Aniden yüksüz halde ısınmaya başlayan işlemci
Arkadaşlar selamlar,
epeyce uzun bir süredir (6 seneden fazla) i5 4570 3.6ghz işlemcimle birlikte Seidon 120v sıvı soputma kullanıyorum sorunsuz bir şekilde. Yüklü durumda maks 60 dereceleri boşta maks 40ları görüyordum ta ki bugün aniden yüksüz halde işlemcimin asırı ısındığını farketmeme kadar.
İşlemcimin ve ekran kartımın ısılarını ara ara takip ederim, ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Görev yöneticisinde ve CPUID de %0-5 arası CPU utilization görünürken 90 dereceleri görünce şok oldum. Bilgisayarı kapatıp BIOSda kontrol ettiğimde de yine aynı görüntü. İşlemci ısım 90ların üzerinde.
Aklıma mantıklı hiç bir açıklama gelmedi, soğutmayı çıkarıp temizleyip macun yenileyip geri taktım hiçbir fark olmadı. Herhangi bir mining veya virüs olma ihtimali aklıma gelse de işlemci kullanımım beredeyse yok iken ve hatta BIOS’da da bu problemin devam ettiği görülürken o ihtimalden de uzaklaştım. Benzer problem yaşayan veya sorun hakkında fikir sahibi olan kimse var mı? Yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Orjinal olmayan PS4 kolları
Arkadaşlar piyasada çok yaygınlaştı malum doların durumu ile birlikte orjinalinden çok taklit ürünleri doldu piyasada. PS4 kolu almak istiyordum epey zamandır, FIFA, Rocket League, NBA2k gibi oyunları oynamam için.
Sorum bu taklit, genelde v2 olan kolların PC’de kablolu ve kablosuz kullanımında yazılımsal bir sıkıntı olup olmadığı. Kullanan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim, bu tip bi kol almak istiyorum, bağlantıda normal bir XBox controllerı olarak tanıtıp rahatça kullanabiliyor muyuz?
Ufak bi sorum da piyasada orjinal PS3 kolu bulup bulamayacağım, eğer orjinal ps3 kolu bulursam 200tl altına düşünmeden onu alırım. Şu anda ki PS3 kolum 8 yıl sapasağlam kullanmamın sonunda hakkın rahmetine kavuşmuş vaziyette.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Corrupted HDD - Uydu alıcısı Harici Diskimi Bozdu!
Logitech g103 klavye başlat tuşu sorunu
|
Zotac GTX 960 4GB GPU Isınma Problemi
|
GTX960 Isınma Problemi
|
PC İçin Fiyat Performans Hoparlör
|
Mikrofon problemi?
|
|
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 105
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 7.514 (Bu ay: 128)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware