Şimdi Ara

16 TL lik alışverişin gümrük masrafı 557 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
5.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: x2yk

Bu işte var bir iş, biz de aldık 80 100 tl arası bir şey ve gümrüğe takıldı 5,50 tl vergi alındı o kadar. Hem de mid takımı idi aldığımız bir abim aldı arabasına mid takımı hoparlör olarak geçiyor. Ama senin 16 tl 'lik şey de 550 tl vergi ben çözemedim bu işi.
    Sizin siparişinizden vergi alınmamış. 5.5 tl sadece gümrüğe sumna ücreti.
    Bende yurtdışından yıllardır alışveriş yaparım. Hatta gümrük sınırının çok çok üzerinde olup gümrüğe takılmadan gelen siparişlerim oldu fakat son zamanlarda çok fazla kişi sorun yaşamaya başladı.
    Geçen ay verdiğim monitor siparişinden %36 vergi alındı mesela. %18 kdv + %18 ötv.

Başka bir örnek 148 tllik siparişten 127 tl vergi alınıyor.
    16 TL lik alışverişin gümrük masrafı 557 TLhttps://forum.donanimhaber.com/yurt-disindan-alisverislerde-gumruk-vergisi-siniri-dustu--132309669-11

• quote:

Orijinalden alıntı: Konuya dahil olmayan adam

2. saray yapılacakmış.
    2.saray marmariste yazlık saray olarak yapılıyor zaten, 3. saray yapılağının mücdesinide gecenlerde verildi ya

3 diyecektin herhal de yanlış yazdın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eazy-E

Sizin siparişinizden vergi alınmamış. 5.5 tl sadece gümrüğe sumna ücreti.
    Bende yurtdışından yıllardır alışveriş yaparım. Hatta gümrük sınırının çok çok üzerinde olup gümrüğe takılmadan gelen siparişlerim oldu fakat son zamanlarda çok fazla kişi sorun yaşamaya başladı.
    Geçen ay verdiğim monitor siparişinden %36 vergi alındı mesela. %18 kdv + %18 ötv.

Başka bir örnek 148 tllik siparişten 127 tl vergi alınıyor.
    https://forum.donanimhaber.com/yurt-disindan-alisverislerde-gumruk-vergisi-siniri-dustu--132309669-11

Alıntıları Göster
    Bak şimdi dostum ben sizi de memuru da tanımıyorum dedim algı yapıyor olabilir dedim alınmayın üzerinize ikinizi de tanımadığım için kim ne diyor kimin başına ne geliyor diye bilemiyoruz haliyle ve ben inanıyorum sizin başınıza gelmiştir bu olay büyük ihtimal de orada tuhaf işler olmaya başladı sadece sen değil birkaç kişiden duymaya başladık bu işleri artık ki bende yurtdışından alıyorum hatta etrafımda birilerine alıyorum benim gibi alan bir iki abim kardeşimde var sıkıntı olmadı sadece geçenlerde bir abimize oldu o da ufak bir ücret verdi, şimdi gelelim resimdeki arkadaşa o arkadaş bandrolü olan bir ürün almış bilirsiniz walkman cd çalar telefon müzik çalar ipod ve benzeri olan aletlerin vergisi yüksek olur bilirsiniz bu arkadaşı anlarım ama sizinki bir tişört mü neydi unuttum şimdi işte bu bir bez parçası olan şey yani elektronik ürün değil bir şey değil 16 tl ye 557 tl akıl karı değil oradaki memur işi yokuşa sürmüş avukat ya da bu işin ehli biri olsanız onu öttürürsünüz ama 16 tl lik şey için değmez diye insan bir şey yapmak istemiyor. O yüzden son zamanlarda bu iş artmaya başladı dediğiniz gibi bize ürün almayın demeye getiriyor anladığım kadarı ile dediğiniz gibi. Umarım bir daha sıkıntı yaşamazsınız geçmiş olsun.

Geçenlerde mi5 arka kapak siparişi verdim 12,8 tl 'ye geldi 12 günde aliexpress 'ten ve 2 ay önce de qualcomm 3.0 şarj eden ve aynı zamanda 2,4 v olarak şarj eden üç adet telefonu hızlı şarj etme özelliğine sahip adaptör geldi ondan 10 gün önce de ugreen sarmal kablolarından olan hızlı şarj eden kabloları geldi. Bugüne kadar ben sıkıntı yaşamadım, hatta bu aralar pahalı bir mouse rival 600 'ü getirttireyim mi amazon yabancı sitesinden diye düşünüyor diyordum.

• hocam bizim ülkedeki insanların yarısı ya hırsız ya dolandırıcı.
  • Oha lan!

Şaka gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konunuza bir yardımı dokunmayacaktır ama bir sorum olacaktı: Mesela 730 dolara bir bilgisayar alıyoruz diyelim, 180 dolar da shipping + import için sitenin bizden istediği ekstra para olsun. Bunun üzerine ürünün Türkiye sınırında başka para ödeme gibi bir sıkıntı çıkar mı, yoksa site import işini hallettiği için hiç sorun çıkmadan gelir mi? Bahsettiğim site de herkesin bildiği; Amazon.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasri32 N kullanıcısına yanıt
    amazondan gümrük vergisi verip aldığınız şey yasak bir ürün değilse ekstra ücret ödemeden size teslim edilir. yasaksa tekrar amazona döner ve size para iadesi yapılır. sonuç olarak bir zararınız olmaz endişeniz olmasın.
    her zaman satıcının amazon olduğundan veya fulfillment by amazon olduğundan emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eazy-E -- 1 Şubat 2019; 11:39:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkes iktidara giydirmiş.
    Bol bol chp ye oy verelim arkadaşlar. Cumhurbaşkanı chp den olursa ekonomi şahlanacakmış, gümrük vergileri sıfırlanacakmış. Yerli üretici ne olacak derseniz hiç önemli değil. Maksat iktidara saydırıp irin saçmak.
  • Tamamdır, çok teşekkür ederim, kafamdaki soruları atmış oldum.

