Şimdi Ara

16100 TL tutarındaki sistem yorumlarınıza göre alınacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
3.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben x99 olarak topladim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir arkadaşımız daha parayı yazık ettiğini görmüş olduk
  • Yahu niye ısrarla 7700K toplamasına karşı çıkıyorsunuz? bırakın 16 bin TL yi çöpe atsın zaten bu devirde 16 bin TL bütçeyle bilgisayar toplayan adamın para konusunda pek sıkıntısı yoktur. Parayı zor kazanan adam ince eler sık dokur adam ısrarla ben 16 bin TL ye seneye güncelleyeceğim bir sistem kurucam diye diretiyorsa bize de hayırlı olsun demek düşer.

Topla topla 7700K 10 numara işlemci hayırlı olsun 10 yıl gideri var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Issızbiradam

bir arkadaşımız daha parayı yazık ettiğini görmüş olduk

Hakikaten ya. Tamam para kendinin bişey demiyoruz ama vallahi yazık..

Yine de hayırlı olsun güle güle kullansın. Ama biraz düşünmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 6 Haziran 2017; 2:5:39 >
  • Hocam yanlış anlamayın en iyileri sizin olsun ama gereksiz para harcamış olursunuz 64GB ram , 2 TB SSD , 6GB HDD ve Güç kaynağı abartı geldi bana ben ücretleri ile topladığınız bilgisayarı tekrar toplarım konudaki arkadaşların tavsiyesine uyarsanız çok güzel daha uygun fiyata bir bilgisayar toparlayabilirsiniz ileriye dönük.
  • 10 yil beni götürsün, cok yanlis bir düsünce, 8 binlik lerden bir tane secilip bazi parcalar icin ileride upgrade yapilmak üzere 8 bin ayirsan cok daha mantikli olur. Almisken en iyi olsun mantigi eskidendi suan bazi seyler degisti. Siz böyle yaparak sadece kazandiginiz parayi üretici firmalara sponsor olmak icin harcayacaksiniz hepsi bu. 16gb ram oyunlarda yeterde artarken 32gb hadi neysede 64gb nedur? 512gb ssd tam ayarindayken, 1tb hadi neysede 2tb nedir? Psu da yanlis secim. Anakart göreceli ama bence yinede cok pahali, kaldi ki z270 falan lga1151 bitti artik, devami gelmez, intel olayin boyutunu degistirmeyi düsünüyor. Ekrankarti olabilir alinabilir ama gtx 1080 indirimdeyken sanki daha mantikli gibi duruyor.
  • böyle bir sistemi ne için toplayacaksın onu merak ettim render almak gibi bir niyetiniz yoksaki yanlış ekran kartı seçmiş olursunuz ne tür bir program 64 gb ram ister merak ettim ayrıca okadar büyük ssd yede anlam veremiyorum sizinki makul bir kullanım değil parayı gömmek için yer olmuş gibi tabi çok özel bir durumunuz yoksa.
  • Bu kadar para sisteme gömme dostum, ben gomdum it gibi pişman oldum. Sana tavsiyem garantılı 2. el temız parcalar al hem daha ucuza daha ıyı sıstem toplamış olursun. Anakarta ve işlemciye fazla para gömme, 64 gb ram de aşırı gereksiz. maximum 32 gb al, 16 bile sonuna kadar yeter ama ıcın rahat olmuyorsa 32 yeter. Oyuncuysan sadece ekran kartına para ver, işlemcının ve anakartın onemı yok en ıyısını alman gerekmıyor.

Aynı şeylerı yaşadım ondan senı anlıyorum, hevesın var en ıyısı olsun ıstıyorsun bende oyleyım. Alınca yıllarca ıdare eder dedım x99 sistem topladım, her şeyin en yuksegını aldım ama sonra pişman oldum. Aradan bırkaç yıl gectı hemen eskisi uzerıne bir suru işlemcı anakart tanıtıldı. Dedıgım gıbı ekran kartına ve monıtore yatırım yap birde ssd ye o kadar.

Bu arada 2. el temız ılanlarada göz at yarı fıyatına sıstem toplarsın, bende artık oyle yapıcam bır daha toplarsam. Intelın yenı ıslemcılerı tanıtılacakdı x299 onlarıda bekle en azından dıgerlerı ucuzlamış olur ama ne zaman tanılacak bılmıyorum.

