Arkedaşlar merhaba. Ses şiddetini (dB) Pic ile ölçüp LCD de gösteren bi proje aldım ve bu gidişle yetişmeyecek. Sesi mikrofonla alıp bi yükselticiyle (LM741 olur mu?) yükseltip PICe vericem, Pic'te analog-to digital çevirici sesi dijitale cevirip LCD 'ye verecek. Pic programlama çalışıom bi kaç haftadır ama yeterli düzeye ulaşamadım. Mikrofon seçimi ve yükseltici devreyle ilgili önerilerinizi bekliyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Sesin analog seviyesini ölçeceksen neden yükseltiyosun ki ? Zaten sesin seviyesini dijital seviyeye çevirip LCD ekranda görmek istiyorsun sen ses seviyesini azda olsa yükseltirsen sonuç olarak LCD ekranda girdiğin ses seviyesinin değerini değil yükseltilmiş değerini görürsün buda saçma birşey olur sesi başka biryerden dinliyceksen o ayrı sesi yükseltir ve filtr devresinden geçirip hapörlere verirsin ama seviye ölçüyorsan yükseltmene gerek yok bende yıllar evvel böyle birşey yapmıştım sesi bir kapasitif mikrofondan gir ve bir direnç,kondansatör ile filtre et daha sonra bunu PIC'in analog kanallarından birisine gir daha sonra program içerisinde ADRESH ve ADRESL yazmaçlarının değerlerini decimal sayıya çevirmelisin ki LCD'de görebilesin Birler,onlar,yüzler,binler mantığı umarım biliyorsundur yoksa yardımcı olmaya çalışırım
Burasını karıştır işe yarar bir şey çıkacağına eminim..