Şimdi Ara

160 GB HDD WD Performans Berbat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

anakart asrock P4V88+ chipsetim VIA PT880 sata 1 destekliyor jumper ayarıyla kullanıyorum zaten jumper ayarına yapmazsam görmüyor bile neyse bu hard diski alalı 1 hafta oldu daha yeni takabildim ama gördüğünüz gibi hızı berbat , sata 1 olarak kullansam bile böyle bir performans olmaz.sizlere bunun nedenini soruyorum.dosya sistemim ntfs , xp kullanıyorum.ayrıca ilk kez sata kullanıyorum eskiden ide kullanıyordum ve onun aktarımı 25-27 mb/sn önbellek 2 mb harbiden canım çok sıkkın bu konuda yardım ederseniz sevinirim napiyim geri mi yollayayim?

yardım edeceklere şimdiden teşekkür ederim.

• USB diskler bile daha hızlı. Ne öyle 2.5 mb falan.
    Tamam Western lerin hızı diğerlerine göre biraz düşük, ama bu kadar da fark etmezki. Bence senin anakartla ilgili bi uyumsuzluk falan var.
    VIA nın en son sürücülerini falan yükledinmi ? Varsa biosunuda güncelle. Bide işlemci kullanımı % 100 vurmuş. ondada bi gariplik var.
  • hdd pio modunda çalışmaya zorlanmış.

Bunun çeşitli sebepleri olabilir udmaya uyarlamak için şöyle bir çözüm var.Bu yama dma kanallarını resetliyor.

http://www.rapidsafe.net/rc-cDM2kzNwETM/reset_dma.zip

Bilgisayarı yeniden başlat bi dene bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyae -- 15 Ocak 2008; 10:32:31 >
  • dediğin yamayı kullandım herhangi bir değişiklik yok zaten ben raidsiz kullanıyorum non-raid yaptım biostan sonra yükledim haliyle tek disk olunca ve şimdi via sata sürücüsüde yüklenmiyor , birde bios update yapmaya tırsıyorum bios göçer diye yapıyim mi sizce?
  • via nın sitesinden driver yükledim update ettim şimdi sorunsuz çalışıyor ortalama aktarım hızı 60mb/sn cpu usage %5 , ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.