Şimdi Ara

Mikrofon problemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun bir süredir (bilgisayarı ve kulaklığı aldığımdan beri) mikrofonumun cızırtı problemini yaşıyorum va uğraşmak için çabalıyorum. Mikrofonum sürekli belli bir oranda cızırtı yapıyor ben hareket edince TS veya Skype'da milleti rahatsız edecek düzeyde artıyor. Fakat bu artma şarj aletine veya telefona dokununca tavan yapıyor, kulak sağır edecek cinsten uçuk bir cızırtı yapıyor, elimi çektiğim anda eski seviyesine geri dönüyor. Ama hiç bir zaman cızırtı tam olarak gitmiyor derken şunu farkettim, bilgisayar kasası gibi bir yüzeye elimin ucuyla dahi olsa dokunur iken cızırtı tamamiyle %0'a iniyor. Normalde karşıdakinin zor anladığı mikrofonum birden profesyonel seviyede müthiş bir kalite ile sesi iletir oluyor, tabi elimi çektiğim anda cızırtı yine geliyor ses kalitem de azalıyor.

HyperX Cloud kulaklık ve onun mikrofonunu kullanıyorum. Sorunu farklı ses sürücüleri deneyerek çözmeye çalışmış olsam da tam anlamıyla kaliteli veya doğru yazılımı bulamadığımdan mı olsa gerek bilemiyorum bu sorunu yine de tam olarak çözemedim. Fakat bazı sürücülerde cızırtı çok üst düzeylere çıkarken bazılarında biraz daha kalite artıyor, bende onları kullanarak idare ediyorum. Fakat sorunum yazılımsal mı donanımsal mı bundan da emin değilim ve yardımlarınızı bekliyorum.

• yazdıklarından anladığım bilgisayarın bağlı olduğu prizde topraklama hattı yok. bu yüzden parazit oluşuyor.
    sen kasaya dokununca kasa senin üzerinden fazla elektriği toprağa gönderiyor. sen topraklama görevi görüyorsun.
    ve parazit oluşmuyor.

kasa ile duvar arasına metal bi tel bağla bakalım parazit devam edecekmi?
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen dediğiniz gibi bir sorun mevcut, dediğinizi denedim olmadı, hatta direkt olarak kasayı duvara yasladım bu bile çözüm olmadı. Yalnızca çıplak elle bilgisayar kasasına veya elektrikli sobanın üstüne dokununca bu parazit gidiyor. Elimde masanın altında bir de eski kasa var mesela ona dokunduğum vakit parazit yine devam ediyor. Yani tam olarak ne yarz bir yapıya dokununca parazitin gittiğini çözemedim, fakat durum şimdilik belirttiğim gibi.

Bu arada eklemek gerekirse bu sorun bir haftalığına bilmediğim bir sebepten ötürü çözülmüştü ve sonradan yine bilmediğim bi sebeple kendini gösterdi, bu aralıkta ne oldu bilmiyorum.
  • Belirtmeyi de unutmuşum şunu da ekleyeyim;

Bilgisayarın kasasına veya onun gibi metal bir yere dokunurken aynı zamanda kulaklık kafamda takılı değilse parazit yine azalmıyor. Yani hem kulaklığa direkt olarak hemde bilgisayar kasası gibi bir zemine çıplak elle temasım olduğunda parazit yok oluyor.
  • Aynı sorun bende de var mikrofondan tiz bir ses geliyor dokununca kasaya gidiyor topraklama bunun çözümü illa baska çözümü de vardır cozerseniz cevaplayin merak ediyorum bende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı problemi yaşayan başkalarının da olduğunu bilmek sevindirdi, internette yaptığım araştırmalarda bek benzerine rastlayamamıştım çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berbat88

Aynı problemi yaşayan başkalarının da olduğunu bilmek sevindirdi, internette yaptığım araştırmalarda bek benzerine rastlayamamıştım çünkü.

arkadaşlar bilgisayarı bağladığınız duvar prizinin bi resmini koyun.
    yardımcı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kulaklık düşük ses problemi
    13 yıl önce açıldı
    Dahili hoparlör sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kapağı çıkardığımdaki görüntü fotoğraftaki gibi, buradaki vidaları da sökmem gerekir miydi? Elektrik konusunda pek bilgili olmadığım için soruyorum.

Mikrofon problemi?
  • vidaları sökmene gerek yok.
    prizinde topraklama var. ama çalışıyormu bilemem tabi.

kullandığın uzatma kablosuda topraklımı?
    kontrol edrmisin?
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    SoundCloud
    2018 - 02 - 07 11 - 46 - 15
    https://soundcloud.com/berat-k-k-2/2018-02-07-11-46-15a

Hocam o sinir bozucu ses bu. başta ve sonda net belli oluyor, o aralıkta elimi kasaya değdirip çekiyorum ara ara aradaki fark net bir şekilde belli oluyor.

Uzatma kablom muhtemelen topraklamalı, keza bilgisayarı prize direkt olarak takarak da denedim arada bir fark olmuyor. Ayrıca modemin adaptör kablosunun aynı prize takılı olmasının bu parazit olayını daha da azdırdığını farkettim. Onun dışında şarj aleti hariç herhangi bir kabloya yapılan temas etki etmiyor.

