|
External HDD yi görmüyor
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
bilgisayarım/yönet/depolama/disk yönetimi ne gir hdd nin dosya sistemi raw mı olmuş bir bak. -
birde şimdi yönet den bakınca fark ettim ki dosya sistemi RAW görünüyor bu nasıl bir dosya sistemidir anlamadım? -
forumdada olacak ama hdd raw olarak arat verileri kurtarabilirsin, bir ihtimalde hdd yi düzeltebilirsin kolay gelsin. -
ewet raw olmus aynı anda yazdık sanırım.... ne yapmam gerekir bilginiz varmı? -
şu an mft dosyasını toparlayabilirsek sanırım sorunum çözülecek zira diskinternal partition recovery programı ile hdd i açtım bazı dosyalarım silinmiş zararı yok arşiv hala sağlam ama sadece kopyalamama ve dosya cıkarmama izin veriyor altta ise bir not var file MFT is damaged .... bu mft dosyasını toplarsam sorunum çözülecek gibi bakalım ancak bunu tamir eden birşey bulamıyorum varmı bilen böyle bir program.... -
şu an recovery fix programını çalıştırdım %5 oldu 2tb hdd oldugundan dolayı biraz uzun sürecek ama hızlı bi program gibi duruyor...olmadı testdisk 6.14 ü deneyeceğim
ihtiyacı olanlar için işime yarayan programlar şöyle oldu bilgi kirliliğinden arınsın diye ihtiyacı olanlar için yazıyorum:
Diskinternals Partition Recovery 4.2 (bu program sayesinde hic acılmayan hdd in içerisine tekrar bakabilir ve dosya cıkarabilir duruma geldim -ancak sadece programın içerisinden yapıyordum bunu ki farkettiğim birsey cok daha onceden sildiğim bircok dosyayı da orada tekrar görebildim hatta tekrar cıkarıp kurtarabildim buradan da anlasıldıgı uzere silinmiş dosyaları kurtarmakta da yararlı bir program- sağ altta ise asıl sorunum mft dosyasının damaged durumda oldugu yazıyordu)
Recovery Disk For Windows 11.01 : Şu an deniyorum bakalım hızlı bir sekilde tarama yapıyor mft dosyasını düzeltebilirse ne ala (Hiçbir işime yaramadı zaman kaybettim sadece)
Testdisk 6.14 :bu programı da baya övüyorlar nette recovery disk for windows işe yaramazsa bunu deneyeceğim denersem yorumumu yazarım ancak dos üzerinden çalışıyor sanırım....(dos üzerinden çalıştığı için sanırım birsey anlamadım )
Bu arada benim gibi acemi arkadaşlara tavsiye yanlışlıkla vs. çalısan normal diskiniz üzerinde bu programlarla işlem yapmayın zira farklı sitelerde bu sekilde çalısan işletim sistemini bozan birçok kişi yazmış aman dikkat!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lycn -- 12 Kasım 2013; 15:15:57 >
-
Arkadaşlar MFT is Damaged yazısı cıktı Diskinternals Partition Recovery 4.2 isimli programda bu MFT dosyasını tamir edemezmiyiz?? yokmu bi bilgisi olan bu dosya hakkında... -
up?? yokmu bilen arkadaşlar ilk benim mi başıma geliyor bu -
UP!! GÜNCEL... -
Ne yaptın kardeş?
Ben de aynı durumla uğraşıyorum şimdi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lycn
Arkadaşlar MFT is Damaged yazısı cıktı Diskinternals Partition Recovery 4.2 isimli programda bu MFT dosyasını tamir edemezmiyiz?? yokmu bi bilgisi olan bu dosya hakkında...MFT : ?
Ana dosya tablosu (MFT), NTFS birimindeki her dosya ve dizinin bilgilerini depolayan bir veritabanıdır. Bilgiler dosya adı, konumu, boyutu ve dosya oluşturma tarihine göre değişir. Kısacası, MFT bir dizin görevi görür ve dosya sistemindeki dosyaların tüm bilgilerini kaydeder. Örneğin, bir bölümde veya birimde bir dosya oluşturduğunuzda, Ana dosya tablosu anında güncellenir ve boyutu da orantılı olarak artar. Benzer şekilde, dosyanın bulunduğu bir dosya alanını sildiğinizde yeniden kullanım için işaretlenir.