• Hocam Bende monitör dahil 15.000 tl lik sistem topladım . İnanın her alanda muhteşem bir sistem oldu . Hiç öyle 64 gb ram almayın tamamiyle gereksiz , aynı şekilde güç kaynağınız da aynı. Arkadaşların dediği gibi 7700 k almayın öyle bir sistem için.
  • Arkadaşlar herkese teşekkür ederim tavsiyeleriniz için,para konusunda herhangi bir sorunum yok benim , sadece intel'i gerçekten istiyorum. Genel olarak baktığım zaman herkesin AMD Ryzen serisini tavsiye ettiğini görmekteyim. Yani benim size belirttiğim bu sistem bu kadar mı berbat. Bu bilgisayar sadece oyun ağırlıklı olacak.İkinci el parça istemiyorum. Ayrıca Bu cihaza SLI'da yapabilirim ileride bu yüzden 2-3 yıl sonra oyunlarda kasar diyen arkadaşlar SLI yapsam bile kasar mı? Ayrıca Power,SSD,Ram,Harddisk, Ekran kartı gibi donanımların gelecek nesildede kullanılablir olduğunu düşünmekteyim. Son yorumlarda bazı arkadaşların " Ya bırak alsın para onun keyif onun" der gibi olduklarını görmekteyim. Ben sadece topladığım sistemin uyumlu olup olmadığını danışmak istemiştim.
  • Hocam madem o kadar yüklü miktar gömmeyi düşünüyorsun ben senin yerinde olsam bir odayı komple bir sisteme ayırırım güzel bir televizyon ile ve ışıklandırma sistemiyle başlardım işe ha parçalar hakkındaki yorumum ise:

Hocam gereksiz lükse girmişsin bu kadara gerek yok şuan zaten bütün oyun üreticileri sınırlarını aştıklarını bildiği için artık çok üst düzey oyun üretmiyorlar 64 gb ram falan gereksiz

• -Ryzen 7 1800x
    -MSI X370 Gaming Pro Carbon
    -GSKILL 16GB (2X8GB) TRIDENT Z RGB DDR4 3000Mhz
    -MSI RX580 Gaming X 8G 256bit
    -Keyfinize ve kullanım amacınıza göre SSD+HDD kombinasyonu
    -Thermaltake Toughpower 80+ Gold 850W
    -Corsair Crystal Series 570X RGB ATX Mid-Tower
    -Keyfinize göre kaliteli bir sıvı soğutucu

Bu sistem sizinkinden daha avantajlı hocam. Neden derseniz, hem daha ucuz, hem ileriye dönük geliştirme/upgrade için daha elverişli, hem de 2k ve 4k oyun performansı daha yüksek. Kullanım amacınız oyun ise bu sistemin performansı hafife alınamayacak kadar yüksek

Edit: Sistemin WD Blue 1TB SSD + Seagate Barracuda 3TB HDD ve Corsair 240mm Sıvı Soğutma ile toplanmış hali şuanda yaklaşık 9500 TL ye tekabül ediyor.

Edit 2: Sıvı soğutmanın sesinden rahatsız olurum, daha sessiz bir çözüm isterim derseniz sıvı soğutma performansı veren Noctua NH-D15 SE-AM4 AMD Ryzen İşlemci Soğutucu alabilirsiniz toplam fiyat 9300 civarına düşer ve aynı soğutma performansını alırsınız, hem de çok daha sessiz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp.adalar -- 6 Haziran 2017; 12:10:50 >

• salvlet kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sistemin performansı kötü değil ama çok saçma olmuş oyun amaçlı bir sistem olarak kullanmak için. Yani ne kadar para sıkıntınız olmasa da bence Intel yerine kesinlikle AMD almalısınız. Her türlü çok daha ileriye dönük olur. Hem de upgrade imkanınız artar. Bir üstteki mesajda örnek bir sistem topladım daha iyi performans verir sizinkinden ama fiyat olarak çok daha ucuz.
  • Gulftown zamanlarında almışken en iyisini alayım diye sistem toplamış bir insan olarak diyorum ki: Bir bilgisayara bu kadar para vermeyin.

Bir bilgisayara bu kadar para vermeye kalmış biri olduğunuzdan dolayı bilgisayardan az çok anladığınızı düşünüyorum.

Şu an Ryzen 1700X alıp 3.9 a çekerek 2-3 belki 4 yıl kullanırsınız. Ryzen 1800X e bile gerek yok.