Bir de hiç anlam veremediğim şey bu olayın akşam vakitleri çok daha kötü raddelere ulaşması. Akşam saat 7-8'den daha geç saatlere kadar bu ses çok daha ağır bir şekilde geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbat88 -- 7 Şubat 2018; 12:21:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berbat88

SoundCloud
    2018 - 02 - 07 11 - 46 - 15
    https://soundcloud.com/berat-k-k-2/2018-02-07-11-46-15a

Hocam o sinir bozucu ses bu. başta ve sonda net belli oluyor, o aralıkta elimi kasaya değdirip çekiyorum ara ara aradaki fark net bir şekilde belli oluyor.

Uzatma kablom muhtemelen topraklamalı, keza bilgisayarı prize direkt olarak takarak da denedim arada bir fark olmuyor. Ayrıca modemin adaptör kablosunun aynı prize takılı olmasının bu parazit olayını daha da azdırdığını farkettim. Onun dışında şarj aleti hariç herhangi bir kabloya yapılan temas etki etmiyor.

Bir de hiç anlam veremediğim şey bu olayın akşam vakitleri çok daha kötü raddelere ulaşması. Akşam saat 7-8'den daha geç saatlere kadar bu ses çok daha ağır bir şekilde geliyor.

2.4 ghz radyo frekansınanmı etkileniyor aceba.
    kulaklığında kablosuz özelliği varmı?

• Hayır kulaklığım tamamen kablolu, IPhone kulaklığını da takarak denedim normalde tamamne düzgün çalışan kulaklıkta dahi aynı sorun yaşandı.
  • Yardımlarınızı bekliyorum.
  • berbat88 B kullanıcısına yanıt
    hocam sorunu çözebildiniz mi?
  • Evet arkadaşlar çözdüm 5 dk mı aldı mic ne kullanırsam kullanıyım hep cızırtı yapıyor arkada hep parazit oluşuyordu, kasaya elimi değdirdiğim an cızırtı duruyor ve bende bunu sizin yorumlarınızla denedim hiç biri başarılı olmadı kablo alıp pc ye ordan kalorifere değdirdim ordan duvara denedim olmadı.Çözüm şu kullanmadıgım bi hapörlörü (20 tl) girişini kasanın arkasında ki jake taktım bu fark etmez giriş takın gitsin sonra hapörlörün ses çıkışı olan yeri kopartıp kablosunu iyice açıp modeminizin alt yapıya giden yerine kabloları bağlıyoruz o kalın beyaz kabloya gri metal kısma bantlıyorsunu bu işlem kasanızın topraklamasını sağlıyor işlem bu kadar basit arkada ki o görüştü sürekli oluşan horultu cızırtı gidiyor tabi bu cızırtı tam geçmez ise voicebanana programı yükleyip ayarlarından sesin vurgusunu kısabilirsiniz.Bende şuan 0 cızırtı var herkes çok şikayet ediyordu arkadaşlarım şuan sesim gayet güzel sizlerle paylaşmak istedim.Dikkat bu işlemi yaparken kulaklık kulağınızda olsun.Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ronark26

Evet arkadaşlar çözdüm 5 dk mı aldı mic ne kullanırsam kullanıyım hep cızırtı yapıyor arkada hep parazit oluşuyordu, kasaya elimi değdirdiğim an cızırtı duruyor ve bende bunu sizin yorumlarınızla denedim hiç biri başarılı olmadı kablo alıp pc ye ordan kalorifere değdirdim ordan duvara denedim olmadı.Çözüm şu kullanmadıgım bi hapörlörü (20 tl) girişini kasanın arkasında ki jake taktım bu fark etmez giriş takın gitsin sonra hapörlörün ses çıkışı olan yeri kopartıp kablosunu iyice açıp modeminizin alt yapıya giden yerine kabloları bağlıyoruz o kalın beyaz kabloya gri metal kısma bantlıyorsunu bu işlem kasanızın topraklamasını sağlıyor işlem bu kadar basit arkada ki o görüştü sürekli oluşan horultu cızırtı gidiyor tabi bu cızırtı tam geçmez ise voicebanana programı yükleyip ayarlarından sesin vurgusunu kısabilirsiniz.Bende şuan 0 cızırtı var herkes çok şikayet ediyordu arkadaşlarım şuan sesim gayet güzel sizlerle paylaşmak istedim.Dikkat bu işlemi yaparken kulaklık kulağınızda olsun.Teşekkürler.
    Modemin alt yapıya giden kısmı nedir hocam?

• V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Merhaba (modemin alt yapıya giden kısmı derken)Beyaz kalın RF kablosundan bahsediyorum, apartmanın bağlantısından gelen kablo kendisi. Umarım anlatmışımdır.
  • şimdi bende Bm 800 seti alıp iade etmiştim olay şu 30 dk sonra seste cızırtılar ani ses patlamları oluyordu neyse iade ettim, aynı mikrofon setinden birdaha aldım üç gün gündür sorun yoktu bugün pc çok uzun süre açık kaldı ve tekrardan seste cızırtılar ani patlamalar oldu anakarta gelen ses kablosunu çıkarıp tekrar taktım cızırtı gitti.

ya kablo kalitesiyle alakalı bir durum, yada bir şekilde statik elektirik birikimi oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.