MFT yi ve MFT ye giden yolu onarmadan Disk yönetimi ve Recovey yazılımları ile dosyalarınıza ulaşsanız bile içeriklerinin bozuk olduğunu görürsünüz.
Kısaca seçtiğiniz yol yanlış
Siz şu anki yol ile çözüme ulaşamzsınız. MFT yi onarma adımları izlemelisiniz. Bu adımları uygulamanız da başarılı olacağınız anlamına gelmemektedir. Ama en azından yol doğrudur.
-
RAW disk (sürücü) biçimlendirmeden veya verileri kaybetmeden nasıl düzeltilir
RAW disk, ne FAT12/FAT16/FAT32 ne de NTFS/NTFS5 dosya sistemi ile biçimlendirilmemiş bir hard disk bölümüdür. RAW disk, virüs bulaşması, biçimlendirme hatası, işletim sistemini yanlışlıkla kapatma, elektrik kesintileri vb. gibi birkaç nedenden olabilir. RAW diske eriştiğinizde, “Sürücüdeki disk biçimlendirilmemiş. Şimdi biçimlendirmek ister misiniz?” gibi hata mesajı alırsınız. Bu durumda, “Hayır’a tıklarsak, diske erişilemez. Aksine, “Evet”e tıklarsak, bu diskte sakladığımız dosyaların tümünü kaybederiz.
Öyleyse raw diski, biçimlendirmeden veya verileri kaybetmeden nasıl düzeltebilirsiniz? Önerilen çözümümüz:
- İlk olarak, Windows’un sorusunu önemsemeyin. RAW DİSKİ BİÇİMLENDİRMEYİN.
- İkinci olarak, RAW diskteki tüm önemli verileri almak için EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazını indirip yükleyin.
- Son olarak da, Tüm ihtiyacınız olan verilerin güvenli bir yerde depoladığından emin olduktan sonra raw diski FAT/NFS olarak biçimlendirin.
EaseUS Data Recovery Wizard, öncelikle RAW diskteki tüm önemli verilerin alınmasına yardımcı olan güçlü bir veri kurtarma programıdır. Sonrasında tereddüt etmeden RAW diski NTFS/FAT veya başka bir dosya sisteminde biçimlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, EaseUS Veri Kurtarma Yazılımı, silinen dosyaları geri getirme, raw diskten dosya kurtarma, biçimlendirilmiş diskten veri kurtarma, kayıp veya silinen diskten dosya geri getirme işlemlerini yapabilir.
EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı ile Raw diskten veri kurtarma
EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı, raw diskten dosya kurtarma işlemi için en iyisidir. Veri kayıpsız RAW’u NTFS yapma/dönüştürme için izlemeniz gereken adımlar aşağıdadır.
1. EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazını PC'nize indirin ve kurun.
2. Kaybolan verileri aramak ve kurtarmak, geri getirmek için veri kurtarma aracını kullanın. Bir depolama birimi veya verilerinizin kaybolduğu belirli bir klasörü seçin ve ardından Tara butonuna tıklayın.
3. Tarama tamamlandığında, tarama sonucu listesinden kurtarılabilir dosya ve klasörleri bulun. Dosyaları seçin ve ardından Kurtar butonuna tıklayın. Kurtarılan verileri kaydetmek için bir konum seçerken ilk sürücüyü kullanmamalısınız.
Benzer içerikler
- no bootable device insert boot disk and press any key
- youtube altyazı türkçe olmuyor
- kulaklığın dışarı ses vermesini engelleme
- 1 uzun 3 kısa bip
- modem çalışmıyor
- bilgisayar wifi görüyor ama bağlanmiyor
- 0xc00007b hatası
- iso dosyası nedir
- gigabyte bios tuşu
- silinen dosyaları geri getirme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X