyal seviyen ve kullanım alışkanlığına göre geçişleri hızlıca yapıyor.

Evimde daha sekme olmadi geçişleri yaparken.
    Ont yi sonraya birakmak seklinde, tilginden nasil kurtulabiliriz ? Yani router ozelligi olan ve wan portu barindiran (soz gelimi asus rt-n12+) bir cihaz tilgin router in yerini alabilir mi ?

Evetse (veya hayirsa) tilgin in yerini alacak cihazin belirleyici hangi teknik ozelligi var ?

Router özellikli her cihaz Tılgın'ın yerini alır. Bu kadar basit. Bir kriter çok yok. Standartlar zaten aynı.
    WAN portu olan 100Tl'lik routerda internete erişmeni sağlar 1000Tl'lik olanda.
  • E evde bu asus rt12 den var, ben gerizekali gibi neden onu devreye sokup tilgini sallamiyorum ?

Sanirim bir kac yorum okumustum ttnet fiberde tilgin e mahkumsunuz, tek care telekom un bir modemini daha soylemislerdi, talep acip ondan elde etmek diye

Dene. Niye denemiyorsun? Tilgin Mac adresini not et. En kötü klonla Asus RT12 cihazına.

Çalışmalı PPoE üzerinden. SOL Fiber deneyimlerimde evimdeki tüm routerlar ile internete girebildim.
  • quote:

Dene. Niye denemiyorsun? Tilgin Mac adresini not et. En kötü klonla Asus RT12 cihazına.

Çalışmalı PPoE üzerinden. SOL Fiber deneyimlerimde evimdeki tüm routerlar ile internete girebildim.
    router cekmecede, denemek yerine hazir bilgi isteyisimdeki sebep 2002 uyesi olman .. hazir bilgi iste. en guzel yontem ..ont konusundaki modul ne icin gerekiyor ? kiinetic cihazin tanitim aciklamalarinda her tur internet baglantisini burada sonlandirabilirsiniz diyor , anladigim kadariyle modul dedigin ont cihazinin isini yapan bir ont modul aslinda , tek farki ayri guc beslemesi olan bir mustakil cihaz yerine sfp portlu kiinetic (yahut bazi teknik ozellikleri barindiran baska bir router) ile butunlesik calisabilecek olmasi

yani aslinda ont nin isini bahsettigin modul yapacak .. ornek vermek gerekirse , tv lerin ilgili standartlari tasimasi durumunda digiturk cihazina gerek kalmayip CI modulu ile yayinlari acabilmesi gibi

su tarz bir sey
    www.sfpopticaltransceiver.com
    GPON ONT SFF optical transceiver module TX 1.25G / RX 2.5G 20KM 1310nm 1490nm
    http://www.sfpopticaltransceiver.com/sale-2822205-gpon-ont-sff-optical-transceiver-module-tx-1-25g-rx-2-5g-20km-1310nm-1490nm.html

ya da su is yapmaz mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jujuuu -- 21 Mayıs 2020; 11:25:43 >

• www.tp-link.com
    TX-W6961N | N300 Wireless GPON Router | TP-Link
    https://www.tp-link.com/en/home-networking/pon-sfu-hgu/tx-w6961n

bu linkteki cihazdan edinmeye karar verdim ...
    2002 üyesiyimde kendimi yenilemek için yeni cihazları kullanmam ve tecrübe etmem lazım. Bende sana tecrübelerimden bahsediyorum.

Keenetic Ultra yada bi kaç modelde daha SFP portu var. Dikkatli okursan SFP portunda sonlandıramazsın. İçine transreceiver takman lazım. O da bir üst mesajda attığım olmalı. Çünkü ONT cihazındaki modül bu standartta. Yani internet alman için ONT cihazındaki ile aynı standarttaki bir transreceiverı takman lazım.
    Daha çok Hindistan'da kullanılan model.

Neden Türkiye'ye gelmediğini düşündün mü?

Zamanında Kablonet için modem getirenler oldu. Hiç biri çalışmadı.
  • quote:

Daha çok Hindistan'da kullanılan model.

Neden Türkiye'ye gelmediğini düşündün mü?

Zamanında Kablonet için modem getirenler oldu. Hiç biri çalışmadı.
    bir incelemede okudum, gerekcesinin pahali olmasini yazmis .. neden calismayabilir ? teknik engel nedir
  • giga model harici gigabit ethernet portlu olanı yok sanırım?
    edit: viva modeli destekliyormuş buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrim3 -- 21 Mayıs 2020; 11:59:58 >
  • quote:

2002 üyesiyimde kendimi yenilemek için yeni cihazları kullanmam ve tecrübe etmem lazım. Bende sana tecrübelerimden bahsediyorum.

Keenetic Ultra yada bi kaç modelde daha SFP portu var. Dikkatli okursan SFP portunda sonlandıramazsın. İçine transreceiver takman lazım. O da bir üst mesajda attığım olmalı. Çünkü ONT cihazındaki modül bu standartta. Yani internet alman için ONT cihazındaki ile aynı standarttaki bir transreceiverı takman lazım.
    iste onu diyorum , aslinda o sfp portuna takilan modul bir ont cihazi yani. yahut ont cihazi demesek bile kiinetic te optik kablo ucu girecek yer olmadigi icin bir ara ekipman diyelim .

tplink in urunu ise komple cozum gibi duruyor.. bu arada bizim evde ont de tilgin de portmantoya gomulu, gormuyoruz bile, tilgine ekleyebilecegim router lar var evde , vmg b10a , vmg b10b var eski model ama dagitici anlaminda 100 mbps hizimi karsiliyor , rt12 asus var , onun disinda tp link in wa860re var wrt atilmis

benim derdim ont yı fisten cekip tamamen posete koyup mumkunse telekoma iade etmek, tilgini de baska router ile cekim alani yukseltmek zorunda biraktirmadan def etmek

onun disinda evin tum odalarinda salonlarinda tilgin in ethernetinden cikan cat 6 kablolar da var ,yani mesh kurabilirim rahatlikla

derdim ont .. sen de biliyorsun ki ont den kurtulmak icin her yatirima deger , ama cihaz bulamiyorum, tp link cihaz ile ilgili de umudumu sarstin

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.