Şimdi Ara

16GB ramde fps drop sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 16GB ram taktım eskiden donmayan oyunlar donuyor

Gecenlerde 16gb ram alıp pc me taktım warzoneda 8gb ram yetmiyordu bu yüzden ram almıştım warzoneda fps drop çözüldü ama eskiden 8GB ram varken donmayan oyunlarım

(GTA5,BATTLEFIELD4, birkaç tane daha oyun var ama hatırlamıyorum) donmaya fps drop olmaya başladı yardımcı olursanız sevinirim.

sizce herhangi bir yazılımsal sorun olabilir mi işlemci yüzünden olup sadece 16gb ram taktığım zamana denk gelmiş olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vexenuch -- 13 Haziran 2020; 12:53:48 >

• Evet hatta 8 Gb rami çıkarıp direk birlikte dual olarak satılıyordu öyle almıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xmp yada docp açtınız mı? Anakartınızda 4 adet ram slotu varsa ramleri hangi slotlara taktınız?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Memtest ile deneyin.

• ramlerınızı aynı hıza cektınızmı bıostan ? yenı taktıgınız 2333 mhz olabılır.
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    XMP kullanarak ramlerimi 2400mhz yapmayı denedim fakat işlemcim 6. nesil olduğu için XMP kullanılamıyormuş bende kapattım.
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    ramler yan yana takılı

16GB ramde fps drop sorunu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX580 RYZEN 5 1600 FPS DROP
    4 yıl önce açıldı
    CSGO FPS drop problemi
    2 yıl önce açıldı
    Bf1 16gb ram sorunsalı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Forum1th kullanıcısına yanıt
    yaptım yaklaşık 4 saat kadar sürdü bir sorun yok

• vexenuch V kullanıcısına yanıt
    ramleri 2 ve 4. slota takın.

ve biostan aynı hıza cekın.
  • vexenuch V kullanıcısına yanıt
    2 ve 4 e takmaniz lazim soldan saga. BIOS' da hangi ayarda onu da paylasin. Aldiginiz kitin linkini ve BIOS goruntusunu paylasirsaniz daha detayli yardimci olunabilir.
  • Ramleri tek kanal takmışsınız :D bir boşluk bırakacak şekilde takın ramleri.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi bu fps sorunun ramleri yan yana takmam yüzünden olduğu kesin mi? çünkü 2. ve 4. slota taktığım zaman pc açılmıyor ona göre anakartı ya yenisini alıcam ya da tamir ettiricem ram slotunun tamiri mümkün mü acaba ve tamir ettirene kadar bu şekilde kullansam bir sakıncası olur m?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vexenuch -- 13 Haziran 2020; 18:33:18 >
  • 1 ve 3 ya da 2 ve 4. slotlara takmanız gerek ramleri. Dual channel için bu gerekiyor. Anakartın kitapçığında ya da kullanım kılavuzunda dual channel için gereken ram slotları işaretlenmiştir.
  • Malesef 3. ve 4. slot bozuk bu yüzden olmuyor yardım ettiğiniz için teşekkür ederim..
  • Dostum RAM slotu belki tamir olabiliyordur, pek bilgim yok. Ancak, noldu da bozuldular? Detaylı bilgi verirsen arkadaşlar yardımcı olabilir.
    Ben de 1 ve 3. Slotta kullanıyorum, öyle kullanmak daha iyi. O yüzden FPS drop olur mu dersen, single channel olduğu için olabilir. Kesin değil, daha bilgili biri cevaplasın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.