Şimdi Ara

16.600 Volt elektrik çarpınca ne olur?!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
3
Favori
5.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cezve

adam nirvanaya ulaşmış

• quote:

adam nirvanaya ulaşmış

• beyler büyük bir güvenle parmaklarımızı elektrik prizlerine sokabiliriz nasılsa amper yüksek deil
  • ordaki amper yüksek gene yada güç yada her neyse
  • 2 faz arası olduysa olabilir evde tek faz gelir diğeri topraktır.olay budur
  • bana fake gibi geldi ama diil galiba ole yapısan bi herif duman olmustur simdi ...
  • akım dirence ve voltaja bağlıdır. akım=voltaj bölü direnç buradan insandan geçecek akım insanın kendi direncine ve maruz kaldığı voltaja bağlıdır.
    örnek: insanın direnci 100 ohm diyelim (çok daha yüksektir aslında)
    burada adamdan geçecek akım 16600/100=166 amperdir.
    aküyü tutsaydı akım=12/100=0.12 amper
    dolayısıyla yukarda sözü edilen akımdır önemli olan, yorumları yarım doğrudur. akımı oluşturacak gerilim ve dirençtir.
    şu itiraz yapılır hemen, manyetolar neden öldürmüyor. o akımı verebilecek güçleri olmadığından.
  • 16.600 demişler normal 220 voltun geçtiği direklerden değil mi o?
  • yalnış hatırlamıorsam izmir metro raylarındaki elektrikte 160.000 volt
  • Volt değil amper çarpıyor deneyle sabit
    Atölye stajında kanyak aletiyle bir güzel denedik arkadaş üstünde
    Amperi artır voltaşı düşürr öyle bir çarpıyor ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: slayerxp

yalnış hatırlamıorsam izmir metro raylarındaki elektrikte 160.000 volt
    elektirik raylarda değil o plastik bişey var onun içinde sanırım yanlışmıyım(kesin değil sallama çay)
  • quote:

Orjinalden alıntı: #1

0,100 amperde sarsılırsın
    0,200 amper kalıcı hasarlara neden olur
    0,300 amper kalbi durdurmak için yeterlidir(ölüm tehlikesi sınırı)
    >0,375 amper öldürür (geri dönüşü asla yoktur)

o hatlardan 220 geçmez eğer 220 geçmiş olsaydı evine gelene kadar 1V bile kalmazdı(kayıplar sözkonusu) normal bir şehir şebekesinde 50BİN V vardır. (bkz. Mecidiyeköy Viyadüğünün altındaki şebeke trafosu 55Bin V)
    bizim binanın girişindemi kücültülüyor . Dur ben apartmandakilere gıcıktım hemen bozayım o aleti
  • SİLİNDİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi §cuLPtuRe® -- 3 Ocak 2005, 0:11:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nakka

iyi de sonraki resmler akşam mı çekilmiş....

Fotograf makinenle kuvvetli bir ışığı çekmeye çalış..
  • quote:

Orjinalden alıntı: merhum

akım dirence ve voltaja bağlıdır. akım=voltaj bölü direnç buradan insandan geçecek akım insanın kendi direncine ve maruz kaldığı voltaja bağlıdır.
    örnek: insanın direnci 100 ohm diyelim (çok daha yüksektir aslında)
    burada adamdan geçecek akım 16600/100=166 amperdir.
    aküyü tutsaydı akım=12/100=0.12 amper
    dolayısıyla yukarda sözü edilen akımdır önemli olan, yorumları yarım doğrudur. akımı oluşturacak gerilim ve dirençtir.
    şu itiraz yapılır hemen, manyetolar neden öldürmüyor. o akımı verebilecek güçleri olmadığından.

Arkadaş en iyi açıklamayı yapmış.

