|
159 TL(kargosuz) Keenetic Lite N300 2x5dBi CloudVPN WPA3 Router/Genişletici/Access Point/Fiber Modem (14. sayfa)
-
-
Mi box s ve keenetic extra DSL siparişini verdim, teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paxal -- 18 Haziran 2020; 17:19:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güle güle kullanın. -
Bugün kurulum yapmayı denedim ama nedense beceremedim. Evde Superonline fiber var, onun modeminden salona kablo çekmiştim, Keenetic'i bu kablo ile internete kayıpsız bağlayıp, superonline'ın kablosuz ağını gizleyip, sadece Keenetic kablosuz ağını kullanmaktı hedefim. Maksat da daha stabil, daha hızlı, daha geniş menzilli ve kopmasız kablosuz bağlantı sağlamaktı. Bu yüzden kendi denememde cihazı access point olarak seçeyim dedim (cihazı kablolu bağlantı ile internete bağlayan seçenek bu görünüyordu çünkü açıklamada), öyle de yaptım sonra cihaz bu özellikte açılmak üzere yeniden başlatılyor dedi ama sonrasında cihaz arayüzüne bir türlü erişemedim. 2 kere cihaza reset atıp denedim bu şekilde ama cihaz arayüzü resart sonrası ulaşılamaz oluyor hep. Bunun üzerine markanın destek kanalını aradım, temsilci cihaza uzaktan bağlandı ve yaklaşık 20dk süren bir çalışma sonrası istediğimi yaptı. Ancak, işlemleri hızlıca yapmak için şifrelere falan hep basit şeyler sallamıştım, ben nasılsa sonra arayüze girer, Superonline modem arayüzü gibi istediğim ince ayar ve değişikliği yaparım dedim. Şu an cihazın kendi kablosuz ağına bağlanabiliyorum tüm cihazlardan, ama 1-cihazın arayüzüne erişemiyorum 2-bağlantı hızı superonline modem bağlantısına göre istediğim kadar fark yaratmadı, hız testinde ping ikisinde de aynı çıkıyor ama hızlar superonlineda kablosuz hızı 22mbps görünürken bununla 35 civarı çıkıyor (bağlantı hızı 100mbps). Bu durumda şimdi diyorum ki ne anladım ben bu işten? Buradaki yorumlara kendimi fazla kaptırdım ve büyük beklentilere mi girdim yoksa bir şeyleri eksik/yanlış mı yapıyorum bilemedim. Bu iş neden bu kadar karışık ve zor anlamıyorum. Bilişim konusunda yeterince tecrübeli ve bilgiliyim (network hariç) ama böyle bildiklerini uyguladığın halde başarısız olunca apışıp kalıyor insan. Destek elemanı tamam sağolsun bağlantıyı hızlıca yaptı gitti ama hiçbir şey anlamadım. Ana modemden gelen kabloyu ben 1 numaralı mavi porta takmıştım, o şekilde yapamadı bağlantıyı, 2 numaralı porta taktık o şekilde yaptı. Maviye takınca cihaz arayüz adresi ile Superonline modem arayüz adresi aynı olduğundan çakışıyormuş. Şimdi salonda TV, pc, digitürk, PS4 vs cihaz çok olduğundan switch box var, şu an ana kablo switch boxa takılı, oradan çıkan bir kablo Keenetic'e ve diğer cihazlara dağılıyor, internet bağlantısı bu cihazlarda kablolu-kablosuz var. Kafamda şu an onlarca soru var, ne istediğim hedefe ulaşabildim ne de sonuçtan memnun olabildim. Lütfen bu işleri iyi bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim. Benim bu Keenetic'ten beklentim, dediğim gibi olabildiğinde kaliteli, geniş menzilli, stabil ve hızlı bir kablosuz bağlantı. Bunun için cihazı access point mi router olarak mı seçmek daha verimli olur? Yardımcı olabilecek birisi olursa çok çok minnettar olacağım. Yoksa bu cihaz içimde bir ukte ve cebimde 140TL lik bir kayıp olarak kalacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 18 Haziran 2020; 19:2:17 >
-
192.168.1.3 cihaz ip si o yöntem ile bağladığınızda.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ana modemin arayüzünden rastgele bir ip aliyor access point olarak kullanirsaniz. Ana modemin hangi ip´yi verdigine bakip, arayüze o sekilde giriliyor. -
Ürün dün geldi ve kurulumu yaptım.. Gerçekten işini layıkıyla yapıyor..Daha önce kullandığım mesh cihazlardan memnun kalmamıştım..
