Şimdi Ara

Corrupted HDD - Uydu alıcısı Harici Diskimi Bozdu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İçinde bulunduğumuz sıkıcı günler malum, ben de bu sıkıcılıkta bari televizyonda uydu alıcısını da kullanarak harici disk aracılığıyla bir kaç film izleyeyim dedim. Uydu alıcısının USB portunu kullanarak 2-3 gece normal bir şekilde harici diskimden film izledim. Geçtiğimiz gün diskin içerisindeki dosyalara erişim sağlayamadığımı ve bazı dosyaların içinin boş olduğunu gördükten sonra harici diskimin usb kablosunu uydu alıcısından çıkarıp geri taktım. Ve bu sefer uydu alıcısı harici diskimi tamamen görmemeye başladı. Ardından geri dönüp bilgisayarda denediğimde 'G:\ is not accessible. The file or directory is corrupted and unreadable.' hatasıyla karşı karşıya kaldım ve şok oldum.

2TB büyüklüğündeki yaklaşık 7-8 yıldır kullandığım Toshiba marka harici diskim bugüne kadar en ufak bir sorun dahi göstermemişti. İçerisinde okul dosyaları, ders notları, önemli eğitim videoları, farklı program ve oyun yedeklemeleri, hatıra fotoğraflar gibi bir çok şey bulunuyor ve bunları bir şekilde kurtarmam gerekiyor.

Öncelikle bir uydu alıcısı nasıl Hard Diskimi başlarda düzgün çalıştırdıktan sonra bu şekilde bozdu? Uydu alıcısı çalışır haldeyken diskin bağlantısını direkt çekmiş olmam (PCde her zaman yaptığım gibi) bir sorun yaratmış olabilir mi? Bir şekilde içerisindeki verileri nasıl kurtarabilirim? Belki çok iyimser olur fakat, yeniden çalışır hale getirebilmem mümkün müdür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbat88 -- 29 Mart 2020; 17:34:46 >

• Live Windows sürümlerinden biriyle yedeklerinizi almaya çalışın daha sonra Los level format atın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

Live Windows sürümlerinden biriyle yedeklerinizi almaya çalışın daha sonra Los level format atın
    chkdsk gibi birç ok şey denedim en sonunda corrupted hatası yerine yalnızca not accessible hatası almaya başladım, windowsdan yetkileri full control yapmama rağmen çözemedim heralde artık bir 3. parti program kullanıp yedeklemeleri yapıp format atmam gerekecek dediğiniz gibi. RecoverIt programında verilere ulaşabiliyorum sorunsuzca hatta silinmiş gereksiz verilere dahi ulaşabiliyorum (ulaşmak istemesem de) fakat 60 dolar istiyor. Bana ücretsiz bir uygulama lazım. Silinmiş olmayan hali hazırda bir şekilde ulaşılabilir dosyalarımı yedeklemek istiyorum. Hatta şu anki durumda disk bu haliyle bile tamir edilebilirmiş gibi geliyor bana. 'Live Windows' dediğiniz tam olarak nedir? Aradım fakat bulamadım.

Edit: Windows disk managament üzerinden diskin güvenlik ayarlarına 'Authenticated User' isminde yeni bir izin ekleyip, 'Full Control' ile tüm yetkileri vererek sorunu çözdüm. Diskim normal bir şekilde çalışıyor herhangi bir yedeklemeye ihtiyaç duymadan. Benzer sorunu yaşayanların chkdsk yaptıktan sonra denemesini öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbat88 -- 29 Mart 2020; 19:22:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.