Şimdi Ara

4GB Ram Takılı, 3GB görüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
6.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2x2 GB DDR2 Kingstone Ram takılı, ancak 3GB'sini kullanabiliyorum. Bilgisayarım Özelliklerinde 4 GB Takılı 3 GB Kullanılabilir yazıyor. Hiçbiryerde bunun çözümünü bulamadım

4GB Ram Takılı, 3GB görüyor4GB Ram Takılı, 3GB görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicolas67 -- 21 Ocak 2018; 17:27:59 >

• ekran kartı paylaşımlı mı? 1gb ını ekran kartı için ayırıyordur belki
    bios ayarlarından baktınız mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capacitor -- 28 Ocak 2018; 12:27:12 >
  • Anakart'ın işlemci pinlerinde eğilme olabilir.
  • isletim sisteminiz win7 ise 3 gorur genelde...
  • SCORPION07 kullanıcısına yanıt
    Win7 daha büyük bellekleri de görür
  • Merhaba, işletim sisteminiz 32 bit olarak kurulmuş. 32 bit windows 3gb ve üstünü görmüyor hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cleartdragon kullanıcısına yanıt
    vatandaşın sistemi 64 bit görmeden niye yazıyorsun.

ayrıca sistemin 4 görüyo fakat kullanılabilir 3 yazıyor bunun biostan bir ayarı vardır muhtemelen onuda bilen biri yardımcı olur herhalde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1) Başlat'a girip, arama çubuğuna "msconfig.exe" yazınız. Ardından enter tuşuna basarak "Sistem Yapılandırması" penceresini açınız.
    2) Açılan pencerede, "Önyükleme" sekmesine tıklayınız. Alt kısımda sistemde kurulu olan işletim sistemleri görünecektir. Kullandığınız halihazırda seçili olacaktır.
    3) "Gelişmiş Seçenekler..." butonuna tıkladığınızda karşınıza "Gelişmiş ÖNYÜKLEME Seçenekleri" isimli bir pencere çıkar. Buradan, "Bellek Üst Sınırı" yanındaki onay kutusunun işaretini kaldırınız. Halihazırda işaretli değilse, işaretleyerek mümkün olan en yüksek değeri ayarlayınız. Pencereyi, "Tamam" butonuna tıklayarak kapatınız.
    4) "Sistem Yapılandırması" penceresini "Tamam" butonuna tıklayarak kapatınız. Ardından açılan pencereyi "Yeniden başlat" butonuna tıklayarak bilgisayarın kapanıp açılmasını bekleyiniz.

Bunların haricinde, bilgisayarınızın anakartının BIOS sürümünün, ekran kartınızın sürücülerinin güncel olduğundan emin olunuz.

Hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2boas -- 10 Şubat 2018; 17:52:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kajmerian

vatandaşın sistemi 64 bit görmeden niye yazıyorsun.

ayrıca sistemin 4 görüyo fakat kullanılabilir 3 yazıyor bunun biostan bir ayarı vardır muhtemelen onuda bilen biri yardımcı olur herhalde.

Hocam opera mobilden giriyorum resimler yüklenmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de vardı... Sorunu Çözdüm...

Çeşitli Forumlarla bununla alakalı konular gördüm... Bellek Üst sınırı gibi. Fakat bununla alakalı degil. Kimileri sistemin 32bit oldugunu 4 gb ramin sistemde gözükmeyeceği gibi ..Fakat sistemde 64 bit kullanıyordum..

Sorun BİOS la alakalı... Advanced Bölümününden '' Allocte IRQ to PCI VGA Enabled '' olarak gözükyordu...'' Disable '' yaptıktan sonra sorunum çözüldü..

Onbord kullanmama rağmen sistem Harici Ekran kartıma Aktarıyordu Ram ın Belirli Bölümünü Sanırım... Yanlış da olabilir..

Neyse bu şekide Çözüldü...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.