Şimdi Ara

RTX 3080'li sistem topluyorum, yardım eder misiniz?(30 Bin TL bütçe) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Parça parça yapmayı seviyorsunuz herhalde, yapmamanızı tercih ederim, iyi günler.
  • işlemci anakart ben İntel tercih ettiğim için hep yorum yapmıyorum. Ama yeni seri ekim sonu tanıtılacak ben AMD alacak olsam beklerdim.

Ram 4000 cl19 yerine daha düşük Mhz ama cl düşük tercih etmek daha mantıklı olur. Fiyat performans daha uygun olur.

Ekran kartı 3080 tuf o.c. yapmayacaksanız iyi ama bütçe varsa strix bakın.

Güç kaynağını kesinlikle bilindik iyi markalardan bakın. Watt sertifika vs. anlık performans olarak tamam ama kaliteli kapasitör uzun ömür ve sağlıklı çalışması için daha önemli.

m2 olarak samsung'tan şaşmayın, bir alternatifi WD SN 750 var ama fiyat farkı çok yok.

Monitör zevk meselesi ama ben curved almazdım. Ayrıca Amd freesync yazıyor sadece, mutlaka G-sync yada g-sync uyumlu alın 3080 için
  • aboo konuyu açan sıkıntılı yorum yazanlar daha bi sıkıntılı. acil psikolojik desteğe ihtiyacı var milletimizin.
  • achilies007 kullanıcısına yanıt
    cpu olarak 10700k
    Anakart olarak z490 Tomahawk
    16gb 3000 mhz crucial olarak f/p (rahatlıkla oc ile 3600 oluyor) 32gb alabilirsin
    240 lık istediğin sıvı sogutma kendin alabilirsin.
    power olarak rm850 seasonic gold 850 high power 850 gold
    Kasayı sana bırakıyorum ama hava akımı güzel birşeyler bakmalısın.
    Ssd olarak 4tb hdd yerine 1tb sata ssd yada 2tb sata ssd 500gb nvme.
    Oyunların hepsini nvme kurmana gerek yok. sata ssd de olsa çok hızlı açılır. Sadece csgo pubg felan oynuyorsan onlar nvme de olsa bence yeterli. hdd ye gerek yok.
  • 30 bin için gerçekten dengesiz bir sistem olmuş.Yani ben 30 bin liraya full costum sıvı soğutmalı sistem toplarım hem de rtx 3090'lı bir sistem olur.Paranızı bu şekilde değersiz kılıyorsunuz :) İş yoğunluğundan fırsat bulamıyorum dediğinize göre yayın yapmayacaksınız sanırım.Seçtiğiniz işlemci zaten yayın için bile çok çok fazla tamamen professional kullanım için tavsiye edilebilir.

Arkadaşların dediği gibi ryzen 4000 serisini beklemeniz avantajınız olacaktır.Aceleniz yok ve ryzen 4000 serisini bekleyecekseniz o zaman yardımcı oluruz.
  • lBaBaCaNl kullanıcısına yanıt
    Haklısınızdır dediğim gibi "bu iyiymiş" "bu da iyiymiş" gibi saçma bir şekilde toplanmış bir sistem. Acaba siz 30 Bin lira bütçe ile "gaming" için nasıl bir sistem toplarsınız yazabilir misiniz acaba? "Full custom" nasıl oluyor bir de? Teşekkürler.
  • Yayın da yapacak olsanız 3950x'in yarısı boşta gezecek kısaca boşa yatıracağınız bedel ile başka bir parçayı daha kaliteli alabilirsiniz. Örneğin ramler 32gb 3600cl16 yapılabilir ki zaten seçtiğiniz seçtiğiniz ram muadilleri hatta cl19 yerine cl18 olanları 1000 lira, ram seçimi hiç olmamış. 3900x Düşünün onun yerine.

Ama tabiki acele yoksa öncelik 2 ay beklemek olmalı.
    Öncelikle ben tüm parçaları sıfır almam içinde avantaj görmediğim parçaları sıfır alırım mesela anakart sıfır alırım.Diğer türlü garantili temiz kullanılmış ikinci el parçalar üzerinden fiyat araştırması yaparım.Diğer başka bir konu ise forum içinde sıfır garantili ürün satan sağlam ve güvenilir satıcılar var.Yani örnek verecek olursak 8600 liraya ekran kartı eklemişsiniz forumda aynı kart sıfır kutusu açılmamış garantili 7200 liraya ilana konulmuştu dün.Aradaki 1400 lirayı daha güçlü bileşenlere yatırırım.

