Şimdi Ara

16 TL lik alışverişin gümrük masrafı 557 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
5.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Bu gümrük memurları kafalarına estiği gibi iş yapıyor. Bem çekilişle 600 dolarlık drone kazanmıştım. Site bana dronu yolladı. Gümrüğe geldiğinde beni çağırdılar. Herifler sanki gardiyan ezelde ki ömer uçar gibi kadamı b*k çukuruna sokacaklarını zannettim bi an. Bir dövmedikleri kaldı. Ürünün ücretinin %20 sini ödemek zorunda kalmıştım...
    oha lan 120 dolar.. ben olsam o drone a bomba yerleştirir gta inşaat patlatma görevi gibi hepsini patlatırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Del Toro

oha lan 120 dolar.. ben olsam o drone a bomba yerleştirir gta inşaat patlatma görevi gibi hepsini patlatırdım

Alıntıları Göster
    %20 vergiyi verip almak çok büyük bir lütuf gümrükte haraç kesiyorlar artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet bir mafya, inanirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mafya kendi koyduğu kurallara uyulmasını ister. bunlar onlara dahi uymadığına göre daha başka birşey demek lazım.
  • Aldığın ürünün parasının geri iadesini iste. İade etmezlerse bankana harcama itirazında bulun, ürün elime geçmedi beni dolandırdılar diye.

O gümrükteki ürün de onların olsun. 16 liralık şeye 550 lira vergi mi ödenir. Alsın naparsa yapsın oradaki memur.

• aldığım siteye yazdım sorun çıkartmadılar paketi geri çağırıp para iadesi yapacağız dediler.dunyada işini ahlakıyla yapan insanlar halen var ama türkiyede zor buluyor işte. bazen kendimi bilgisayar oyununda gibi hissediyorum herkes birbiri ile rekabet içinde her fırsatta diğerlerine zorluk çıkartmaya çalışıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fıkra gibi memleket
  • erdemirci kullanıcısına yanıt
    her konuda aynı mesajı yazan seninle aynı kafadan adam var ülkede ne olsa saray diyeceksiniz bizim burada yağmur yağıyor saraydan dır değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eazy-E

aldığım siteye yazdım sorun çıkartmadılar paketi geri çağırıp para iadesi yapacağız dediler.dunyada işini ahlakıyla yapan insanlar halen var ama türkiyede zor buluyor işte. bazen kendimi bilgisayar oyununda gibi hissediyorum herkes birbiri ile rekabet içinde her fırsatta diğerlerine zorluk çıkartmaya çalışıyor.
    yurtdışında özellikle de küçük firmalar çok dürüst çalışıyorlar.

bilen bilir. eskinin bundlestar'ı şimdinin fanatical'ından 1 dolara sniper ghost warrior trilogy almıştım. bunu sırf serinin üçüncü oyunu için almıştım ama meğersem trilogy'de değil franchise paketinde varmış serinin üçüncü oyunu.

bende yazdım email adamlara. açıklamaya yazmamışsınız hangi oyunlar var diye falan filan yazdım. sonuna da ekledim, oyunları steamde etkinleştirdim diye. zaten etkinleştirmeden anlamanın imkanı yok bilen bilir neyse.

adamlarda bir gün sonra mesaj attı. işte trilogy paketinde şu şu oyunlar var bizde bu oyunları verdik. bizde bir yanlışlık yok falan yazmışlar. bu arada ben türkçe yazdım adamlar ingilizce cevap veriyor. google translate sağolsun.

benimde kafam attı. sövecektim sonra üşendim unuttum falan üç gün sonra email gelmiş. aynen şöyle birşey yazıyordu, talebinizi tekrar inceledik, hata bizde, yeterince açıklayacı bir ürün açıklamamız yoktu falan paranız üç gün içinde hesabınıza iade edilecek.

adamlar bu iş ahlakıyla çalışıyor. bir de bizim dürümplay var, hiç oralara girmeyeyim

• Bu işte var bir iş, biz de aldık 80 100 tl arası bir şey ve gümrüğe takıldı 5,50 tl vergi alındı o kadar. Hem de mid takımı idi aldığımız bir abim aldı arabasına mid takımı hoparlör olarak geçiyor. Ama senin 16 tl 'lik şey de 550 tl vergi ben çözemedim bu işi.
  • Aliexpressten 70 cent e telefonun minik hoparlöründen aldım, arama yaparken ses gelen kısım. 5 tl yani yaklaşık 1 dolar damga gümrük bilmem ne vergisi ödedim, %125 vergi. İşi biraz abarttılar artık.

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    O işi çözecek kapasitenin sende olduğuna daha önceki konulara yazdığın saçma sapan mesajlardan dolayı inanmıyorum.

Türkiye Mars'a araç yolladı desem ona inanırsın.

• Nasıl vergi çıkabiliyor?Yasak değil mi yoksa yönetmelik,yasa filan mı değişti?
    22 Euro'nun altında ise ardino,depo,vergi gibi ücret alınmaması lazım.
  • nerden aldın anlayamadım. lakin aliexpressten ve amazondan aldıgım hiç bir ürünüm gümrüğe takılmadı. hatta en son 32$ lık elektronik bir ürün almıştım. 1 hafta içinde elime ulaştı 1 kuruş fazla ücret ödemedim. keza aliexpressten aldıgım en yüksek fiyat 90$ idi. yaklasık 3 ay önce. o da sıkıntısız elime ulaştı
  • Fedex gibi şirketleri tercih etmen hata zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

Nasıl vergi çıkabiliyor?Yasak değil mi yoksa yönetmelik,yasa filan mı değişti?
    22 Euro'nun altında ise ardino,depo,vergi gibi ücret alınmaması lazım.
    senin aldigin fiyatın hiçbir önemi yok tamamen gümrük memurunun kararına göre vergilendiriliyorsunuz

• Ben de amerikadan giyim alıyorum, forumda amerikadan ürün getiren üyeler var onların aracılığıyla getirmeni tavsiye ederim. Eskiden ben de senin gibi alıyordum ama artık forumdaki bir abi aracılığıyla alıyorum her şeyimi.

• AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    Bi s600e binemedik hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

O işi çözecek kapasitenin sende olduğuna daha önceki konulara yazdığın saçma sapan mesajlardan dolayı inanmıyorum.

Türkiye Mars'a araç yolladı desem ona inanırsın.
    Hayırdır ağlıyor musun sen. :) Ahaahhaaha. :)

Ve bu işte bir iş var, 16 tl 'lik bir ürüne sittin sene 557 tl vergi kesmezsin neye göre ne maddeye göre aklın alıyor mu bu işte bir iş var, telefon getirmiş gibi telefon vergisi üzerinden bir ücret bedeli isteniyor. Oradaki memurun mallığı derim geçerim ya da üyemiz algı yapıyor der geçerim ikisini de tanımam etmem bana burada kimsenin ispat sunmasınada gerek yok ikisinden birinda tuhaflık var bu işin.

16 tl ye 557 tl düşününnnn ya azıcık düşününnnn burada normal olmayan bir şey var işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 1 Şubat 2019; 9:44:10 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.