Şimdi Ara

RTX 3080'li sistem topluyorum, yardım eder misiniz?(30 Bin TL bütçe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, 1 hafta içinde yeni bir sistem toplayacağım daha doğrusu ilk sistemimi. 30K civarında bir paraya mal olacak fakat bu konularda henüz yeteri kadar bilgi birikimim olmadığı için yardımlarınıza ihtiyacım var. Güç ünitesi yeterli mi, parçalar uyumlu mu veyahut soğutma sistemi yeterli mi tam olarak bilemiyorum. Affınıza sığınarak yardımınızı talep ediyorum, şimdiden teşekkürler.

Edit1: Gaming için olacak.

Edit2: Sistemin fotosu ektedir.

Edit3:

https://www.itopya.com/VG1wWk1VNUVRWGxPYWtGM05EWTI0NDM=.share sistem önerilerinizi bu link üzerinden benimki ile entegre edebilirsiniz.

Edit4: RTX 3080 TÜKENDİĞİ İÇİN LİSTEDEN ÇIKMIŞ GÖZÜKÜYOR, YERİNE 8.5K lık başka bir kart ekleyerek düzenleyebilirsiniz.

RTX 3080'li sistem topluyorum, yardım eder misiniz?(30 Bin TL bütçe)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achilies007 -- 18 Eylül 2020; 14:6:32 >

• melek12345x kullanıcısına yanıt
    Biraz daha açıklayıcı olabilir misiniz acaba? İşlemci, ssd, ram niçin değişiyor?
  • melek12345x kullanıcısına yanıt
    Anladım dedikleriniz gayet makul üzerlerine düşüneceğim, tekrar teşekkür ediyorum. Diğer arkadaşların da naçizane yorumlarını bekliyorum.
  • oyun yanında yayındamı olacak

oyun ıcın 3950x bırazcık gereksız oluyor.

alacagınız sıvı sogutma yetersız kalması muhtemel. butcenızın sogutması degıl.

o kadar para vermışken seasonic fps gibi firmaların psu larına bakın....

msi ın monitörleri genelde sıkıntılı oluyor (bu modelde varmı bılmıyorum) ısı daha cok monıtor olan panel olan fırmalara bakmakta yarar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

oyun yanında yayındamı olacak

oyun ıcın 3950x bırazcık gereksız oluyor.

alacagınız sıvı sogutma yetersız kalması muhtemel. butcenızın sogutması degıl.

o kadar para vermışken seasonic fps gibi firmaların psu larına bakın....

msi ın monitörleri genelde sıkıntılı oluyor (bu modelde varmı bılmıyorum) ısı daha cok monıtor olan panel olan fırmalara bakmakta yarar var.
    İleride yayıncılık da düşünüyorum fakat bir süre sadece şahsi gaming için olacak. Siz ne önerirsiniz acaba parça olarak?
    www.itopya.com
    Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası | ITOPYA
    https://www.itopya.com/VG1wWk1VNUVRWGxPYWtGM05EWTI0NDM=.share
    bu link üzerinden kendi uygun bulduklarınızı koyabilirsiniz arzu ederseniz.

• achilies007 kullanıcısına yanıt
    ben sıstem toplarımda 30 bınlıralık bır alısverısı ıtopyadan asla yapmam.

inventus sinerji vatan ve hepsiburada önceliğim olurdu.

şimdi profilize baktımda 2010 üyesi 2 mesaj
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Acaba niçin bu sitelerden toplarsınız ve itopya'yı es geçersiniz? Ona göre ben de öyle yapayım. Arkadaşımın hesabından takılıyordum o zamanlar, sonra kendi hesabımı açmıştım, sonra ise unutmuşum
  • zamanınız varsa 1 ay kadar daha beklemenizi öneririm, AMD 8 Ekim'de Ryzen 4000 serisini lanse edecek ve +%17 IPC artışı ile ciddi bir performans sıçraması bekleniyor. Aceleniz varsa sistemi toplayın fakat işlemciyi geçiştirmelik 2. el bir şey alın, 4000 serisine terfi edersiniz. Sisteme gelecek olursak; 1200 watt güç kaynağı bu sistem için gereksiz fazla. 750 watt gayet yeterli olur. SSD alacaksanız Samsung'dan şaşmayın, 980 serisi birkaç haftaya piyasaya sürülür. Şu an sistem toplamak için gerçekten çok kötü biraz zaman, beklemek daha akıllıca olur.
  • -Güç kaynağını Seasonic seçmenizi öneririm. (Seasonic FOCUS PLUS 850W 80+ GOLD Tam Modüler Güç Kaynağı (SSR-850FX) - FOCUS GX-850 )
    -Ramlerin CL değeri yüksek geldi biraz CL 19 yerine CL15 - CL16 olabilir MHZ değerinden biraz feragat edip.
    -M2 SSD kullanmazdım eğer çok büyük dosya transferleri ile uğraşmayacaksam,samsung evo normal ssdlerde gayet iş görüyor, bana göre M2 ler gereğinden fazla ısınan tam oturmamış teknolojiler.

