Şimdi Ara

16 GB iPhone 6S Plus'da 6 GB Kullanılabilir Alan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

iPhone 6S Plus 16 gb sahibiyim. Sürekli uygulama silip yüklemekten sıkıldım. Cihazımda saklama alanı ve icloud kullanımı bölümünde Kullanılan 6,2 GB Kullanılabilir kısımda sile sile 5,1 GB yapabildim.

16 GB telefonda 6,2 GB kullanılan hafıza olması normal mi? Nerede bu 10 GB ? Bir çözüm yolu gösterirseniz bana minnettar kalırım.

Teşekkürler,

• dorukhan28 kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf,uygulama falan birşeyler vardır hocam cihazınızda hiç birşey olmayınca 11gb boş oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O 16 gb zaten 1tb=1milyar bayt(öyle hatırlıyorum) baz aldıkları için cihazın sahip olduğu 14-14.5 gb falan olsa gerek, çıkar bi 2.5-3gb işletim sistemi kullanılabilir 12gb civarı alan(bende 6 var 11.9)

E 12 gb alanda 5.8 doldurmuşum diyosunuz, sosyal medyadır fotoğraf düzenlemedir, biraz müziktir cart curt gayet kolayca o alan dolar yani. Ha şuda var zamanla indir sil indir sil yaptıkça(bence) alan kaybı oluşmaya başlıyo, çünkü kullanıma girip topladığınızda orası tutmuyo. Bende şahsen 1 gb fark oluyo.

Kısacası mümkündür doğaldır, şuan 32 den aşağı alanlar ortalama kullanıma zor yetiyo, ben ipad aldığım için telefonda eskiden yaptığım çoğu şeyi orda yapıyorum ve alan yetiyo. Ama ipad olmasaydı en az 64 yeterdi. Bu sizin kullanımınıza bağlı

• Jailbreak varsa icleaner ile temizle kafadan 2gb yer açılır senin girdiğin face insta safari geçmiş fotoların hepsi cachde saklanıyor onlar şişiriyor. Jb yoksada itunesden 5-6gblik filmi indirmeye çalışın yer yok uyarı verdikçe cachdeki eski dosyaları silecek 3-5 kere dene sonra tekrar bak depolamana

• RedManetics kullanıcısına yanıt
    Hocam yok, hepsini sildim nerdeyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter15

O 16 gb zaten 1tb=1milyar bayt(öyle hatırlıyorum) baz aldıkları için cihazın sahip olduğu 14-14.5 gb falan olsa gerek, çıkar bi 2.5-3gb işletim sistemi kullanılabilir 12gb civarı alan(bende 6 var 11.9)

E 12 gb alanda 5.8 doldurmuşum diyosunuz, sosyal medyadır fotoğraf düzenlemedir, biraz müziktir cart curt gayet kolayca o alan dolar yani. Ha şuda var zamanla indir sil indir sil yaptıkça(bence) alan kaybı oluşmaya başlıyo, çünkü kullanıma girip topladığınızda orası tutmuyo. Bende şahsen 1 gb fark oluyo.

Kısacası mümkündür doğaldır, şuan 32 den aşağı alanlar ortalama kullanıma zor yetiyo, ben ipad aldığım için telefonda eskiden yaptığım çoğu şeyi orda yapıyorum ve alan yetiyo. Ama ipad olmasaydı en az 64 yeterdi. Bu sizin kullanımınıza bağlı

Selam,

5.8 doldurmadım hocam.

Kullanılan hafıza 6,2 gb yani toplamı 6,2.
    benim kullanabileceğim 5,1 gb
    yani 900 mb bir kullanımım var uygulama ve fotoğraflar dahil.

Yani sizin demenize göre 12 gb alanım kalıyorsa bunun 6 gb kayıp?? bende bunu soruyorum. bunu nasıl düzeltebilirim böyle bir cache olacağını düşünmüyorum zira uygulamaları silerken hepsini sıfırlayarak tekrar indiriyorum. Kaldı ki fb, fotoğraf düzenleme sosyal medya uygulamalarının tamamı en yüksek kullanımda 3 gb etmiyordu.

• Hocam sanırım demek istediğinizi şuan anladım, siz diyosunuz ki o 12 nin hiç kullanılmayan bi 6gb ı ortada yok, cihazı yeni bir iphone olarak kullanmayı deneyin, oda olmuyosa bi servise göndermenizde fayda var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.