Anakart olarak C6H seçmenizi öneririm. Şu an bulablieceğiniz en iyi AM4 anakart. AMD AM4 soketini 2020 ye kadar kullanacak. 2020 yılında veya 2019 yılında BIOS update ile 3. veya 4. nesil R7 bir işlemci alır, bir 3 yıl daha rahat edersiniz.

Ekran kartı olarak da şöyle düşünelim, 2015 yılında TV larda ilk 4K lar çıkıyordu. Ne kadardı bunlar? 10000 lira filan. Şu an ise 3k bandına 4K TV bulabilirsiniz. Arada kur farkına dikkat etmenizi de öneririm. Şu an 4K mı istiyorsunuz? 144 hz isteseniz zaten yok veya 1500 dolar filan, 60HZ almanın da mantığı yok. En yaygı üst seviye çözümü 2K. Ya da diyelim ki 4K 144hz bir monitörü şu an 1500 dolara aldınız. Seneye nVidia 4K da 120 fps veren GTX 2060 ı tanıttı. Noldu sonra? Sizin aldığınız monitör 500 dolar oluverdi.

Yani şu an GTX 1080ti veya beklerseniz Vega sizi 2K da oldukça mutlu edecektir. 4K kısmında ise şu an edebilir. Peki ya seneye? Bunu bilemezsiniz. Hiç bir garantisi yok. Ve hatırlatayım, 1. Jenerasyon Titan X i hatırlıyor musunuz? Hani Maxwell olan. 1200 dolardı o. Peki ne oldu sonra? nVidia Titan X kadar güçlü olan GTX 1070 i tanıttı. Ve sadece 399 dolara. Fiyat farkını görebiliyor musunuz?

SLI konusunu hiç anlatmayacağım zaten.

RAM peki? Şu an 16GB ı zorlayan bir şey var mı? Rendercı mısınız? Hadi 32 olsun. Sonra upgrade edersiniz. Intel in sırf AMD batsın diye RAM üreticilerine rüşvet verip aniden DDR5 e geçmeyeceği ne malum? Bi bakmışsınız Coffee Lake DDR5 ile gelmiş.

PSU konusunda 850W yeter de artar bile. Onu açıklamaya ihtiyaç duymuyorum. 10 tane HDD filan mı takacaksınız? O zaman 1000W alın. Fazlasıyla yeter. Belki de geleceğe dönük olabilecek tek parça PSU.

Depolama? 500 GB SSD alın. Yetmedi mi? Bir 500 lük ile Raid yapın. Performansınız da artacaktır, başta gereksiz bir şekilde TB lık alnaya gerek yok. SSD ler ilk çıktığı zamanlarda ilk 480GB lık SSD si vardı intelin. 1000 dolara yakındı fiyatı. Gidip almıştım. Peki sonra, 1.5 yıl sonra 500GB lık SSD ler 500 dolara düşmüştü. Şimdi ise 200 dolar bandı m.2 500GBlıklar. Düz sata ları katmıyorum bile.

HDD konusunda arşiv mi yapıyorsunuz? 4TB yeter bence. Olmadı yine daha fazlasını alıp takabilirsiniz.

Kasa zevk işi ona bir şey demeyeceğim.

Umarım bir fikir oluşturmuşumdur.

Açık kapi bırakmayacağım tek bir konu var: 7700K ALMAYIN!

• Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    +1
  • konunun bir yeridne okudum. logitech gaming ekipmanı kullanıyorum deyince. komik geldi biraz 16bine pc kurup logitech ekipman
  • işlemci: r7 1800x

ekran karti: 2x gtx 1080 ti founders edition sli

ram: 2x16gb 3.000mhz

anakart asus prime x370 pro

ssd: herhangi bir 120gb ssd

hdd: wd 1tb 7.200rpm 64mb cache blue disk

psu: herhangi bir 850w-1000w civari 80+ gold psu

kasa: kafaya gore tercihen beyaz renkte yan panel seffaf olabilir.

monitör: 27'' 1080p 1ms 144hz olabilir.

• Arkadaşlar tekrardan merhaba ,

Sistemi 14300 Tl tutarında ve aşağıdaki gibi revizyon ederek aldım. Konu hakkında yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Fiyat olarakda uygun aldığımı düşünmekteyim. Ayrıca resimleride aşağıda mevcuttur.