Ryzen 4000 serisi ne getirecek bilmiyoruz bu yüzden bekliyoruz.İntel ile kafa tutacak güçte ve fiyat avantajı sağlarsa ryzen 4000 serisinden toplarım sistemi.Değil ise 10700k fazlasıyla işinizi görecektir.

Edit:Costum sıvı soğutma ne demişsiniz görmedim.Şöyle birşey;
    RTX 3080'li sistem topluyorum, yardım eder misiniz?(30 Bin TL bütçe)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lBaBaCaNl -- 18 Eylül 2020; 17:42:14 >

• Hocam öncelikle herkes kafasına göre birşey yazmış yok cpu boşta gezecek yok 2 3 ay bekleyeceksiniz vs diye zaten 2 3 ay sonraya bu fiyatları zor bulursunuz bu gidişle.Bence hiçbirine gerek yok paranız elinizde ise ben size bir sistem önereyim.

Bence bu sistem sizin için gayet güzel.

AMD Ryzen 9 3900XT 4.7GHz 70MB Cache Soket AM4 İşlemci

Corsair 16GB(2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Ram 2x

Asus ROG Strix B550-E Gaming AMD B550 5100 MHz DDR4

MSI GeForce RTX 3080 GAMING X TRIO 10G 10GB GDDR6X 320 Bit

COUGAR PANZER MAX GAMING USB3.0 FullT ATX KASA

Cooler Master MWE 750W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı PSU

Acer Predator XB272BMIPRZX 27'' 1ms 240Hz (HDMI+Display) G-Sync Full HD Oyuncu Led Monitör

Razer Blackwidow Elite RGB Mekanik Oyuncu Klavye

SteelSeries Rival 600 Oyuncu Mouse
  • mert-- M kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler emeğine sağlık. Hepsini değerlendireceğim, fiyatların gittikçe artmasından dolayı acele etmeye başlamıştım zaten bende. Tekrar teşekkürler.
  • lBaBaCaNl kullanıcısına yanıt
    Anladım çok teşekkür ediyorum, bunun için vaktim olsa gerçekten uğraşırdım fakat maalesef o lükse sahip değilim. Dediğim gibi biraz armut piş ağzıma düş durumu var. Tekrar teşekkür ediyorum ilginiz ve uğraşınız için.
  • 2K sistem mi kuracaksın, 4K mi önce ona karar ver. 2K için 3070rtx ve daha ucuz bir işlemci yeterli. Kasmaya gerek yok. OC yapmayacaksan 4000mhz lik ramlara vs de gerek yok. Öncelikle ne yapmak istedigine karar ver. Kullanmayacagın şeylere 10 bin lira fazla ödüyorsun.
    Rica ederim uğraş vermedim sistemi toplamaya karar verdiğinizde haber edin o zaman yardımcı oluruz.Kalkıpta yukarda sistem tavsiyesi vermiş arkadaş gibi rtx 3080 ekran kartına full hd monitör almayın sakın.Bu şahine bmw motoru takmak gibi bir şey 30k bütçe ve rtx 3080 ekran kartı için 4k monitör almalısınız.Dediğim gibi toplamaya karar verdiğinizde yardımcı oluruz.Biz de seviyoruz böyle şeylerle uğraşmayı
  • Ram 32 yapmaniz iyi olur hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "İlerde yayıncılık yapmayı düşündüğünüzü" söylemenize binaen, işlemci de Ryzen 4000 serisini beklemeniz mantıklı bir karar olur.

Size Intel işlemci önerenlerin muhtemelen yayıncılık bilgileri kısıtlı. Eğer web kamerası açmam, katman (layer),
    hareketli emoteli (takipçi-abone-bağış-raid vb) alarmlar kullanmam, sahne geçişleri yapmam dümdüz oyun yayını aktaracağım derseniz Nvenc çipi ile rahatça yayınlarınızı ekran kartınız üzerinden yaparsınız. Intel'in 10 çekirdekli işlemcisine de ihtiyacınız olmaz. Yayınım şekilli, çeşnili olsun derseniz 3950x yahut Ryzen 4000 serisi muadili işlemci candır.

