Ram hızımı bios'tan kontrol ettim, 1066 Mhz gösteriyor. Ayrıca bios'tan XMP özelliğini açınca bilgisayar aniden kapanıyor ve bir daha açılmıyor ta ki bios pilini çıkarıp takana kadar..
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
Güncel
Bios ta overclock gibi bir menü varsa oradan ram zamanlamaları ile oynaman lazım ( FSB değeri ilede bir ayar yapmak gerekebilir )
Arkadaşlar daha detaylı aydınlatabilecek kimse yokmu acaba?
walla onun ole olması normal , aynı sey bendede olmustu ben kendim biostan mauel ayarladım benimkide sole
anakart: gigabyte GA MA 790fxt ud5p Ram: corsair 1600 mhz ddr3 4 gb cl9
normal ddr3lerin tabanı 1066 mhz dir. eger otomatik tanımıyosa sen manuel biostan yapıcan.
Hangi değerleri değiştireyim biostan?
Zaman ayarlarını 9-9-9-24 ve Dram voltajı 1,66V mu yapayım sedece?
quote:
Orijinalden alıntı: schizophrene
Hangi değerleri değiştireyim biostan?
Zaman ayarlarını 9-9-9-24 ve Dram voltajı 1,66V mu yapayım sedece?
Arkadaşım,ramlerin mhz hızı misal 1600 olsun ya da 2000 mhz olsun neyse defaultta 1066 mhz de çalışır yani herhangi bir sorun yok ramlerinde bahsi geçen 1600 mhz olayı ise senin yapacağın overclock ile çıkacabileceğin uç değerdir yada biraz üstü ramine bağlı,şimdi sen işlemcine o/c çektikçe kademe kademe ramlerinin mhz hızı çıkacaktır.Misal vereyim ben de i7 930 işlemci defaultta 2.8 ghz de ve ramler ise 12 gb team xtreem 2000 mhz cl9 ramler var sistem defaultta iken önceden 1066 mhz idi daha önce bahsetmiştim 1066 mhzde çalışır diye, şimdi ide i7 930@4 ghz de ve ramler 1528 de ram çarpanı ise 8x ve zamanlamalar ise 9 9 9 24 1T,forumu biraz araştırırsan yeterli bilgiler bulacaksın eminim.Başarılar.