İŞLEMCİ
    : Intel i7-7700K 4.20 GHz 8M 1151p FANSIZ Kaby Lake, 14nm, 91W, HD 630 VGA
    ANAKART : MSI Z270 XPOWER GAMING TITANIUM DDR4 S+V+G 1151p
    EKRAN KARTI: MSI GTX1080Ti GAMING X 11G 352bit
    POWER : Zalman ZM850-ARX 135mm Fanlı Güç Kaynağı +80 PLUS Platinum
    DVD : Asus SDRW-08U7M-U/BLK/G/AS// USB DvdRw Siyah
    RAM : Corsair 16GB 3000MHz DDR4 CMK16GX4M1B3000C15 ( 2X = 32 GB )
    KASA : Corsair Graphite CC-9011073-WW 760T Siyah PSU Yok, Pencereli, Full Tower
    SOĞUTUCU : Corsair H115I CW-9060027-WW 25cm İşlemci Soğutucu Sıvı
    SSD : Samsung 960 PRO 1TB SSD m.2 NVMe MZ-V6P1T0BW 3500 - 2100MB/s
    İşletim Sistemi :MS Windows 10 Pro FQC-08977 64BIT TR (OEM)

16100 TL tutarındaki sistem yorumlarınıza göre alınacak
    16100 TL tutarındaki sistem yorumlarınıza göre alınacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Philae

konunun bir yeridne okudum. logitech gaming ekipmanı kullanıyorum deyince. komik geldi biraz 16bine pc kurup logitech ekipman

Hocam ,

Logitech G933 Kulaklık , logitech G910 Orion Spectrum RGB Mekanik klavye ve Logitech G900 Chaos Spectrum Mouse set olarak çok hoş durmakta ve performans olarakda beğendiğim ürünlerdir. Ekipmanlar tamamen zevk işi bence :)
  • salvlet kullanıcısına yanıt
    Benim olmamasına rağmen içim acıdı desem yeridir. O paralara i7 7700K sistem nasıl toplanır halâ çözemedim. X99 alsaydınız bari.

i7 6900K - 4.354,82 TL. :http://www.teknolojipazar.com/intel-core-i7-6900k-320ghz-20m-2011p-v3
    MSI X99A GAMING PRO CARBON - 1.136,49 TL. :http://www.hepsiburada.com/msi-x99a-gaming-pro-carbon-intel-x99-3466mhz-o-c-ddr4-soket-2011-v3-atx-anakart-p-BD805687
    G.Skill Trident Z RGB LED 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram F4-3200C16D-16GTZR - 698,72 TL. :http://www.hepsiburada.com/g-skill-trident-z-rgb-led-16gb-2x8gb-3200mhz-ddr4-ram-f4-3200c16d-16gtzr-p-HBV000003GK3R
    2 Adet(SLI)MSI GAMING X Nvidia GeForce GTX 1080 Ti GAMING X- 6.440,08 TL. :http://www.hepsiburada.com/msi-gaming-x-nvidia-geforce-gtx-1080-ti-11gb-352bit-gddr5x-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-gtx-1080-ti-gaming-x-11g-p-HBV000004UENA
    Samsung 960 EVO NVMe 1TB 3200MB-1900MB/s M.2 SSD MZ-V6E1T0BW - 1.874,83 TL. :http://www.hepsiburada.com/samsung-960-evo-nvme-1tb-3200mb-1900mb-s-m-2-ssd-mz-v6e1t0bw-p-HBV000003HFCU
    Deep Cool GENOME BK-GN Sıvı Soğutmalı Yeşil Helixli ATX Siyah Kasa - 1.109,92 TL. :http://www.hepsiburada.com/deep-cool-genome-bk-gn-sivi-sogutmali-yesil-helixli-atx-siyah-kasa-p-BD805560
    Seasonic Platinum Serisi 860Watt 80+ Plus Platinum Sertifikalı Modüler Güç Kaynağı (SEA-P860) - 850,28 TL. :http://www.hepsiburada.com/seasonic-platinum-serisi-860watt-80-plus-platinum-sertifikali-moduler-guc-kaynagi-sea-p860-p-BD303338

Toplam Fiyat : 16.465,14 TL.

Msi Anakartın 155 TL. para iâdesi + For Honor/Ghos Recon oyun hediyesi var.
    Gtx 1080 Ti ekran kartının da For Honor/Ghos Recon oyun hediyesi var. Ve 2 adet kart olduğu için 2 tane alacaksınız. Toplamda 3 adet oyununuz olacak. Satarsınız bunları forumda.

Kısacası 16.000 TL.na denk gelir sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 8 Haziran 2017; 13:25:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.