Şimdi Ara

16 TL lik alışverişin gümrük masrafı 557 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
5.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ücretsiz kargoyla amerikadan bir tişört aldım. Fadex ile gönderdiler ayın 21inde gümrüğe takıldı. Alışverişe ait ödeme dekontu istediler gönderdim. Ayın 21inden beri beklememi istiyorlar.

Ve bugün gelen email;

Tek ve Maktu Vergi Tutarı : 432 TL
    Ardiye Ücreti : 125 TL
    Toplam Ödenmesi gereken Tutar : 557 TL

edit : ürün linki, ödeme dekontu, ekran görüntüleri herşeyi gönderdim fakat işe yaramadı. Gümrük memurunun kararı esas alınıyor. Amaçları yurtdışı alışverişi zorlaştırıp doları ülkede tutmak.Zaten birçok alışveriş sitesi turkiyeye "Gümrük sorunlarından dolayı" ürün göndermiyor . Hedefimiz kuzey kore.

edit2: burada mesele basit bir tişört olsada kendimi haksızlığa uğratılmış hissettim. Fedexi aradım siparişime kimin böyle fahiş vergi belirlediğini sordum . Cevap olarak şahıs değil gümrük müdürlüğü karar veriyor dedi. Benim bildiğim gümrüğe giren her paketin belirli bir gümrük muayene memuru olur o şahıs ilgilenir. Fedexin bu konuda çok berbat bir müşteri hizmetleri var. Bilmediği konuda hemen email at diyor oradan da dönüş yapan yok.

sonuç olarak benim bu durumu şikayet edebileceğim bir yer var mı ? tüketici hakem heyetine şikayet edilebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eazy-E -- 2 Şubat 2019; 1:51:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-00112CF5F

Bu mesaj silindi.
    american eagle
    sipariş tutarı 16 tl
  • sen o kargoyu almada gör o depoda durdugu gün gerciriyor ozel şirket haber bile vermiyor sana yüklü mikatar olduktan sonra avukatlarını aratıyorlar alo merhaba haciz koyduk
  • Mogolo kullanıcısına yanıt
    kargoyu almak zorunda mıyım???

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kabul etmeyin gümrğk el koyup satar bu kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    hocam satıcı sitesi belli ödediğim miktar belli. göz göre göre gasp mı edecekler siparişimi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Eazy-E

hocam satıcı sitesi belli ödediğim miktar belli. göz göre göre gasp mı edecekler siparişimi ?
    ekran görüntüsü ile fedexe mail at kaç tlye aldığını vergi sınırının altında olduğunu beyan et ve 21 inden beri oyaladıklarını gümrükten geçmediğini bekleme ücretini ödemeyeceğini söyle belki işin görülür. Ama burası Türkiye görülmeyedebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • saraya para lazım
  • Aynısı geçen sene benimde başıma geldi . Gümrük sınırını geçmediği halde benden 55 TL gümrük bedeli alınmıştı. İki tane müzik albümü almıştım ikinci el amazon.de den . Biri 1 Euro ve Avrupa'dan geliyordu diğeri 1.50 Euro Amerika'dan geldi. (Kargo ücretlerini (biri 3 diğeri 4 Euro) söylemiyorum çünkü dahil değil .) Buna rağmen aptalca parayı verdim . Şikayet edebileceğim bir yer var mı onuda bilmiyorum .

• Ulke iyice irana döndü

Her alanda

Bu resmen yurtdışı alışveriş yasağı

• O kadar çok sinirleniyorum ki bu hükümetin koyduğu saçma vergi sistemine, sövmeye kalksam sonunu getiremem.

• 2. saray yapılacakmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eazy-E

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sende alma iade ediyorum de anasını satıyım
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    aynen öyle dedim dün telefonda. peki deyip kapattılar.

• gümrükte bakmışlar amerikan şahini geçirelim buna
  • Bu gümrük memurları kafalarına estiği gibi iş yapıyor. Bem çekilişle 600 dolarlık drone kazanmıştım. Site bana dronu yolladı. Gümrüğe geldiğinde beni çağırdılar. Herifler sanki gardiyan ezelde ki ömer uçar gibi kadamı b*k çukuruna sokacaklarını zannettim bi an. Bir dövmedikleri kaldı. Ürünün ücretinin %20 sini ödemek zorunda kalmıştım...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.