Bu kadar bütçe ile AMD sistem toplamazdım ben olsam şahsi fikrimdir.

Listedeki parça seçimlerine bakarsak bir ahenk göremedim açıkçası ne demek istediğimi bu işle uğraşan arkadaşlar daha iyi anlar.

Can sıkıntısından öylece yapılmış bir liste gibi duruyor.
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Sistem önerisi istediğim hemen her sitede ve forumda AMD 4000 serisi beklemem gerektiği söyleniyor. Sanırım haklısınız. O noktaya geldiğimizde bir kez daha sizlerden yardım isteyeceğim gibi gözüküyor. Kabaca konuşmak gerekirse, RTX 3080 ve AMD Ryzen 4000 serisine sahip bir sistem için 750 watt güç kaynağı yeterli olur mu diyorsunuz? SSD samsun işi de tamam onu da öyle kabul ediyorum. Sistem soğutmasına gelirsek, neleri göz önünde bulundurmam gerekir, ekim ayında kuracağım sistemi göz önüne alırsak? Teşekkürler tekrardan.
    yerinde olsam amaç sadece oyun ve yayınsa ıntel alırdım
    www.sinerji.gen.tr
    Pc Toplama Sihirbazı
    https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/7NC9ULX8
  • Lustiel L kullanıcısına yanıt
    Can sıkıntısından değil de işi hiç bilmeyen ve sonunda maddi imkanı elde etmiş birisinin yaptığı bir liste diyelim. Yukarıda madde madde söylediklerinizi hiç anlayamıyorum desem. Yani açıkçası öğrenmek için çok vaktim de yok işten dolayı ama anlaşılan mesai harcamam gerekecek bu konular ile ilgili. Vakitsizlikten dolayı biraz armut piş ağzıma düş modundayım. Biri çıkıp gelse dese bak şunları şunları alacaksın 30K bütçe ile, tamamdır der yapıştırırım öyle söyleyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achilies007 -- 18 Eylül 2020; 14:34:32 >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    İntel niçin AMD'den daha mantıklı olur, oyun açısından konuşuyorsak? Bir de "sinerji" adlı sitenin ne gibi avantajları var acaba diğer muadil sitelere göre bilginiz var mı? Tekrar teşekkür ediyorum.
    Hocam bu forumda her hafta banko en az 1 adet itopya rezilliği diye konu açılıyor ondan demiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DefuseHostage kullanıcısına yanıt
    Araştırdığımda bu konu içerisinde bahsedilen tüm siteler ile ilgili muhakkak ciddi şikayetler buldum. "Sinerji" biraz daha iyi gibi ama onun hakkında da çokça var. Arkadaşlarım itopya üzerinden geçtiğimiz aylarda bilgisayar topladılar ve hiçbirinde sıkıntı çıkmadı. Ondan dolayı güvendim bende ama şimdi kafam karıştı açıkçası.
  • dostum yaptıgın sistem olmamıs kusura bakma
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Beyefendi ben olmuş mu diye sormuyorum zaten. Tecrübeleriniz ve bilgi birikiminizle yardımcı olmanızı rica ediyorum. Kısacası saçma sapan bir yorum olmuş kusura bakmayın.
    beyfendi bende olmadıgını söylüyorum tercihlerin yanlıs yapılmıs açıklayacaktım bu tarz üsluba açıklama yapmayacagım iyi günler dilerim size
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.