Şimdi Ara

1600lük rami 1333 görmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün sistem topladım. Sistemim şu şekilde,
    Asus z97-a anakart
    Asus gtx 960 ekran kartı
    Corsair vengeance pro 2x4 ram 1600 mhz
    İntel core i5 4690k işlemci
    Hyper 212 evo soğutucu
    1 tb wd blue hdd
    120 gb samsung ssd

Şimdi sorunum şu. ramlerim 1600 mhz olmasına rğamen biosta 1333 olarak görünüyor. Bunu nasıl çöZebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BIOS'ta "XMP Modu" gibi bir ayar olması lazım. Bunu açarsan bellekler olması gerektiği hızda çalışır.
  • Dostum yazın için teşekkürler.
    Xmp profili seçili. Yani disabled değil etkin. O halde de 1333 mhz verdi. Az önce bilgisayar mavi ekran verdi. Bu yüzden olduğunu düşünüyorum.

• Biosa gir f5 yap kaydet cik eger yine gormezzse autodan cikar elle secmeyi dene oda olmazsa rame az bi voltaj ver sonucu buraya yaz duruma gore degerlendiririz

• xmp kapalı olsun.ram hızını 1600 elle de yapabilirsin.asus ise işlemci ram ayarları aynı sayfadadır bulabilmen lazım DRAM Frequency isminde olabilir.
  • 1600 MHz oc değeri aslinda. Ramlerin standart çalışma hızı 1333. Xmp ile 1600 yapabilirsin ama performansi şaha kaldırmasını bekleme.

• dostum anakartın ram desteği 1600(O.C.)-1333-1066 şeklinde ise 1600 mhz otomatik 1333 te çalışır biostan ram slota OC yapman gerek. benim eski G41M-P33 anakartımda da aynı sorun vardı OC yaptım düzeldi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDr3 667 mhz 4 gb ram sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.