Haber veren arkadaşlara teşekkür ederim -
Hocam superonline şifreyi çözdüm. Lütfen SOL modemin yerine almam gereken cihazı tavsiye edin. İnternette uçup kaçmıyorum, bir oyunum var ping versin yeter.quote:
Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING
Kurulum çok basit. Superonline verdiği modemler iyi değil wifi konusunda. Bağlanan cihaz sayısı sınırı yok. ZTE verilen modemlerde kendin ayarlayabiliyorsun ama.
Superonline şifreni biliyorsan bu cihazı tek başınada kullanırsın. Yoksa superonline modem ethernet dhcp dağıtıcı olur, start i kablo ile bağlar ve wifi yi öyle dağıtırsın.
Yada kablosuz birbiri ile bağlarsın. Superonline wifisini gizlersin.
SOL'un huawei modeminden kurtuldum derken ZTE daha berbat çıktı. -
merhaba. bende bunu sipariş verdim. pazartesi gelir elime. zte den geçeceğim bakalım. -
Fırsat güncel.
-
turksat modemin gücünün yetmediği odaya kablo çektim.
ucuna da eski bir modem taktım.
odaya geçince SSID değiştirmek gerekiyor.
ayrıca modem eski olunca mı nedir sürekli kopuyor.
bu cihazı alsam işimi görür mü?
açıkcası "omni 300-lite 300-start300" den hangisini almam gerektiğini bilemedim.
Edit: Sanırım Omni 300 üzerindeki USB portuyla yazıcıyı kablosuz hale getiriyormuş. Bu özellik çok işime yarar:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 25 Ekim 2021; 19:24:56 >
-
selam dostlar
kafam şöyle karışık
daha önce repeater modunda kullandığım TP link wifi range extander kullandım .
fakat ana modemden uzaklaştığım için manuel olarak olarak bağlantı değişikliğine gitmem gerekiyordu (repeater ı aynı ismi şifreyi versende ayrı bir bağlantı noktası olarak görünüyordu) . dolayısıyla burada mesh olayı fark atıyor . meshde siz manuel bir aksiyon yapmanıza gerek kalmadan baz istasyon değişikliği kendiğin den oluyor.
dolayısıyla sorum ?
1- bu üründe mesh varmı.?
2- ana modemin ZTE fiber mesh desekler mi (mesh yaparken ana modenden cihazı ekleme yapıyoruz dimi ?)
- 3- ürüne baktığımda HB satış başlığında -mesh yazıyor ama . resmi web sitesinde mesh yazmıyor ?? (modlar arasında 4 farklı çalışma modu: router, access point, istemci ve menzil genişletici var.. ?)
-
Keenetic yazılımında bulunan bir sonraki AP'yi hazırla özelliği sizin için artı bir özellik olur. Kablonet modeminiz ile aynı ssid ile yayım yapar, geçişleri minimum kesinti ile yaparsınız. Farklı wifi adı kullanmadan kullanırsınız.
3 model arasında kaldıysanız Keenetic Lite öneririm. Yok ben o cihazda USB olsun istiyorum ve medya sunucu yaparım evde diyorsanız Omni.
En ucuzu olsun diyorsanızki (burada fiyat farkı 20-30tl'dir.) Start o zaman. Kablo ile bağlayacağınız için, hız aktarımında herhangi bir kaybınız olmaz, 2.4ghz sinyallerinden bağlı cihazınızın wifi alıcısı yeteneği kadar hız alırsınız.
-
Öncelikle mesh sadece kendi marka modeller ve dolayısı ile aynı yazılımı kullanan cihazlar arasında olur.
Aynı ssid olsada farklı cihazlar arasında geçişler kesintili olur.
Keenetic bunu üst mesajımda da belirttiğim gibi 802.11k teknolojisinin en iyi şekilde kullanarak minimum kesinti ile yada mesh sisteminde tüm Keenetic'ler arasında sıfıra yakın kesinti ile gerçekleştirir.
Tüm Keenetic'ler router ve genişletici modunda çalışabilir. (Genişletici modu hem kablolu hem kablosuz olarak desteklenir.)
-
HB de tekrar indirimde.
Omni modelinde indirim yapmamışlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X