Şimdi Ara

16gb 6s yeter mi ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    10 video bunlardan en fazla 2 3 tanesi 4k olur
    Uygulama olarak watsap face instagram snapchat + 5 uygulama daha sahibinden com falan
    Oyun olarak küçük oyun seviyorum en fazla 1 tane büyük olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yetmez gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk başlarda yetse dahi bir süre sonra yetmeyecektir. Yüklenen uygulamalar yüklendiği andaki boyutu ile kalmıyor. Bütçe sıkıntınız yoksa mutlaka 64 alınmalı.

• 1 senede 300-350 foto ve toplam 10 video ?

Bu durumda yeter. 16 gb'dan muzdarip biri olarak söylüyorum bunu.

Ben ayda 100 foto en az 10 video çekiyorum. Dolayısıyla benim için 16 gb işkence. Ama yılda bu rakamlar için yeterli.
  • 16GB öldü artık, yetmez. Sadece fotoğraf, video çekince bile yetmiyor. Ha ben her çektiğimi anında bilgisayara atarım, sonrada telefondan silerim diyorsanız tamam
  • StrongAndFearless kullanıcısına yanıt
    Bende aynı şekilde kullanıyorum çok rahat yeter.

• 16gb iphone 5 kullanıcısı olarak kesinlikle yetmiyor, tavsiye etmem.
  • Whatsapp, Instagram gibi uygulamalar ilk indirildiği gibi kalmıyor tabi. Mesajlar, fotoğraflar geldikçe veya instagramda gezindikçe ön bellek şişmeye başlıyor. Her seferinde bunları temizlemek için uygulamaları silip yüklemek veya JB uygulamalarını kullanmak işkenceye dönüşebiliyor. Elbet bunlar sorun değil, her seferinde temizlerim diyebilirsin ama inan bana bir süre sonra fotoğrafları pc ye yedeklemekten, müzikleri senkron etmekten sıkılıyor insan. Keşke dememek için 64 almanı öneririm.
  • StrongAndFearless kullanıcısına yanıt
    Bir hafta önce 16GB aldım, ama daha bikaç uygulama yükledikten sonra hafıza doldu, eski iphone 4 den yüklediğim epeyce fotoğrafı silmek zorunda kaldım. Son haliyle ortalama 1 dk süreli 25 kadar video ve 1000 civarı resimle ve facebook,whatsapp gibi temel uygulamalarla beraber 50 civarı
    uygulama varken hafıza dolu durumda. Oyun olarak sadece high noon yüklü. Aslında idare edebilir. Arada uygulamaları kaldırıp tekrar yüklemeyi ve özellikle videoları dışarı aktarıp silmeyi dert etmezseniz, çok uygulama yüklemezseniz yeterli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimfandango83 -- 19 Şubat 2016; 10:38:02 >
  • Merhaba kardeşim şuanda ben 6s 16 gb kullanıyorum telefonu alalı 2-3 ay oldu 3000e yakin fotoğraf 10 tanede videom var uygulamalarda instagram wp facebook snap falan şimdilik hiç bi sıkıntı yok takır takır çalışıyo cihaz benim bütçem buna yetti tabiki bütçende sıkıntı yoksa 64 gb almanı kesinlikle öneririm lakin bütçen 16 GB ye yetiyorsa her türlü işini görüt

• Yetmez bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bulut kullanarak resim videoları saklayabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: StrongAndFearless

1 senede ortalama 300 350 foto
    10 video bunlardan en fazla 2 3 tanesi 4k olur
    Uygulama olarak watsap face instagram snapchat + 5 uygulama daha sahibinden com falan
    Oyun olarak küçük oyun seviyorum en fazla 1 tane büyük olur

icloud veya turkcel depo gibi uygulamalar kullanın. özellikle icloud çok çok faydalı. Sadece telefonda saklama amaçlı düşünmeyin. Telefon bozuldu kırıldı vs vs gibi bir sıkıntı da olsa yedeğiniz olmalı. O yüzden foto saklama olayını telefondan çıkarın. müzik olarak da ister spotify ister apple music isterseniz icloud kullanın. Ben nerdeyse 3 senedir falan mp 3 arşivimi (5000 mp3 olmuştur) icloud ta saklıyor ve oradan kullanıyordum. Gerçi spotify sonrası onu da kullanmaz olmuştum. Bu yüzden müzik olayını da iptal edin telefondan. Uygulamalar ve kullandıkları önbellekler açısından düşünürseniz yeterli olur.

Geriye oyun ve uygulama kaldi eğer 1-2 gb oyunlardan 10 tane yüklerim hepsiyle oynarım derseniz yetmez. Ama 2-3 tane ağır oyun yükler gerisi daha düşük seviye de olursa idare edersiniz.

Ama imkanınız varsa 64 gb alın eğer planlı programlı hareket ederseniz 16 gb yeter. Zaten telefonu bilgisayara bağlayınca yedekleme yapacaktır. Ama ben şahsen icloud kullanıyorum.

• Bende kararsız kalmıştım ama 16 gb benim için yetiyor fotoğraf video hafıza olsa bile günlük buluta atıyorum. 300 yakın müzik var uygulamalar derken 2.5 gb boş yer var. senin kullanımına bağlı büyük oyunlar fazla indirmiyeceksen yeter.

• ben 16 aldım müzik için spotify kullanıyorum zaten öyle fotoğraf vs de çekmem huy olarak o gün 10 tane çektiysem iyi olanları kalır o kadar.videoyla da alakam yok uygulamalara her türlü yetti bundan sonra 7 8 gbım kaldı o da kalan fotoğraflara yeter diye düşünüyorum.ben aldığımda 700 lira fark vardı 64 le ben bir kez fotoğrafları yedeklesem tüm kullandığım süre boyunca yeter bana 4 5 gb ayrılır işte
  • Hocam 4 k olayına gırersen yetmez ama onun harıcınde çoğu kullanıcıya 16 yeter bende ıphone 6 var 16 gb 45 uygulama 1500 foto 30 cıvarı müzik ve 5 gb boş alanım var

• Sürekli yedeklemen gerekir telefonu :)
  • 4k video ve 16gb, çok uyumsuz bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.