Güç kaynağını daha bilindik markalardan ve iyi seviye modellerinden seçiniz. Güç kaynağında 750 watt önerisi de sıkıntılı bir tavsiye. Çok çekirdekli güçlü bir işlemciyle kasa bileşenlerinin güç tüketimi muhtemelen 500 watt ın üzerinde olacaktır. Toplamayı düşündüğünüz bileşenler için güç kaynağında 850 watt ve üzeri modeller daha isabetli bir karar olacaktır.

Anakart'ta X570 Gaming Edge Wifi tercih yanlış olur. Vrm bileşenleri rezalettir. MSI markasından bakıyorsanız X570 Tomahawk Wifi tercih edilebilir.

"Yayın da yapacak olsanız 3950x'in yarısı boşta gezecek" ifadesi çok sıkıntılı. Ya 'Just Chatting' tecrübesiyle ya da LoL, Fall Guys, Valorant, HearthStone yayını yapanlardan kotarılmış bir ifadeye benziyor. CoD Warzone, Apex Legends yayını örnek görüntüsü böyle bir iddiayı desteklemek için ideal olurdu.

• SanaLSeyyaH kullanıcısına yanıt
    Detaylı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Birkaç sorum olacak müsaadenizle; MSI MEG X570 UNIFY AMD AM4 DDR4 CF m.2 USB 3.2 Nesil 2 WLAN 6 HDMI ATX anakart hakkında yorumunuz nedir acaba? Bir de FSP Aurum PT 1200 Aktif PFC 1200W 80+ Platinum Güç kaynağı hakkında? İşlemci için 4000 serisini beklememeye karar verdim o yüzden şimdilik AMD Ryzen 9 3900XT üzerinden konuşabilirsiniz, yayıncılık meselesine daha var çünkü ^^
  • MSI MEG X570 UNIFY güzel bir anakart, ucuz anakartlara nazaran uzun saatler yoğun iş yükü altında ekstradan ısı üretmeyecek kaliteli bileşenlere sahip. Eğer kullanım senaryosu sadece oyun ise bence fazla para yatırımı olur böylesi bir anakarta.

FSP Aurum PT serisi güç kaynakları RTX 3080-3090 ekran kartlarını ve 12-16 çekirdekli Ryzen işlemci kombinesini çok rahat kaldıracak iyi PSU'lardandır. 1000 Wattlık bir güç kaynağı da sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. İşlemcinizi yükseltme seçeneğine binaen 1200 watt tercih ediyorsanız, karar da para da sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: achilies007

Sistem önerisi istediğim hemen her sitede ve forumda AMD 4000 serisi beklemem gerektiği söyleniyor. Sanırım haklısınız. O noktaya geldiğimizde bir kez daha sizlerden yardım isteyeceğim gibi gözüküyor. Kabaca konuşmak gerekirse, RTX 3080 ve AMD Ryzen 4000 serisine sahip bir sistem için 750 watt güç kaynağı yeterli olur mu diyorsunuz? SSD samsun işi de tamam onu da öyle kabul ediyorum. Sistem soğutmasına gelirsek, neleri göz önünde bulundurmam gerekir, ekim ayında kuracağım sistemi göz önüne alırsak? Teşekkürler tekrardan.
    Yeterli olur. Yeter ki adam akıllı marka olsun. Fsp, corsair, seasonic, silverstone, highpower, evga gibi markaların çok dışına çıkmayın. Bunların da mümkünse gidip en ucuz modellerinden almayın, en kötü 80+gold ve tam modüler bir model olsun. Ssd olarak samsung şart değil, uyguna corsair gibi iyi markalardan denk getirirsen onu da alabilirsin.

• 30 bine böyle sistem yazık olur. Doğru olan hiç bir şey göremiyorum
  • Bende MSI MPG X570 gaming edge wifi kulanıyorum herşey auto hatta ramler bile oclu ama vrmler 50 dereceyi geçtiğini görmedim.Bende almadan önce bunlara baktım ama bir çok yerde okudum vrm sıcaklığım acayip serindi hatta emin olmak istedim vrm soğutma bloğuna elimle elledim gayet serindi.Neden bu şekilde yüksek çıkmış hala anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 20 Eylül 2020; 18:14:23 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.