Şimdi Ara

2000 TL civarına sistem topladım yorum-yardım-tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar artık bilgisayarımın yeterince eskidiğine karar verdim, yeni bir sistem toplayayım dedim. son sistemimi bundan 7-8 sene önce toplamış biri olarak biraz fiyatları uçmuş buldum tabi (bkz. sen beni bi de dolar 1.2 iken görücektin ) ama yine de beklentilerimi biraz kısarak arkadaşların da fikirleriyle ortaya şöyle bir sistem çıkardım, yorumları - yardımları bekliyorum bakalım henüz almadım, bu hafta bu işi bitirmek istiyorum.

Anakart
    MSI H110M PRO-VD Intel H110 Soket 1151 DDR4 2133Mhz VGA&DVI - 200 TL

Ekran kartı
    ASUS 2GB GTX950 STRIX GDDR5 128 Bit DC2OC-2GD5 HDMI DVI nVidia 16X - 585 TL

İşlemci
    Intel Core i5 6400 Soket 1151 2.7GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci - 663 TL

Ram (2x4GB)
    KINGSTON Hyperx Fury 8GB (2X4GB) 2400Mhz DDR4 CL15 Pc Ram - 203 TL

Kasa
    COOLER MASTER K380 RC-K380-KWA600-TR 600W Mid-Tower Kasa Siyah Pencereli+USB 3.0 - 372 TL

Toplam
    2023 TL
    (hedef 2023)

SSD, HDD ve bilimum diğer donanımlar mevcut, Monitörüm idare ediyor lakin Full HD uygun bir şey bulursam almak niyetindeyim.

NOT: Bu sistemden BF-COD-Crysis-Assassins Creed oyunlarını ortalamanın üzerinde bir performansla oynatmasını, GTA 5'i de ortalama seviyede oynatmasını bekliyorum. (çok mu şey istiyorum, yoksa fazla mı mütevazı bu isteklerim inanın bir fikrim yok, aydınlatırsanız sevinirim )
    NOT1: İşlemci ve Anakart konusunda daha iyi seriler için çeşitli sebeplerden ötürü (bkz; Macbook Pro, iPhone 6s ) maximum 100 TL'lik bir ekstra bütçe ayırabiliyorum, kasada daha da ucuza kaçmak istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.

(special thanks to Kassatura)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srhtslmz -- 22 Aralık 2015; 1:09:34 >

• İslemciyi oyun icin alcaksaniz i3 6100 ile değiştirip gtx 960 takılabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • esasında bilgisayar genelde normal şekilde kullanılacak ama oyun amacı da var. i3 yerine i5 istememin sebebi, uzun zaman tekrar bir upgrade yapma planım yok, yani normal bir kullanımla ne kadar uzun süre çağın çok da gerisinde kalmazsa, benim için o kadar iyi. işin doğrusu i3 ile i5 in farkını günlük kullanımda ayırt edebilir miyim emin değilim. bir de uzun süredir bilgisayarla muhatap olacak vaktim olmadı, şuan zamanında bana yeten intel core 2 duomu kullanıyorum, ama işte artık ufak yüklenmelerde dahi CPU nun teklemesinden usanmış halde olduğumdan, şöyle rahaat bir nefes almak için i5 istedim. hatta şeytan diyor git i7 al, sonra sisteme bakıyorum i7 sırıtacak. tavsiye için çokca teşekkür ederim :)
  • Ekran kartı olarak Asus R7 370 STRIX GAMING 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 tavsiye ederseniz sizin için daha iyi olur bence çekirdek hızı güzel bir kart bütçenizide fazla aşmayacağını düşünüyorum ayrıca yeni çıkan oyunlar içinde Vram önemli hale gelecek bu kart fazlasıyla işinize yarar iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SyLvEsTeR61 -- 22 Aralık 2015; 2:56:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o ekran kartı nerde o fiyata hocam ? birde gtx950 de arka plaka geliyormu siyah soğutucu plaka ?
  • Şimdi hocam günlük hayat için i3 6100 yeticektir , 2-3 yıl sonra bir i5 takarsınız o zamana kadar ucuzlar yolunuza devam edersiniz yani i3 şuanda sizi yarı yolda brakmaz oyunlarda pek fps farkıda olmaz tavsiyem dediğim gibi ya i3 alıp gtx 960 takmak , ya da 380x de olabilir kasayı deep cool tescart sw bf ile degistirip psu ise corsair vs550 +80 ile değiştirin bütçe oturur

