merhaba arkadaşlar, biliyorum böyle çok topic açan var ama benim durum biraz farklı, 2001 model clio symbol 1.4 RNA aracımı sattım. elimde nakit 16000TL var. yeni çocuğum olduğu için clio artık hacim olarak ve yakıt yönünden yetersiz kalıyordu. 1 haftadır internette araştırıyorum, 2. el piyasası uçmuş gidiyor. aradığım özellikler; az kilometreli, klimalı, bagaj kapasitesi yeterli dizel bir araç.
aslında bana hacim ve yakıt olarak kango yada doblo daha uygun ama onlarında kamyonet sınıfında olup vergilerinin bir miktar yüksek olması, her yıl muayne zorunluluğu, hız limitleri vs, gibi eksileri var. dar gelirli biri olduğum için bütçemi sarsmıycak bir araç arıyorum ama piyasa çok kötü. fiyatı uygun olanlar hep pert kayıtlı yada çok kilometreli arıza çıkarmaya müsait araçlar. station wagon bir araç daha uygun gibi görünüyor ama onlarda bu fiyata bulamıyorum. arama sonuçlarımda çıkan araçlar aşağıdadır; accent admira 1.5 crdi (en uygun görünen bu) dacia logan 1.5 (kaltesinden ve güvenliğinden şüpheliyim) tata marina 1.4 (markadan dolayı bakmıyorum bile)
fiesta, getz, palio gibi araçlar hacim olarak aile için uygun olmadığından onlarada bakmıyorum.
Daraldım kaldım bu durumda. değerli görüş ve önerileriniz nedir? piyasa fiyatları düşer diye bekliyimmi yoksa önericeğiniz bir model varmı?
eski araç bulursunuz station olarak. oda dizel olmaz büyük ihtimalle. lpg li bakın isterseniz.
LPG evet ekonomik ama arabada çocukta olucağı için ve son günlerde haberlewrde izlediğimiz yanan lpg'li araçlar yüzünden bir türlü ısınamıyorum lpg'ye.
sizin ilacınız colt
quote:
Orijinalden alıntı: uyumsuz insan
sizin ilacınız colt
:) arkadaş clio'mu sattım, çocuğum olduğu için küçük geldi diyor, sizde aynı boyutlara sahip colt demişsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: black1450
LPG evet ekonomik ama arabada çocukta olucağı için ve son günlerde haberlewrde izlediğimiz yanan lpg'li araçlar yüzünden bir türlü ısınamıyorum lpg'ye.
lpg değil, ihmal öldürüyor,yakıyor araçları.
gerekli bakımlar,kontroller ve sızdırmazlıktan sonra bir sorun olmaz.
Hocam alacağınız dizel accentin kmsi yüksek olacağından dolayı
2004-2007 civarı LPG'li bir Marea Liberty öneriyorum hiç olmazsa yaşlı bir araç olmaz alacağınız C segmenti geniş ferah bir araba
:) arkadaş clio'mu sattım, çocuğum olduğu için küçük geldi diyor, sizde aynı boyutlara sahip colt demişsiniz.
Hocam coltun içine oturdum mu hiç c segmenti araçlardan daha geniş
Colt kullandım evet gerçekten dışarıdan göründüğü gibi küçük değil iç mekan geniş ama sedan yada station bir araç aile için daha uygun. dizel bulamadığım için sanırım LPG'li araçlarda artık arama kriterlerimin içinde. Marea hoşuma giden bir araç şu türkiyedeki ön yargılar yokmu. insan mahalle baskısından dolayı hoşuna giden aracı alamıyor. hep aynı şeyler. onu alma sakın elinde patlar, arıza çıkarır, ikinci eli ölüdür, parçası bulunmaz vs,
Mazda 626 veya Honda Accord tavsiye ederim.
quote:
Colt kullandım evet gerçekten dışarıdan göründüğü gibi küçük değil iç mekan geniş ama sedan yada station bir araç aile için daha uygun. dizel bulamadığım için sanırım LPG'li araçlarda artık arama kriterlerimin içinde. Marea hoşuma giden bir araç şu türkiyedeki ön yargılar yokmu. insan mahalle baskısından dolayı hoşuna giden aracı alamıyor. hep aynı şeyler. onu alma sakın elinde patlar, arıza çıkarır, ikinci eli ölüdür, parçası bulunmaz vs,
o fiyata aradığın özellikleri barındıran bir araç yok bence, muhakak birinden ödün vereceksin. hacim veya yakıt. senin için öncelik hangisi ise o yönde araçları incelemelisin.
