Şimdi Ara

16100 TL tutarındaki sistem yorumlarınıza göre alınacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
3.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

16100 tl tutarında bir kasa toplatacağım. Sizden ricam sistem kontolünü yapmanız .

Özellikleri ve markalar aşağıdaki gibi ;
    İŞLEMCİ : Intel i7-7700K 4.20 GHz 8M 1151p FANSIZ Kaby Lake, 14nm, 91W, HD 630 VGA
    ANAKART : Asus MAXIMUS IX FORMULA Z270 DDR4 S+V+GL 1151 4133Mhz
    EKRAN KARTI: MSI GTX1080Ti GAMING X 11G 352bit
    POWER : Zalman ZM1000-ARX 1000W 120mm Fanlı Güç Kaynağı
    DVD : Asus SDRW-08U7M-U/BLK/G/AS// USB DvdRw Siyah
    RAM : Corsair 16GB 3000MHz DDR4 CMK16GX4M1B3000C15 ( 4X = 64 GB )
    KASA : Corsair CC-9011098-WW CRYSTAL S 570X RGB
    SOĞUTUCU : Corsair H115I CW-9060027-WW 25cm İşlemci Soğutucu Sıvı
    SSD : Crucial 2TB MX300 SSD Disk CT2050MX300SSD1
    HARDDİSK : Seagate 3,5 6TB Enterprise Capacity ST6000NM0115 SATA3, 128MB, 7200RPM

Size zahmet yorumlarınıza göre alacağım sistemi , teşekkür ederim.

• Böylece alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

Böylece alın.

Hocam yorum için teşekkür ederim. Fiyatı falan uygunmu sizce ?
  • Monitör nedir? Çevre elemanlarınız yeterince iyi mi?
  • salvlet kullanıcısına yanıt
    Fiyatı uygun.
  • 16100 TL tutarındaki sistem yorumlarınıza göre alınacak
  • 16.000 Liraya uygun diyenler neye göre diyor acaba ?

Ne amaçla kullanacaksınız ? 64GB Ram ve 2TB SSD dikkatimi çekti de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50Bin TL sistem tavsiyeleriniz nedir?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 7700knın overclock potansiyeli düşük değil mi ryzen 1800x daha iyi gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın arkadaşım bir bilgisayara 16000 tl gibi rakamlar veriyorsan çok seçici olman lazım.senin yerinde olsam ne yapardım
    öncelikle amd ryzen 1800x işlemcili ve x370 çipsetli bir anakart üzerine sistemi kurardım.anakart olarak gigabyte x370 gaming5 veya asus x370 hero anakart yada msi x370 gaming titanyum destekli bir anakart alırdım.Güç kaynağı olarak 850 watt civarı (sli yapsan bile fazla fazla yeter artar bile..)corsair marka hx serisi yada seasonic 80 gold sertifikalı modüler yada fsp 850 watt hydro g marka modüler bir güç kaynağı alırdım.ekran kartı 1080 ti olması mantıklı sana tavsiyem ekran kartını, anakart hangi markaysa o markadan almanı tavsiye ederim.kasa tercihin güzel ve pencereli.o kasaya gigabyte x370 gaming5 yanına gigabyte xtreme gaming 1080ti çok yakışır.nedeni ise benim kişisel zevkime göre aydınlatması diğerlerine göre daha hoş.sağlamlık özellik vs. bakımından zaten diğer söylediğim x370 anakartlar birbirinin hemen hemen aynı seviyedeler.Monitor olarak en az 2k destekli ve gsync bir monitör alman.ram olarak 64 gb alman bence gereksiz.ha ileri dönük olsun hiç sıkıntı yapmasın diyorsan bence 2*16 gb toplam 32 gb ddr4 ram ler bile fazlasıyla yeterli olur.ssd ben olsam 2tb olanını almam 512gb yeterli olur,çünkü çok fiyat farkı var..ama ssd olayında ne yapmak istediğini bilemediğim için fazla üzerine düşmüyorum.benden bu kadar ne alırsan al hayırlı uğurlu olsun.güle güle uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanasın inşallah....

• quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

Monitör nedir? Çevre elemanlarınız yeterince iyi mi?

Hocam asusun gaming monitörlerinden alacağım. Çevre elemanları olarak logitech gamer ekipmanlarından faydalanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

16.000 Liraya uygun diyenler neye göre diyor acaba ?

Ne amaçla kullanacaksınız ? 64GB Ram ve 2TB SSD dikkatimi çekti de.

Hocam almışken en iyisin alıyorum , ileriye dönük bir cihaz yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyagı

7700knın overclock potansiyeli düşük değil mi ryzen 1800x daha iyi gibi

Hocam Bencmark testlerine baktığımda i7 7700k'nın oyunlarda daha iyi olduğunu görmekteyim, ayrıca Amd'ye piskolojik olarak güven hissedemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: salvlet

quote:

Hocam asusun gaming monitörlerinden alacağım. Çevre elemanları olarak logitech gamer ekipmanlarından faydalanıyorum.

Monitör hariç 16 bin lira bütçeniz varsa da bunu sisteme gömmeyin bence. 7-8 bin liraya da toplanır GTX 1080'li, 7700K'lı sistem. İleriye dönük diye birşey teknoloji dünyasında yok o anki ihtiyaçlarınızı karşılayacak ürünleri alıp birkaç yıl aralıkla yenilemeniz gerekli, şimdi bu sisteme 16 bin lira gömersiniz 4 yıl sonra atıyorum çöp olur. Üstelik 7-8 bin liralık bir sistemin üstüne sunacağı çok fazla birşey de yok.

• Sisteme bakılırsa 2k veya 4k da oyun oynayacaksınız bu nedenle 2k ve üstü çözünürlüklerde ryzen sistem toplamak gelecek açısından daha mantıklı bir seçim olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canasss

Sayın arkadaşım bir bilgisayara 16000 tl gibi rakamlar veriyorsan çok seçici olman lazım.senin yerinde olsam ne yapardım
    öncelikle amd ryzen 1800x işlemcili ve x370 çipsetli bir anakart üzerine sistemi kurardım.anakart olarak gigabyte x370 gaming5 veya asus x370 hero anakart yada msi x370 gaming titanyum destekli bir anakart alırdım.Güç kaynağı olarak 850 watt civarı (sli yapsan bile fazla fazla yeter artar bile..)corsair marka hx serisi yada seasonic 80 gold sertifikalı modüler yada fsp 850 watt hydro g marka modüler bir güç kaynağı alırdım.ekran kartı 1080 ti olması mantıklı sana tavsiyem ekran kartını, anakart hangi markaysa o markadan almanı tavsiye ederim.kasa tercihin güzel ve pencereli.o kasaya gigabyte x370 gaming5 yanına gigabyte xtreme gaming 1080ti çok yakışır.nedeni ise benim kişisel zevkime göre aydınlatması diğerlerine göre daha hoş.sağlamlık özellik vs. bakımından zaten diğer söylediğim x370 anakartlar birbirinin hemen hemen aynı seviyedeler.Monitor olarak en az 2k destekli ve gsync bir monitör alman.ram olarak 64 gb alman bence gereksiz.ha ileri dönük olsun hiç sıkıntı yapmasın diyorsan bence 2*16 gb toplam 32 gb ddr4 ram ler bile fazlasıyla yeterli olur.ssd ben olsam 2tb olanını almam 512gb yeterli olur,çünkü çok fiyat farkı var..ama ssd olayında ne yapmak istediğini bilemediğim için fazla üzerine düşmüyorum.benden bu kadar ne alırsan al hayırlı uğurlu olsun.güle güle uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanasın inşallah....