• ekran kartını nerden alıyorsun
    bencede işlemciyi i3 6100 yap r9 380 4gb al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • neden intel? amd toplasanın daha fazla fiyat performans almazmısınız? intelin sizleri sömürmesine daha ne kadar göz yumacaksınız?
  • can-can-can kullanıcısına yanıt
    Çünkü intelin oyun performansı daha iyi

• hocam, ghz olarak daha hızlı bi işlemci olmasına rağmen i3 6100 ün iki çekirdek i5 6400 ün 4 çekirdek olması, şimdiki oyunların genelinin 4 çekirdek işlemcilerle güzel performans vermesi dolayısıyla işlemcide daha alt bi seriye gitmeyi düşünmüyorum dediğim gibi 2-3 sene sonra herhangi bir upgrade yapma imkanım olmaz. Kasa ve psu önerilerinize bakacağım, ekran kartını gtx950 seçmemin bir sebebi de ucuz fiyata denk getirmiş olmam. tavsiyeleriniz için teşekkür ederim :)
  • Ankara'da Sıhhiye yakınlarında bir bilgisayarcıda indirimli fiyat bu, arka plaka gelmeyecek diye okumuştum bir yerde.
  • SyLvEsTeR61 S kullanıcısına yanıt
    hocam ram kapasitesi konusunda haklısınız, lakin yapılan testlerin çoğusunda gtx 950 r7 370 in üzerinde performans veriyor. özellikle sesi de önemsiyorum ekran kartında. gtx 950 günlük kullanım esnasında fan çalıştırmıyor oyuna geçip yüklenme başlayınca fan açıyor.
  • patren kullanıcısına yanıt
    Ankarada Sıhhiye yakınlarında Efe olabilir adı, bir bilgisayarcıdan indirimli fiyat. Henüz garanti şartlarını konuşmadım gerçi, sıkıntı olursa getir garantisi benim tarzı bir şey derse büyük ihtimalle başka şeye yöneleceğim. bahsettiğiniz r9 380 4 gb ekran kartı çoğu oyunda gerçekten 950 gtx den yüksek performans sunuyor, ancak iş sese geldiğinde gtx 950 nin 0 dB'lik günlük kullanım sesine karşı r9 380 34 desibel ses üretiyor. yine yük altında gtx 950 34 dB anca üretirken, r9 380 41 dB üretiyor. yani gtx 950 performanstaki açığını gürültüde kapatıyor bence. tavsiyeler için teşekkürler anakart için tavsiye yok mu?
  • srhtslmz kullanıcısına yanıt
    kardeş 380 de günlük kullanımındada 0db artık 60 dereceye gelmeyince fanlar dönmüyor
  • patren kullanıcısına yanıt
    valla dün baktım verdiğim değerlerde ufak tefek yanlışlıklar olabilir ama, yanlış anımsamıyorsam boş halde ve 10 dakikalık battlefield ardından yapılan ölçümler vardı testte. 950gtx ile bir kart daha(zotac gtx960 olabilir) boş halde ses üretmezken r7 370, r9 380 kartlar da dahil hepsinde iki değer elde edilmişti.
    İ3 2 çekirdek 2 de sanal var siz bilirsiniz hocam kasayı dediğim gibi yapabilirsiniz kasa güzel

• Hocam sanal çekirdek olayı, gerçek çekirdeği tutmuyormuş. benim işlemcide de 4 gerçek 4 sanal varmış.
    Siz bilirsiniz

6400 de sadece 4 gerçek çekirdek bulunur sanal çekirdek olayı i5 de yok 4 çekirdek 4 iş parçacığıdır ht bulunmaz

i3 2 çekirdek ht ile 4 iş parçacığıdır

i7 ler 4 çekirdek ht ile 8 iş parçacığıdır

sistem beklentilerini karşılar temeli sağlam ekran kartı yetmediğinde kartı değişir ama işlemci kolay değişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 23 Aralık 2015; 20:08:22 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam ben HT karşısını YES yazıyor zannetmiştim birçok parça baktık kafa karışıyor. Yine de fiziksel çekirdek sanaldan anlamlıdır benim açımdan. Sonuçta render tarzı işler şimdilik pek kullanım alanım değil. Bir de hocam anakartı MSI alacağım ama aynı seride MSI- Asus bana bir fark yaratır mı acaba. bir de gigabyte almak istiyordum aslında ama h110m ddr4 anakartına rastlamadım, var da ben mi bulamıyorum acaba bir bilginiz var mı?

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srhtslmz -- 23 Aralık 2015; 20:51:09 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.