Şimdi Ara

1600 Mhz Cl9 Ram, CPU-z'de görünen, BIOS RAM yapılandırması ve RAM ihtiyacı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2x4 GB Kingston HyperX 1600mhz cl9 dual RAM'lere sahibim. Yakın zamanda bir kaç oyunda RAM'den kaynaklı sorunlar yaşadığımı farkettim, bir oyunun bellek yetersizliği üzerine kapanmasıyla oluşan bu kıllanma sürecinde görev yöneticisinde bazı oyunların belleğimi ciddi anlamda zorladığını fark ettim. Ve bir 2x4 aynı RAM'lerden alıp takviye yaparak 4x4 yani 16GB'a çıkarma kararını aldım. Bu kararım ne kadar doğrudur etkileri olur mu gibi yorumlarınızı da yaparsanız sevinirim, fakat asıl konu o değil.

Bu sırada şu anda kullanmakta olduğum RAM'lerimin durumuna bakma gereksinimi duydum ve CPU-Z indirdim. Buradan belleğime bakınırken CL9 olan RAM'lerimin CL11 olarak çalıştığını farkettim ve BIOS'tan XMP ayarını aktifleştirip CL9'a ayarladım (en azından ayarladığımı düşünüyorum) MSI Z87 G43 anakartına sahibim işlemci detaylarımı da son resimde paylaştım, RAM'lerin şu an itibari ile CPU-Z üzerinden görünümleri de yine aşağıda olduğu gibi. BIOS'ta 9-9-9-27 olarak gözüküyor, 9-9-9-24 olması gerekmez miydi? CPU-Z görünümünde bir yanlışlık sezdiniz mi siz de benim gibi? JEDEC ve XMP değerlerinde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Öğrenmeye her zaman olduğu gibi açığım, bu JEDEC denilen şey nedir, altındaki değerler neleri gösterir, XMP nedir?

Aydınlatılmayı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbat88 -- 21 Ocak 2015; 19:41:34 >

• Peki yalnızca görünen CL değerlerinin doğru olup olmadığını sorsam? BIOS'da görünene göre halen CL11 ile çalışmakta Ramlerim.
  • upupupupup
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.