Şimdi Ara

16 takımlı lig onaylandı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Euroleague Yönetimi, Barcelona’da toplandı ve tarihi kararlara imza attı.

FIBA’nın atağına yanıt veren Euroleague Basketbol ve organizasyon faaliyetlerini yürüten IMG , 11 A Lisansı’na sahip takımla yeni dönem için 10 artı 10 yıllık anlaşmaya vardı.

Buna göre; A Lisansı’na sahip Anadolu Efes, Fenerbahçe, CSKA Moskova, EA7 Milano, Barcelona Lassa, Laboral Kutxa, Maccabi FOX Tel Aviv, Olympiakos, Panathinaikos, Real Madrid ve Zalgiris Kaunas yeni sezonda 16 takımlı ligin 11 sabit takımı olarak yer alacak. Bu ekipler 10 yıl boyunca birbirleriyle ligde mücadele edecek. Önümüzdeki dönemde başka takımlara da lisans verilebileceği belirtildi.

Geri kalan 5 takımın biri Eurocup şampiyonu, 3′ü lig şampiyonu olurken bir takım da elemelerden gelecek.

16 takım normal sezonu lig usulü oynarken ilk 8 play off eşleşmesinde buluşacak. 5 maçlık serinin ardından Final Four’a geçilecek.

Ligin organizasyon, reklam, pazarlama faaliyetlerini yönetecek olan IMG, yaptığı sunumda 10 yıllık planı sunarken kulüpler sistemden memnun kaldı. IMG elde edilecek karın paylaşılacağını ifade etti.

Kulüpler FIBA’ya teşekkür ederken yeni projeler için görüşmelerin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Eurocup sistemi de değişirken Euroleague’in mevcut düzeni benimsendi. Buna göre Eurocup 24 takımla oynanacak. 21 takım liglerden gelirken 3 takım wildcard alacak. 6′lı 4 gruptan çıkan takımlar TOP 16′yı oluşturacak. iki maçlı çeyrek finallerin ardından yarı finaller iki ayaklı oynanacak ..

BASKETDERGİSİ.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Oh be.
    Ben çok sevindim böyle olmasına.Değişiklik şart idi.Ayrı bir hava gelecek daha çekişmeli olacak.

Son 3 yıldır Euroleague ilk tur maçları neredeyse gazozuna oynanıyordu.

• 11 a lisans + eurocup şampiyonu + alman ligi sampiyonu + türk ligi sampiyonu + vtb sampiyonu direkt katılacakmış
  • Daçka'ya acıdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EL müthiş atak yaptı Fibaya karşı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harry Kewell

Daçka'ya acıdım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIBA Organizasyonunda oyunculara en az 2 yıl NBA çıkış yasağı vs. getirecekti diye hatırlıyorum,Uleb'te aynı olay mümkün değilmi ? artı 30K dolar extra gelir vs. gibi şeyler yazılıyordu,Acaba Uleb nasıl bir tablo sunduda takımların aklını çeldi
  • A lisansi arttırıp, takımlar yerel liginden çekilince NBA tarzı bir şey yapabilirlermiş.

İyi fikir gibi gelmedi. Ama sıkıntı yok Fenerbahçe zaten daima katılacak.

• Bu sezonki takımlardan Kızılyıldız,Limoges,Cedevita,Karşıyaka,Zielona Gora ve Sassari'yi çıkarıp kalan takımlarla bir lig olacak diyebiliriz.1-2 tane takım değişebilir belki Almanya yerine Adriyatik'ten bir takım gelebilir.

Bu sistemdeki sorunlardan en büyüğü ilk tur maçlarıydı.Büyük takımların zaten garanti ilk 4'te olmaları,sıralama da fark etmiyor zaten.Ama yukarıda saydığım takımların top 16 hedefi vardı mesela.
    30 maçlık bir fikstür var,küme düşme gibi bir olayda yok.Diyelim bir takım 2-8 ile falan başladı,o takım için 20 maç formalite olacak büyük ihtimalle.

Final four'a kadar 30-35 maç yapıp ondan sonra da 2 maçla sezonun kaderini belirlemek ayrı bir sorun ama takvim yoğunluğundan o mümkün olmaz herhalde.Kapalı lig gibi bir sisteme geçilirse belki o zaman olabilir.
  • Şu an ben bile cok az takıp edıyorum ılk tur maclarını.
    Cunku heyecanlı olmuyor guclu takımlar zaten hazırlık gıbı goruyor ksk dacka falan ızliyorum.eurocup daha heyecanlı gelıyor mesela su asamada

Cok ıyı olacak bu yenı sıstem gec bıle kalındı

• quote:

Orijinalden alıntı: TheSpiRiT

Bu sezonki takımlardan Kızılyıldız,Limoges,Cedevita,Karşıyaka,Zielona Gora ve Sassari'yi çıkarıp kalan takımlarla bir lig olacak diyebiliriz.1-2 tane takım değişebilir belki Almanya yerine Adriyatik'ten bir takım gelebilir.

Bu sistemdeki sorunlardan en büyüğü ilk tur maçlarıydı.Büyük takımların zaten garanti ilk 4'te olmaları,sıralama da fark etmiyor zaten.Ama yukarıda saydığım takımların top 16 hedefi vardı mesela.
    30 maçlık bir fikstür var,küme düşme gibi bir olayda yok.Diyelim bir takım 2-8 ile falan başladı,o takım için 20 maç formalite olacak büyük ihtimalle.

Final four'a kadar 30-35 maç yapıp ondan sonra da 2 maçla sezonun kaderini belirlemek ayrı bir sorun ama takvim yoğunluğundan o mümkün olmaz herhalde.Kapalı lig gibi bir sisteme geçilirse belki o zaman olabilir.

Gelismesi lazim elbet hocam soyle olabilir 20 takim eurolegue 20 takimda bi alti eurocup 30 maclik euroleague nin son 3 takimi duser eurocupin ilk 4 takimi cikar boylece orta butceli takimlarada lig olmus olur ve bi ust olan euroleague cikma sanslari olur filan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.