Kanyak aletlerindeki olay daha farklıdır. Kaynak aletinin ucundaki probun direnci düşük olduğu için çok yüksek akım geçer ve o akımı bir şekilde sınırlamak isteriz çünkü fazla akım fazla ısıyı meydana getirir. Dolayısı ile kaynak yapılacak malzemeye bir yerden sonra zarar vermeye başlar. Kaynak makinası üzerinden akımı düşürdüğünüzde kaynak yaptığınız anda kullandığınız probun üzerindeki gerilimde düşer. Sadece akımı sınırlamak sabit bir dirençle çok zordur. Elektronik sistemlerde yapılabilir. Kaynak makinası gibi sadece direnç temeline dayanan sistemlerde voltaj değişmeden akımın düşürülmesi imkansızdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: sword

quote:

Orjinalden alıntı: hannibal

Evet Gerilim yüksekliği çok önemli değil.En önemlisi Amper Yüksekligi .

Mesela 62 Amper olan akümü(12V) daha çok çarpar yoksa 220 V olan şebekemi çarpar.Akü tabiki

Dostum 62 amper aküde 12v vardır 12 volt bi insanı nasıl çarpar anlamadım ama 220 volt bütün vücudunu harekete geçirir istersen bi dene

benim işimi bana öğretme

• benim bildiğim burda önemli olan güç yani akım * gerilim, birim ile -> amper * volt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 3 Ocak 2005, 4:04:06 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sword

quote:

Evet Gerilim yüksekliği çok önemli değil.En önemlisi Amper Yüksekligi .

Mesela 62 Amper olan akümü(12V) daha çok çarpar yoksa 220 V olan şebekemi çarpar.Akü tabiki

Dostum 62 amper aküde 12v vardır 12 volt bi insanı nasıl çarpar anlamadım ama 220 volt bütün vücudunu harekete geçirir istersen bi dene

benim işimi bana öğretme

Buradaki amaç işini sana öğretmek değil. 12V aküyü getir istediğin yerde iki ucuna bir dokunayım. Çarpmayacağına emin olabilirsin. Eğer çarpılacak olsaydık bilgisayar açıkken fan falan takan kişiler çok kez çarpılmış olurdu. Çünkü fanlar 12V ile beslenir ve PSU da 12V kanalına yaklaşık (kalitesine göre)
    20-30 amper verir ki eğer sadece akım çarpmış olsaydı bu yeterli olurdu. İsterseniz basit bir invertör devresi hazırlayın (arabanın çakmağından televizyon falan seyretmek için kullanılan benzeri bir devre) 4,5V pil ile besleyin ama çıkışınız 40000V civarında olsun. Çıkıştaki akım çok küçük olmasına rağmen (0,004mA) bir insanı rahatsız edebilecek kadar sarsar. Ama asıl gücü sağlayan pilin uçlarına dokunduğunuzda hiçbir şey olmaz.

• quote:

adam nirvanaya ulaşmış

koptum yaw...
  • adam kendini topraklamış ve hala yaşıyormuş..

sitede öyle yazıyor..

tuhaf gibi..

bu arada yüksek miktarda enerjiyi elektromagnetik ve ısıl kayıplar olmaksızın iletken içinden geçirebilmek için voltajı artırıp amper değerini düşürerek daha kolaylıkla taşınması sağlanır.. aksi takdirde yüksek miktardaki elektronun yavaş bir şekilde iletkenden geçmeye çalışması dirence tutulmasına yolaçardı ve ışıl ışıl hatlar olurken bize elektrik gelemezdi..

sitedeki dizgide 2. ve 3. fotolar arasında geçen paragraf aynen şöyle :

As you can see, The ball of fire has started to subside. If you look closely you can see his legs at the bottom of the fire ball he is still standing on the cross arm. A flash of electrical power of this magnitude would kill most all people. If you can believe it , this guy survived the contact with the high voltage and to this day is still alive! If you made it to this point-- YOU GOT GUTS!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEA24002F -- 3 Ocak 2005, 22:39:52 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.