Şimdi Ara

1600mhz ram 800mhz çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sistemim imzamdaki gibi ama ramin 800mhz çalıştığını farkettim cpu sıcaklığını gösteren programlarda ama ram neden 800mhz çalışıyor bios dan baktığımda 1.5v auto görüyorum yardımcı olabilecek varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dual çalıştığı için 800 göruyorsun ama 1600 de çalışıyor herşey normal.

Edit:Şimdi farkettim tek modul ram mi kullanıyosun yoksa çift mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih211 -- 26 Aralık 2014; 21:10:31 >
  • Tek modül kullanıyorum

• fiky F kullanıcısına yanıt
    Biosta voltaj seçeneklerine baktın mı 1.65v seçeneğini denedin mi ?
  • biosta auto 1.5v du ellemedim hiç

memory sekmesinin yani 800mhz görduğun yerin ekran göruntusunu buraya atma şansın var mı ?
  • bunu çektim şimdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiky

bunu çektim şimdi

Fatih arkadasin soyledigi gibi dual calistigi icin 800 goruyorsunuz. Bir sıkıntı gözükmüyor.

• Sıkıntı yok
    Herkeste aynı
    Nedeni şuan aklımda değil ama herkeste öle gözüküyor

• tek modül ram ama

Buyuk ihtimal voltaj vererek duzelecek ama bir de memory sekmesinden göruntu koyabilirmisin.Tek modul olduğu için emin olamadım.Amd'de xmp olmadığı için elle voltaj girmen gerekecek sanırım
    Fark etmez gördüğün rakamın 2 katı hızda çalışıyor. Normal bir değer o. İstersen Bios tan 2000mhz ye çek orada 1000mhz gözükecektir.

• Fatih211 kullanıcısına yanıt
    Stok voltaj 1.5v miş. Voltaj arttırarak nasıl duzelecek anlamadım hocam?

• Bu bilgi bana ait degildir.

Bilginin Sahibi: @DigitalWorld
    Alinti Yaptigim Kisi: @_Dominic_Toretto_

Bilgi amacli paylasiyorum tam da bu sekilde. Ben de yazardim ama mobildeyim alintilamak daha kolay oldu

O hız 2 ile çarpılır. Çünki darbe başına çift tetik olur ramlerde. En basit şekilde anlatırsak. Sen bir tekerleğe bir tane çıkıntı yaparsın. tekerleği çevirirken her turda bir defa o çıkıntı br butona denk gelir. O buton da ışığı yakar.

Yani sen tekerleği bir kez çeviriyorsun ve her çevirişinde ışık bir ere yanıyor.

Peki tekerlekteki çıkıntı ayısını iki yaparsak ne olur. Olacak olan basit. Sen tekerleği gene 1 defa ( 667MHz dersek ) çevirirsin ama ışık 2 defa ( 1333MHz ) yanar.

Şimdi bellek tarama tekniklerine falan girmek istemiyorum. Çok Filim Hareketler bunlarda kız bir laf dedi o misal. Ya şimdi 5 yıl okumuşuz şimdi burada olayı 2 dakikada anlatsak hocalara ayıp olmaz mı falan diye. Öyle bir laf.

Ama basitçesi. Sen anakattan belleğe bir tetik sinyali gönderiyorsun. Normalde bu çalış emridir. Yani belleğe çalış diyorsun. Sonra adamlar düşünmüş demiş. Ya biz belleğe sinyal verince iş yapıyor. Sonra sinyali kes bir daha sinyal ver bir sürü vakit kaybı. Sinyali kestiğimizde de iş yapsa nasıl olur demişler. Anlaşılan kafalarına yatmış ki yapmışlar. Yani 667 defa çalış emri verilir ama bellek 1333 defa çalışır.

20:6 oranını bios tan değiştirebilirsi ama eşitlersen işte o zaman ramlerin 1333 de çalışmaz.

İşlemcin AMD. Yani bir nevi FSB 200MHz demektir. Bu bizim temel frekansımızdır. İşlemci ve anakarttaki devreler frekansı katlarlar. Basitçe Çarpan var diyelim ki bios ta da öyle geçer.

Mesela CPU çarpanı ile 3,2GHz gibi işlemci frekansın elde edilir. Bu hızdaki bir işlemcinin çarpanı 16 dır.

Ram de de bu vardır. Kimi anakartlar direkt olarak misli hesabı verirken. Misal 200 den 667 yi üretmek için 3,33X çarpan var diyebiliriz. Ya da senin durumundaki gibi bir oran verirler. Misal 16:10 ekran formatı vardır, geniş ekrandır. Bu ne demek. Yan yana her 16 piksele karşı dikey 10 piksel var demektir.

20 ye 6. 6 kök frekansı 20 ise bellek frekansını oranlar. Yani bellek frekansı 6 ya 20 ise. 200 e de X olur diyip içler dışlar çarpımı yaparsak sonucun 667 olduğunu görürüz.

Ya da daha basidi. 20:6 bu ne demek. 20 yi 6 ya bölün bakın ne çıkacak. Ana 3,33 la.

Eğer sen bellek Ratiosunu 1:1 e alırsan ram ve kök frekans eş zamanlı olur. O zaman da ramlerin 400MHz de çalışır.

• Adı ustunde stok ellenmemiş halde 1.5.Zaten normali o.1.65 vermek demek zaten xmp etkinleştirmek gibi bişey birebir aynı şey olmasada.Gezinirken şuna denk geldim.http://www.kingston.com/tr/hyperx/faqs?cat=HyperX-Mkt-FAQ

Hep sorulan şey benimde aklıma ilk dual çalıştığından görememesi geldi ama tek modul oldugu için emin olamadım.Tek modulde de aynı şey mi açıkcası bilemiyorum.Şimdi adama voltaj ver de diyemiyorum yapamaz falan slotları yada rami yakar başıma iş almak istemiyorum.Memory sekmesinden bir göruntu atsın da ona da bakalım.
  • Fatih211 kullanıcısına yanıt
    Ustteki yazıya göre Dual veya tek farketmiyormus. Rahatladım :))

• Cpu z 1600 u 800 gosterir. Biostan yada baska programdan bak

• quote:

Orijinalden alıntı: fiky

Merhaba arkadaşlar sistemim imzamdaki gibi ama ramin 800mhz çalıştığını farkettim cpu sıcaklığını gösteren programlarda ama ram neden 800mhz çalışıyor bios dan baktığımda 1.5v auto görüyorum yardımcı olabilecek varmı?

kardeşim herşey normal ddr ram sahibi olduğun için öyle ddr= Double Data Rate yani çift veri oranlı ram gibi birşey çıkıyor karşımıza ddr ramlerde hızı hep 2 ile çarpıyorsun
  • resimler için kusura bakmayın telefonla çekmek zorunda kaldım bunları biosdan teşşekkür ederim yardımlarınız için
     1600mhz ram 800mhz çalışıyor 1600mhz ram 800mhz çalışıyor

• Evet öyle sanırım .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.