Hocam değerli tavsiyleriniz için teşekkür ederim. Fakat sistemin Intel olmasından yanayım, ileriye dönük bir sistem olduğu için ve bütçe yüksek olduğu için amd 'ye pek yanaşamıyorum. Şuan belirttiğim sistem üzerinde azaltmaya yönelik değilde Intel sınıfında önerebilceğiniz daha iyi ürünler var ise belirtmenizi rica ederim. Açıkcası bütçe üzerinden eksiltmeye gitmek istemiyorum. Yani son sistem olmasını istemekteyim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: salvlet

quote:

Monitör hariç 16 bin lira bütçeniz varsa da bunu sisteme gömmeyin bence. 7-8 bin liraya da toplanır GTX 1080'li, 7700K'lı sistem. İleriye dönük diye birşey teknoloji dünyasında yok o anki ihtiyaçlarınızı karşılayacak ürünleri alıp birkaç yıl aralıkla yenilemeniz gerekli, şimdi bu sisteme 16 bin lira gömersiniz 4 yıl sonra atıyorum çöp olur. Üstelik 7-8 bin liralık bir sistemin üstüne sunacağı çok fazla birşey de yok.

Hocam ölmez isek 10 yıl idare etsin yeter beni , daha sonra yenileriz yine :)

• Hangi amaçla kullanacaksınız bilgisayarı?

• 8 bine şunu al gitsin.

Ürün Görseli Ürün Adı Ürün Adedi Toplam Fiyat
    Gaming Bilgisayar Intel Core i7 7700K Soket 1151 4.2GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci BX80677I77700K 1 1.445,51 TL
    Gaming Bilgisayar MSI Z270 GAMING PRO Intel Z270 Soket 1151 DDR4 3800MHz (OC) DVI HDMI Anakart 1 764,80 TL
    Gaming Bilgisayar GSKILL 16GB (2X8GB) TRIDENT Z RGB LED DDR4 3000Mhz CL16 Dual Kit Ram F4-3000C16D-16GTZR 1 690,74 TL
    Gaming Bilgisayar Cooler Master MasterCase Pro 6 Blue LED MidTower Kasa 1 787,74 TL
    Gaming Bilgisayar ASUS GeForce GTX1080 8GB GDDRX5 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı 1 2.631,40 TL
    Gaming Bilgisayar Cooler Master Seidon 240V CPU 240mm Radyatör Sıvı Soğutma Sistemi 1 416,74 TL
    Gaming Bilgisayar CORSAIR RM750x 750W 80+ Gold Full Modüler PSU 1 611,12 TL
    Gaming Bilgisayar Samsung 500GB 850 EVO SATA 3.0 SSD (Okuma 540MB / Yazma 520MB) 1 790,78 TL
    Gaming Bilgisayar Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB Harddisk 1 323,54 TL
    Genel Toplam: 8462.36 TL

İtopya'dan toplandı ki parçaları farklı sitelerden hangisinde ucuzsa ona göre alıp daha ucuza da getirebilirsin. Para senin tabi. 64 GB ramin sana sağlayacağı bir fayda yok onu anlatmaya çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 5 Haziran 2017; 18:5:22 >

• salvlet kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle iyi güzel dedinizde 64gb ileri dönük pek sayılmaz.Hani 32 bi nebze.Sonuçta ddr5 çıkınca eskimiş olacak ddr4

• Arkadaşların dedikleri doğru. Tek bir seferde 16.000 TL. bir sisteme yatırmayın derim. Teknoloji her sene gelişir iken 5 yıllık diye tabir edilen pc acayip oluyor biraz. Ddr5 bellekler yakındır. 3 seneye kalmaz Ddr5 'li sistem toplamaya başlar millet. Sen 5 senelik soket diye alırsın, 3 seneye Ddr5 çıkar senin 5 senelik soket bir eski nesil olur. Ddr5 belleklerin Ddr4 belleklere göre 2 kat hızlı olacağı söylenmişti. Bunu da göz ardı etmemekte fayda var. Yine de 16.000 Tl. lık sistem istiyorsanız Ryzen 1800x + 2 tane Gtx 1080 Ti SLI şeklinde sistem toplayalım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 20 Haziran 2017; 0:51:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.