• internetten (yurt dışıda olur) koltuk alıcam şöyle bir özellik istiyorum ama bulamıyorumhttps://forum.donanimhaber.com/oturma-kismi-ileri-geri-ayarlanabilen-calisma-koltugu-onerisi--136957861#136958963
  • quote:

Orijinalden alıntı: por favor

Herkes iktidara giydirmiş.
    Bol bol chp ye oy verelim arkadaşlar. Cumhurbaşkanı chp den olursa ekonomi şahlanacakmış, gümrük vergileri sıfırlanacakmış. Yerli üretici ne olacak derseniz hiç önemli değil. Maksat iktidara saydırıp irin saçmak.
    Yok da , adam uydurmuş yazmış büyük ihtimalle, bunlar herşeye mi inanır ya ne versen gidiyor valla :D Yılmaz özdilin 2500 lük kitabıda çalıntı çıktı sesleri dahi çıkmıyor. Cidden ne versen gidiyor ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamaha1100yzf -- 1 Şubat 2019; 12:6:14 >
  • Belki gümrükteki eleman tişörtü beğenmiş ve kendine istiyodur sonuçta kötü niyetli görevi suistimal eden adamdan bol ne var yani.
  • Bu gumruk vergisi isini cidden abarttilar facebook alixepress grubundada bir kisi 120 tllik tvboxa 150 tl vergi odemis iyice mafya oldu devlet

• Ee iktidarın değil de kimin, neyin suçu bu? Yurtdışından bir şey aldı diye konuyu açan kişinin mi suç? Ülkeye giren etten tut mercimeğe kadar hepsi ithal, bu da konuyu açan kişinin suçu galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aryxt

Aliexpressten 70 cent e telefonun minik hoparlöründen aldım, arama yaparken ses gelen kısım. 5 tl yani yaklaşık 1 dolar damga gümrük bilmem ne vergisi ödedim, %125 vergi. İşi biraz abarttılar artık.
    Cahil misiniz ? Bilmediğiniz birşeyi eleştiriyorsunuz ? İstersen 200 TL lik ürün al o 4.90 zaten gümrüğe sunuş ücretidir alınır şüpheli ürün ise.

• runorunoruno kullanıcısına yanıt
    Bir tanıdığım anlatmıştı. İrandayken bir trafik kazasına karışıyor polis gelip iki tarafa da aynı cezayı yazıyor ama bizimkisi haklı pozisyonda. Polise kendisine neden ceza yazıldığını çarpanın hatalı olduğunu söylediğinde aldığı cevap "sen İrana gelmeseydin bu kaza olmazdı" oluyor. Bu hikayeyi baz alırsak bence 16 liralık ürüne o kadar vergi gelmesi siparişi veren arkadaşın suçu, o sipariş olmasa bu vergi çıkmazdı.

• Bonacibo kullanıcısına yanıt
    70 cent lik 5cm ye 6 cm lik poşetin içindeki nesneye 1 dolar ödedim, 2013 den beri yurt dışından amazon, banggood, gearbeast, aliexpress, dhgate den en az 1500-2000 dolarlık ürün aldım, eskiden koca koca ürünler gümrüge takılmazken şimdi el kadar poşetleri inceler olmuşlar.

Yeni yetme veletlere tane tane anlatmak gerekiyor galiba.
    Birde cahilli mahilli konuşuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aryxt

70 cent lik 5cm ye 6 cm lik poşetin içindeki nesneye 1 dolar ödedim, 2013 den beri yurt dışından amazon, banggood, gearbeast, aliexpress, dhgate den en az 1500-2000 dolarlık ürün aldım, eskiden koca koca ürünler gümrüge takılmazken şimdi el kadar poşetleri inceler olmuşlar.

Yeni yetme veletlere tane tane anlatmak gerekiyor galiba.
    Birde cahilli mahilli konuşuyor.
    Yeni yetme velet diyor :) neyse birşey demiyorum. Paket boyutu ile gümrüğe girmeyeceğini sanıyor. Azıcık aklını kullansan o kadar siparişte boyut ile alakalı olmadığını anlardın.

• reoix kullanıcısına yanıt
  • Bonacibo kullanıcısına yanıt
    Upper akıllı, beyninin %100 ünü kullanıp hala daha dediğimi bir başka yerinden anlayıp illa altta kalmayacağım diye birşeyler ..... sıvıyorsun, kaç kuruşluk aklın var da bana aklını kullan diyorsun.

Gümrüğe takılan her ürün istisnasız damga vergisi, gümrüğe sunma ücreti uygulanır.

Eskiden devletin umrunda değildi hem gümrük üst limiti yüksekti hemde hayvan kadar koliler bile gümrüğe takılmazdı, şimdi ekonomik kriz bağıra bağıra geldiği için hem ithalatı kısmak hemde ek gelir elde etmek için uçan kuşları bile gümrüğe sokacaklar. Daha nasıl anlatayım anlamadım.

Edit: Neden böyle agrasif yazmışım bilmiyorum, özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aryxt -- 3 Şubat 2019; 14:17:29 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.