Şimdi Ara

16900 tl pc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yardımınıza ihtiyacım var. Uzun zamandır pc mi önce emekliye sonra da bir kuruma bağışlamaya karar verdim. Aslında eski bir makina değil hala işimi rahatlıkla görüyor. Ama Mesut abinin (abi diyorum muhtemelen benden küçüktür ama saygı mahiyetinde bir yakıştırma) pintipanda ya topladığı oyun pc si. Donanım arşivinin youte kanalında sürekli pc toplayıp insanın "çile"den çıkaran genç ve yakışıklı arkadaşın kışkırtması sonucu bir makina toplamaya karar verdim. intel mi amd mi derken Yine mesut abi ile Erdi kardeşin 13 şubatta yayınlanan videosundan sonra seçimim AMD tarafından oldu. Oyun belki ama daha çok işim fotoğraf ve video ile. Birde makinam neredeyse 7/24 açık yenisi de öyle olacak. Seçtiğim ürünleri aşağıda listeledim. Siz büyüklerimden bu configirasyonu değerlendirmeniz ve tavsiyelerde bulunmanız. Şimdiden çok teşekkür ederim.

(Ankaradayım bu mesajı ankaradan okuyan satıcılar varsa memnuniyetle görüşebilirim.)

• MSI X370 XPOWER GAMING TITANIUM Amd X370 3200+(OC) DDR4 Soket AM4 ATX Anakart
    • AMD Ryzen 7 1800X 3.6GHz/4.0GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci

• MSI RADEON RX 580 8GB GDDR5 PCI-E x16 GAMING 8G Ekran Kartı

• Thermaltake Toughpower Grand 750W Full Modular 80+ Gold 14 cm RGB led Fanlı PSU PS-TPG-0750FPCGEU-R

• Corsair Hydro H110İ Rgb 280Mm Çift Radyatörlü Sıvı Soğutma

• Corsair Crystal 570X Mid Tower RGB LED Fanlı Cam Kasa-CC-9011098-WW

• AOC AG322QCX Quad 31.5" (Analog+HDMI+Display+USB) Full HD IPS Monitör

• Logitech G703 Lightspeed Kablosuz Gaming Mouse

• G.Skill Trident Z RGB 16GB(2x8GB) 3600MHz DDR4 Ram F4-3600C17D-16GTZR

• Samsung 960 PRO NVMe 512GB 3200MB-2100MB/s M.2 PCI-E SSD MZ-V6P512BW

• Logitech G910 Orion Spectrum RGB Mekanik Oyuncu Klavye (920-008018)

• bu kadar geniş bütçeyle çok daha iyi şeyler toplanır arkadaşların yazdığı gibi threadripper sistemden aşağısı birşey toplamak o kadar parayı çöpe atmaktan başka birşey olmaz. nisanda zen+ işlemciler ve muhtemelen 3. çeyreğe kadarda nvidia volta/ampere kartlar gelir daha iyi donanımla parasını hakeden bir sistem toplanır şuan 1080 ti fiyatı leş ötesi
  • dostum öncelikle kolay gelsin ve İnşallah iyi bir pc toplarsın. Bence youtuberlara fazla bakma derim. Türkiyede stabil çalışan "high scor" Oem videosu
    çeken kimsede yok. Bende Pc toplayacam çok yakın bir zamanda benim de bu konuda açtığım başlığa bakabilirsin. Senin topladığın sistemede ise anakart ve cpu render için zayıf.video ve foto işiyle ilgileniyorsan kesinlikle intel i7 7820x öneririm. zaten yazdığın anakart ile ram uyumsuz gözüküyor. o anakart 3600 hz lik bir ram desteklemiyor. bir de amd alma derim. Benchmark testlerinde intel in aynı seviye işlemcilerine göre hep geride kalıyor. Ve bunu sana kimse söylemez eğer microsoft işletim sistemi kullanıyorsan amd yine alma derim. microsoft ve intel daha stabil çalışıyor. ryzen serisi ilk çıktığında baya baya bir bellek algılama sorunu yaşadılar sonraki driverlarla düzeldi sanırım. Sana kolay gelsin.
  • bu kadar yuksek butceye

x399 mobo

1950x

1080ti

4x16gb 3.000mhz ram falan yapilamiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolyordam35

bu kadar yuksek butceye

x399 mobo

1950x

1080ti

4x16gb 3.000mhz ram falan yapilamiyor mu?

Ekran kartiyla islemci sadece 10bin tl ramlerde 3500 ila 4000 tutsa butce bitti

Monitor kasa filanda alinacak min 30bin tlden asagi high end pc toplamak imkansiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 16 Şubat 2018; 21:8:56 >
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    x399 mobo 1.500

1950x 4.500

1080ti 5.000

rami dusurse 2x16gb 2.000

1tb hdd 200

128gb ssd 200

ucuzundan kasa 200

psu 350-500

monitor 24" 1080p 144hz 1000tl

sivi sogutma ( ne kadarsa artik

yaklasik 15-16k civarina toplanir gibi sahsen 1800x in yanini doldurmaktansa hdd ssd kasa ve 4 kanal bellekten kisip 1950x dusunurum ben bu fiyata. 1950x + 1080ti ikilisi olmayacaksa ben bu kadar para vermem bi sisteme şahsen.