16 bin tl. cıvarında dizel diyorsan muhakkak b segmenti bir araç olur ki oda hacimsel olarak sizin ihtiyaçlarınızı ne kadar karşılar bilemiyorum,pek b segmenti araç kullanmadığım için bu konuda yorumda yapamayacağım.
16 bin tl. cıvarında hacim diyorsan c segmenti araçlar bulunabilir. 2000-2001 model lpg li bir toledo olabilir , 2000-2002 arası laguna olabilir , daha düşük model wv golf , wv bora gibi araçlar olabilir.
2005 model 6, ay sonrası çıkan 1,3 multijet albea öneririm bagaj hacmi gayet iyidir. içide rahattır.km biraz yuksek olabilir (zaten olmazsa şüphelen)taksi çıkması olmayan bir albea senin işini bence görür aynı sebeplerden dolayı aynı limitler ile albea almıştım sonra elimiz bollaşınca da linea aldım şimdide artık çocuk büyüdü bagaja olan ihtiyaç azaldı focus aldım
quote:
Orijinalden alıntı: lazminator
quote:
o fiyata aradığın özellikleri barındıran bir araç yok bence, muhakak birinden ödün vereceksin. hacim veya yakıt. senin için öncelik hangisi ise o yönde araçları incelemelisin.
16 bin tl. cıvarında dizel diyorsan muhakkak b segmenti bir araç olur ki oda hacimsel olarak sizin ihtiyaçlarınızı ne kadar karşılar bilemiyorum,pek b segmenti araç kullanmadığım için bu konuda yorumda yapamayacağım.
16 bin tl. cıvarında hacim diyorsan c segmenti araçlar bulunabilir. 2000-2001 model lpg li bir toledo olabilir , 2000-2002 arası laguna olabilir , daha düşük model wv golf , wv bora gibi araçlar olabilir.
evet haklısınız. bu fiyata dizel bir araç bulmam çok zor görünüyor bu yüzden LPG'li araçlarada bakmaya başladım. kia cerato/fiat marea favorilerime eklediğim araçlar. hyundai accent admira için çok olumlu şeyler duymadım. mazda konusunda ülkemizde hep bir ön yargı var parçası pahalı 2. eli gştmaz falan diye. mitsubushi carizma içinde aynı şey geçerli. araba almak ne kadar zormuş. model olarak 2003'ten aşağısına bakmıyorum. akmışken birazda yeni olsun diyorum.
logan mcv hem dizel hem yüksek model hem aile aracı tamda bu
mazda 626 . focus sw eski kasasıda olur . sw tutulmadığı için fiyatları uygun gidiyor.
Laguna 1
2-3 bin tl daha çıkın, 18 bin civarı fiat stilo multiwagon alırsınız, model yıl, ekonomi(tüple beraber kullanıldığında), konfor, donanım seviyesi, iç hacim, modern çizgiler artıları..
eksileri yedek parça fiyatı ve dediğiniz gibi mahalle baskısı olur ama bence bunlara takılmayın, alma elinde kalır diyen adam 2 gün sonra gözünün ucuyla bu aracı seyretmeye başlar. Esas eksisi bu bahsettiğim aracı biraz zor bulursun, internette dahi 3-5 tane var. Ama kesinlikle memnun kalınacak araba.
zaten bizim memleketteki 2. eli para edermi endişesi duyan insanlar sayesinde buna takılmayan gerçek kullanıcı kaliteye çok daha ucuza ulaşabiliyor. bence bu iyi birşey. yani hem 2-3 sene binip eskiteceksin hemde satarken karlı satacaksın, olabilir ama ne gerek var? alıp eskittiğin birşey haliyle alınan fiyattan ucuza satılmalı zaten, arabadan kar etme işi galericilere kalmalı diye düşünüyorum :)
mitsubishi carismalar baya büyük, ikiziniz olsa bile yeter size