Şimdi Ara

16:9 mu 4:3 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 16:9 bir tv alıp 4:3 yayınları izlemek zorunda kalan arkadaşlara soruyorum: görüntüyü ellemeden basık izlemeyi mi yoksa 4:3 e çevirerek yanlarda şeritlerle orjinal boyda mı izlemeyi tercih ediyorsunuz? çoğunlukla 16:9 film izleyen arkadaşlara diyeceğim yok ama çoğu yayının hala 4:3 olduğu ülkemizde 16:9 tv almak ne kadar mantıklı?
    16:9 yayınlar ne zaman çoğunluğu ele geçirir, (özellikle digiturk) bir bilen varsa bana söylerse çok sevinirim.

• 16:9 LG plazmam var,
    ama senin dediğin gibi ne 16:9 a ne de 4:3 e mahkum değilim...........
    birçok plazma ve lcd de eğer 16:9 ekrana sahipse bir çok ekran ayarı var......
    zoom : otomatik olarak ekran genişilği kadar yaklaşıyor, 4:3 bozulmuyor
    zoom+- : yaklaşma ölçeğini kendin verebiliyorsun........
    manzara: 4:3 görüntüyü ekrana sığacak şekilde sündürüyor
    full: eğer yayında altta ve üstte bant olan 4:3 film izliyorsan, bantları yok edecek şekilde düşey sündürüyor
    16:9 : gerçek 16:9 yayınlar için
    4:3 : yanlarda gri bant bırakıyor
    14:9 : yine yanlarda gri bant
    original: kanaldan kanala geçerken, farklı ekranlarda gelen sinyale göre ekranı ayarlıyor

şimdi diyeceksinki ne bunlar?
    diyeceğim şu bazı yayınlarda manzarayı tercih ediyorum, bazılarında full u........çünkü izlediğim olaya göre değişiyor............
    ör: 4:3 yayında verilen sinemaskop filmde (altta üstte siyah bant var, yanlar ekran genişliğinde) full seçiyorum, böylece film ekranı dolduruyor ama en-boy oranları düzgün oluyor, anlatması zor görmek lazım........

onun için fazla takmayın kafaya 16:9 ve 4:3 oranlarını, kaliteli ve dev görüntü öncelik olmalı..........

selamlar

• Zaman içinde gözlerin alışıyor.16,9 da devam ediyorsun.İlk kullanmaya başlayınca biraz yadırgıyorsun ama sonra alışıyorsun.Dert etme.
  • Kesinlikle gözler alışıyor.Ben ayarlarla pek oynamıyorum
  • hiçbir sorun olmuyor akıllı ayarı var . artık geniş ekran seyredince inan 4:3 seyredemiyorsun.
  • 3 gün süre ver kendine 3 gün sonra inan 16:9 olduğunun bile farkına varmayacaksın
  • Ben yandan siyah bantlarla seyrediyorum (4:3).
    Genişlemiş nesneler kesinlikle fiziğe aykırı.
    tercih meselesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1+1 mi? 2+1 mi?
    14 yıl önce açıldı
    Tessar 2.8/3.7 ne demek?
    14 yıl önce açıldı
    17.3 vs 15.6
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • göz alışıyor, ayarları ile dahi oynamıyorsun, 1
  • ilk başta çok yadırgarsın ama sonra mesele yok zaten digiturk filmleri 16:9 ileride yayın formatı zaten 16:9 olacak 4:3 le kendini yorma bence
  • 4:3 Ekranda 16:9 görüntü seyretmeyi çok seviyorum. Siyah bantları seviyorum. Gerçekten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

4:3 Ekranda 16:9 görüntü seyretmeyi çok seviyorum. Siyah bantları seviyorum. Gerçekten.

• quote:

Orjinalden alıntı: mulan

quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

4:3 Ekranda 16:9 görüntü seyretmeyi çok seviyorum. Siyah bantları seviyorum. Gerçekten.

Ya abi naapıyım. Vallahi kinaye değil. Gerçek söylüyorum. Siyah bantlar arasındaki filmi seviyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.