• Ryzen 2yi bekle. Yeni seri gtx birde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikemercyy

dostum öncelikle kolay gelsin ve İnşallah iyi bir pc toplarsın. Bence youtuberlara fazla bakma derim. Türkiyede stabil çalışan "high scor" Oem videosu
    çeken kimsede yok. Bende Pc toplayacam çok yakın bir zamanda benim de bu konuda açtığım başlığa bakabilirsin. Senin topladığın sistemede ise anakart ve cpu render için zayıf.video ve foto işiyle ilgileniyorsan kesinlikle intel i7 7820x öneririm. zaten yazdığın anakart ile ram uyumsuz gözüküyor. o anakart 3600 hz lik bir ram desteklemiyor. bir de amd alma derim. Benchmark testlerinde intel in aynı seviye işlemcilerine göre hep geride kalıyor. Ve bunu sana kimse söylemez eğer microsoft işletim sistemi kullanıyorsan amd yine alma derim. microsoft ve intel daha stabil çalışıyor. ryzen serisi ilk çıktığında baya baya bir bellek algılama sorunu yaşadılar sonraki driverlarla düzeldi sanırım. Sana kolay gelsin.

Mesaj sayısı 4. Bilgi 0.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    37 bin TL'ye laptop tavsiyesi
    4 ay önce açıldı
    30 bin TL notebook tavsiye
    3 hafta önce açıldı
    35.000 tl laptop
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yeni işlemci ve anakartların eli kulağında 12 nm olacak ve iş amaçlı ise kesinlikle AMD sistem almalısınız. Teknik bilgileri burda tek tek yazmaya gerek yok Google ile anında bulunuyor. Her ne kadar aynı soket olsa da yeni gelecek x470 anakartlar daha mantıklı. Ayrıca Rx580 satan bir yer duymadım. Gene 2000 serisi kartların çıkmasını beklemenizde fayda var güncellik ve az da olsa performans babında.

• merhaba, bütçenizi çok az arttırıp ürünlerin bir kısmını amazon'dan aldığınız zaman 1950x ve gtx1080ti koyma şansınız oluyor.

asus x399 prime: $280
    1950x: $880
    evga gtx1080ti: $880 *ekran kartı piyasası allak bullak, sürekli takip etmeniz gerekiyor, stoğa girdiğinde hemen alabilmeniz için.*
    evga 750w P2 80+ Platinum: $170
    corsair vengeance led 3200mhz 4x16GB: $875
    corsair h115i rgb: $140
    samsung evo 960 250gb: $150
    dell flagship 27" 2K 144hz: $500
    %18kdv ve kargo : ~$630
    Genel toplam: ~$4050 x 3,74₺ = 15,150₺

kasa olarak illa 570x alacağım demiyorsanız Corsair 750D öneririm, içim gidiyor kasaya. Diğer klavye mouse gibi ekipmanları buradan temin ederseniz kasa ile birlikte, bütçenizi çok az aşarak çok iyi bir sisteme sahip olabilirsiniz.
  • yolyordam35 kullanıcısına yanıt
    Butceyi tutturmak icin o monitoru neden aldin ki mesela 3k 21:9 ultrawide 34" almak lazim o makineye. Onunda fiyati 4300tl ile 7000tl arası değişiyor

Ayrica 128gb ssd yetmez onuda min 256 yaptin mi su sogutma filanda olacak nerden baksan 1000tl tabi fiyat iyice sisiyor git gide

1080ti alip 1080p de oyun oynamak lazen fuzuli bi hareket. O kadar para verince intel sistem daha mantikli ayrica

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 16 Şubat 2018; 22:45:33 >
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    1950x alabilecek bütçe varsa ben intele bakmazdim. Eger arkadas butceyi daha da asagiya cekmek isterse 1x 16gb ramle baslar bu sistemi kurmaya benim dusuncem.

monitor olarak ta 24 ten buyuk olsun derse su tarz birsey alir 1k yahttps://www.itopya.com/aoc-315-q3279vwf-d-sub-dvi-hdmi-dp-5ms-75hz-led-monitor/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolyordam35 -- 16 Şubat 2018; 23:31:59 >
  • bu kadar geniş bütçeyle çok daha iyi şeyler toplanır arkadaşların yazdığı gibi threadripper sistemden aşağısı birşey toplamak o kadar parayı çöpe atmaktan başka birşey olmaz. nisanda zen+ işlemciler ve muhtemelen 3. çeyreğe kadarda nvidia volta/ampere kartlar gelir daha iyi donanımla parasını hakeden bir sistem toplanır şuan 1080 ti fiyatı leş ötesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikemercyy

dostum öncelikle kolay gelsin ve İnşallah iyi bir pc toplarsın. Bence youtuberlara fazla bakma derim. Türkiyede stabil çalışan "high scor" Oem videosu

Senin topladığın sistemede ise anakart ve cpu render için zayıf

• Gigabyte Aorus Gaming 7 x299 anakart ve Intel Core i9-7900x işlemciyi set şeklinde 5500 tlye temin edebilirim.Ilgilenirseniz pm atmaniz yeterli hocam

• yolyordam35 kullanıcısına yanıt
    1920 alırsa full hd olur.

Hani 1920x1080ti?? hahaha
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.