16:9 bir tv alıp 4:3 yayınları izlemek zorunda kalan arkadaşlara soruyorum: görüntüyü ellemeden basık izlemeyi mi yoksa 4:3 e çevirerek yanlarda şeritlerle orjinal boyda mı izlemeyi tercih ediyorsunuz? çoğunlukla 16:9 film izleyen arkadaşlara diyeceğim yok ama çoğu yayının hala 4:3 olduğu ülkemizde 16:9 tv almak ne kadar mantıklı? 16:9 yayınlar ne zaman çoğunluğu ele geçirir, (özellikle digiturk) bir bilen varsa bana söylerse çok sevinirim.
16:9 LG plazmam var, ama senin dediğin gibi ne 16:9 a ne de 4:3 e mahkum değilim........... birçok plazma ve lcd de eğer 16:9 ekrana sahipse bir çok ekran ayarı var...... zoom : otomatik olarak ekran genişilği kadar yaklaşıyor, 4:3 bozulmuyor zoom+- : yaklaşma ölçeğini kendin verebiliyorsun........ manzara: 4:3 görüntüyü ekrana sığacak şekilde sündürüyor full: eğer yayında altta ve üstte bant olan 4:3 film izliyorsan, bantları yok edecek şekilde düşey sündürüyor 16:9 : gerçek 16:9 yayınlar için 4:3 : yanlarda gri bant bırakıyor 14:9 : yine yanlarda gri bant original: kanaldan kanala geçerken, farklı ekranlarda gelen sinyale göre ekranı ayarlıyor
şimdi diyeceksinki ne bunlar? diyeceğim şu bazı yayınlarda manzarayı tercih ediyorum, bazılarında full u........çünkü izlediğim olaya göre değişiyor............ ör: 4:3 yayında verilen sinemaskop filmde (altta üstte siyah bant var, yanlar ekran genişliğinde) full seçiyorum, böylece film ekranı dolduruyor ama en-boy oranları düzgün oluyor, anlatması zor görmek lazım........
onun için fazla takmayın kafaya 16:9 ve 4:3 oranlarını, kaliteli ve dev görüntü öncelik olmalı..........
selamlar
Zaman içinde gözlerin alışıyor.16,9 da devam ediyorsun.İlk kullanmaya başlayınca biraz yadırgıyorsun ama sonra alışıyorsun.Dert etme.
Kesinlikle gözler alışıyor.Ben ayarlarla pek oynamıyorum
hiçbir sorun olmuyor akıllı ayarı var . artık geniş ekran seyredince inan 4:3 seyredemiyorsun.
3 gün süre ver kendine 3 gün sonra inan 16:9 olduğunun bile farkına varmayacaksın
Ben yandan siyah bantlarla seyrediyorum (4:3). Genişlemiş nesneler kesinlikle fiziğe aykırı. tercih meselesi